Ahojte, sťahujem sa a nejak sa mi tu nakopili knihy. Všetky sú v dobrom stave, niektoré úplne nové, sú tam rôzne žánre: romány, kriminálky, fantasy, slovníky, rôzne literatúry atď.. Neviete o nejakom mieste kde by som ich mohla darovať, niekde kde by boli využité? Nechcem za ne peniaze. Na internet ich dávať nechcem, lebo tu môžu zostať max 3 dni a pochybujem, že by si ich niekto všetky vzal a teraz riešim sťahovanie, nemám ani čas ich všetky fotiť alebo ich predávať po jednom dvoch kusoch. Najlepšie ak by som ich mohla dať preč všetky naraz. Neviete, že či do knižníc berú knihy? Fakt to je škoda vyhodiť. Ďakujem
Ano, do kniznic sa beru dary. Odporucam niektoru z verejnych. Aj vedecke beru dary, ale beletria sa viac hodi do verejnej. 🙂
skus oslovit skoly v okoli, maju vlastne kniznice radi prijmu beletriu popr. zavolat do kniznice. inak som z pk ak nevies kam s nimi vzala by som ich ak by si priviezla a posunula
treba sa opytat v konkretnej kniznici, idealne asi najblizsej. neviem, odkial si. dalsia moznost su rozne budky, ak ich nie je prilis vela. pripadne antikvariaty, ak ti nevadi, ze to este niekto spenazi
Ano, beru. Ak su v dobrom stave a nie nejake stare sunky.
Ja som konkretne darovala, bola som sa osobne opytat, oni si vybrali zo zoznamu,ktore potrebovali, odporucam kontaktovat kniznicu
Áno, darovala som do knižnice veľa kníh.
Vezmu Ti len vtedy, ak sa im tie knihy hodia do skladby kniznicneho fondu. Urcite neberu stare knihy zo 70tych rokov, ktore sme mali doma vsetci na kila. Lebo tie kniznice s tym tiez nemaju co robit, len vyradit a vyhodit a maju s tym robotu. Ak su to nove knihy, sprav z nich zoznam a posli do kniznic, ci by mali o nieco zaujem. Ja som dala knihy co som mala do kniznych budok na Kuchajde. V Staromestskej kniznici som videla taku policu, kde mali vylozene dary co podostavali a ludia si z toho volne mohli brat (na zaradenie do ich fondu knihy neboli vhodne, preto to takto rozdavaju).
@mane01 dobrý stav nie je vždy podmienka. viem, že sa často berú aj znehodnotené knihy, prípadne knihy, ktoré si pravdepodobne nikto nikdy nepožičia - závisí od človeka, ktorý o tom v knižnici rozhoduje... ale nie je to správne, takýto postoj. ja by som také knihy bez milosti odmietala prijať.
Ak chces skús napísať či zavolať do knižnice do Ivanky pri Dunaji vedie to tam super pani a ja som tam dávala.Len ona je tam len pár dní v týždni pozri stránku je to na stránke Ivanky pri Dunaji
Veru, knihy by som nedokázala vyhodiť 😀 naši si vždy robili srandu, že najviac čo po nich zdedime je knižnica a bohužiaľ už sme ju dávno zdedili (obaja veľmi radi čítali) .. vyhodili sme všeličo keď sme vypratavali byt ale knihy sme si podelili a radi knihy využívame a pridávame ďalšie pre ďalšie generácie 😀
Najlepšie zavolať do najbližšej knižnice ako sa k tomu postavia, podľa mňa s tým by nemal byť problém..
Ahoj,ak sú medzi nimi knižky od Jula Verna a Robina Cooka,rada ich od teba odkúpim 🙂
Áno, v knižnici sa dajú knihy darovať. U nás máme aj takú službu, že donesu knihy ktoré sú už staré alebo také ktoré do knižnici nechceme, tak máme pre ne miesto kde si ich čitatelia môžu pozrieť a ak majú záujem tak si ich aj zoberú
V nemecku davaju knízky a spoločenské hry do telefónnej celly čo uz nepouzivaju a kto ma zaujem môze si to zobrať, bud si necha alebo keď prečíta tak to vratí.Je to super.
Stale sa nájdu tam zaujímave knihy.
Skoda že u nas take nič nie je
Ponúkni to do knižnice nejakej škole.
V Mestskej knižnici v BA berú určite, v zime som tam doniesla za dve velke krabice a pytala som sa, ci môžem pripadne aj dalsie doniest. Povedali, ze ano, ze beru pocas celeho roka, bud zaradia do fondu, ale predaju na knižnej burze a za vytazok dokupia ine knihy.
U nas beru. Robi sa aj burza a z vytazku sa kupuju nove knihy.
Aj u nas ma vychode eru a mame aj knizne budky v meste kde si knihu moze niekto vziat precitat a vratit
Ja som tusim do mestskej kniznice v ba brala… najdi kontakt, zavolaj a spytaj sa, isto niekde zoberu.
Staršie berú ako dary do knižnej burzy a novšie do knižného fondu, ja som tak zobrala také, ktoré som mala napríklad dvojmo. Na darované do fondu som s nimi spísala riadnu darovaciu zmluvu.
Ale tie, čo som doniesla ako dar na burzu, tak za tie som si mohla bezplatne zobrať niečo, čo ma zaujalo. Som s LV, takže tu berú, lebo aj tie novšie romány častokrát rozpadnuté, tak ich nahrádzajú tými donesenými.
Ja som pracovala 30 r v obecnej knižnici, v podstate som zobrala takmer všetko čo priniesli. Ale s podmienkou, že môžem s nimi naložiť podľa vlastnej úvahy. Tzn. že napr. nové / také čo sme nemali/ čo sa aspoň trochu hodili som spracovala do fondu, niektoré som vymenila za naše pôvodné ale už osmatlane, a ostatné som vyložila na chodbu, aby si kto chce zobral. Potom aj rôzne knižné police v kulturakoch, OC, búdky, polikliniky, nemocnice (aj v Nou Klenová funguje veľa regálov pre knihy)
Viem že v mestskej knižnici na Klariská ul. radi vzali všetky knihy a potom ich dali na burzu, za zisk kúpili niečo na zariadenie odd.pre nevidiacich.
Potom fungovala nejaká neziskovka s názvom Domov dobrých kníh, tiež zbierali opustené knihy.
Ako presne fungujú teraz, si treba overiť aktuálne.
Projekt Kniha pre teba
*som z BA, ale nemám problém ich niekam priviesť popripade poslať na vlastné náklady