Ahojte kočky 🙂, keďže tu máme marec, mesiac knihy, tak aj martinus, nám opäť dal šancu, stať sa na chvíľku detektívmi, pri hľadaní názvov kníh 🙂
Tak si poďme radiť a motivovať sa, prosím však nepokazme si zábavu tým ze niekto napíše priamo názov diela, používajme indície a napovedy, ktoré nám viac pomôžu pri hľadaní tých správnych názvov 🙂
Ak už niekde nejaké vlákno je založené rada sa pridám, keďže som nenašla 🙂
Tak a ako dnešnú prvu knižku u mate?
Ono je ďalšia súťaž? No tak to sa pridávam a hneď idem na to 🙂
Napovedy sú celkom v pohode dnes, dá sa to z toho uhádnuť.
Pridám sa aj ja som začala hádať a naozaj sa to dalo uhádnuť 😉
Tak dnes na druhý pokus 🙂 A to som si vôbec neverila 😀 Knižka bola minulý rok dokonca sfilmovaná 🙂
Nápoveda: piesok, púšť
Dnes to bolo mega ľahké 🙂
Ani sa mi nechce veriť, že som to dnes tak ľahko uhádla. Napadlo mi to ako prvé, ale prvý nápad som najskôr zvrhla, lebo som si myslela, že to nie je knižné miesto, ale názov knihy. A ono knižné miesto a názov knihy sú rovnaké!!!
@randy666 čau pomôžeš mi prosím dnešnú knihu neviem uhádnúť nápoveda piesok a púšť mi nepomohli
@luhli čau pomôžeš mi prosím dnešnú knihu neviem uhádnúť nápoveda piesok a púšť mi nepomohli
@witosovak čau pomôžeš mi prosím dnešnú knihu neviem uhádnúť nápoveda piesok a púšť mi nepomohli
@vsauce_ čau pomôžeš mi prosím dnešnú knihu neviem uhádnúť nápoveda piesok a púšť mi nepomohli
@martinkakontova ahoj aj v kinách to bolo nedávno veľmi populárne sci fi ako hry o tróny vo vesmírne 😁
Piesočný presyp
@martinkakontova film dostal niekoľko nominácií na oscara 🙂 pre mňa je to jedno z najlepších sci-fi... Kniha dala zabrať, ale je to úžasné dielo. A nápoveda... korenie, piesok, červ...
@martinkakontova režisér filmu je Denis Villeneuve
autor knihy: F. P. H.
rok vydania: 1965
Dnes to bolo ľahké - povinné čítanie na strednej škole. A ak ste to aj nečítali, určite ste sa o tom aspoň učili...
Dnes znova velmi jednoduché 🙂 španielsky rytier, ktorý mal pomocníka. Nemusíte napísať celú knihu, stačí len meno 🙂
Dnes mi to trvalo dlhšie, ale prišla som na to 😁
Dnes som aj zqváhala ale mám to pomerne ľahké
A mám užitočnú radu koľko krát je u toho psa ,,haf’’ toľko slov má odpovď 🙂
Keď si neprečítal poriadne ze máš hádať postavu a nie dielo 🙈🤦♀️
Dnes zatiaľ neviem ...
@lola1230 dnes hádame meno autorky. Ide o kanadskú autorku dystopického románu o klerofašistickom režime v USA 🙂 pomerne známe dielo aj vďaka úspešnému seriálu, ktorý sa začal vysielať pred pár rokmi..
@sonas152 ďakujem pomohlo ❤️
@christine18 Vďaka za pomoc, tak už mám aj dnešnú hádanku 🙂
Bože, skoro som bez tých upozornení tu zabudla dnes súťažiť. Idem sa pozrieť a potom mrknem na nápovedy keď budem dutá jak poleno 😂
@aurorastone Dnešná kniha, svetová klasika 😉
J.D. Salinger