Je toto potrhaná stránka?

15. aug 2020

Baby, asi vám nebudem pripadať úplne inteligentná, ale prosím poraďte....Je toto podľa vás potrhané, či to už tak mohlo byť pôvodne? Je to hneď na prvej dvojstránke, knihu čítam už druhý deň a všimla som si to až teraz, ale zaobchádzam s ňou opatrne, takže ani sa mi nechce veriť, že by to mohlo byť potrhané, ale asi je, čo? Knihu mám požičanú od známej, nie je moja, tak preto píšem, lebo tak trochu panikárim, neviem, ako sa mi to stalo 🤦‍♀️😢...

meluela
15. aug 2020

nie je to dobre vidiet, ale vyzera to na problem s vazbou .. niektore su take trosku blbe ze sa same od seba takto zacnu kazit

autor
15. aug 2020

@meluela Neviem, ako to mám odfotiť, z akého uhla, takže teraz by som ako blázon poslala aj 100 fotiek 🤦‍♀️... Viem, že niektoré sa tak kazia, len ja teraz preto tak panikarim, lebo neviem, či to samo od seba, alebo či je to moja vina...či by to nemalo byť skôr tak spojené ako na poslednej foto 👇

meluela
15. aug 2020

no vyzera to na tu vazbu. otvaraj tu knihu co najmenej, teda nepretacaj stranky viac ako o 180 stupnov a snad to este nejako vydrzi kym ju docitas

daniela1911
15. aug 2020

“Pod kupolou” tak kniha má 600stran nie ? Už som to dávno čítala. Je to proste veľa strán vo väzbe.
To by si tu knihu musela mat položenú na rovnom podklade a tak čítať. Nie ju brat do rúk do postele a na gauč.
Kedysi sa väzby šili, dnes sa len lepia. Je to spotrebný tovar.
Určite sa to nerozpadne ale.

autor
15. aug 2020

@meluela Ďakujem, tak budem aj ja dúfať, že prežije 😆...

autor
15. aug 2020

@daniela1911 áno, 870 strán, plus - mínus...

limetka69
15. aug 2020

Ale ved....mozno to tam bolo nie? A aj keby sa mi to stalo, a to mam uctu ku knihm. Skopim usi a prizn sa, ze neviem ako sa mi to mohlo stat a ze mi je to velmo luto. Ak je dana osoba ok, tak to pochopi. A na druhej strane, az tak vela sa nedeje.

laguna28
15. aug 2020

Ja som takto poškodené knihy lepila tekutym lepidlom na papier.

autor
16. aug 2020

@limetka69 Viem, viem, ono nejde o to, že by som sa nechcela priznať, alebo že by ma mala za to zahlušiť....Len toto je celkom nová kniha, a čítala som už aj oveľa staršie, v horšom stave, pri ktorých sa toto nestalo, a ja som taká, no....že aj keby to bola moja vlastná kniha, tak mám výčitky 🤷‍♀️😂

autor
16. aug 2020

Ok baby, ďakujem za váš názor, už som aj ja "vytriezvela", že je to jednoducho natrhnutá väzba...musím sa s tým zmieriť 🙊...pôvodná "majiteľka", ako ju poznám nad tým predsalen iba mávne rukou, že "to nič"...takže tak

cacianka
16. aug 2020

Pozri mam 30 prax s knihami.toto robia 19-20-30rocne knihy ale aj mesiac stare, lebo tensi papier, unava materialu, hrubá kniha,
Tato bichla hruba nema sancu aby ju kusok papiera udrzal 100% na veky.
Väzba sucasnych knih, tlačiareň, kvalita vyroby uz nie je taka ako volakedy.
Ide iba o beznu prasklinu papiera. Ja som podobne ale aj ovela horsie stavy lepila priesvitnou paskou na spevnenie.
Ak chces viac estetiky odstrihni si prúžok papiera cca 6cm x vyska knihy, uprostred ohni a natri bielym tekutym lepidlom a nalep.
Vobec sa netrap, toto je bezny úkaz