Hľadám knihu

taksomtu
19. nov 2024

Ahojte, detektívna úloha pre tých, ktorí majú radi detektívky, aj keď o detektívku sa nejedná: minulý rok som zhliadla jednu knihu, ktorá ma zaujala,ale nezapamätala som si jej názov a aj dej si pamätám len veľmi stručne: hlavný hrdina prijal miesto (asi?) prednášajúceho na nejakej škole v jednej veľmi odľahlej, izolovanej osade/dedine v horách, čo mu vyhovovalo,lebo chcel mať čas na napísanie knihy a začal si všímať, že sa tam dejú nejaké čudné veci. Nečítal to niekto a nevedel by poradiť názov? Bolo to dobré? Prípadne vedeli by ste poradiť nejakú prepracovanú krimi/detektívku/ thriller s ponurou atmosférou niečo na štýl Kariku, Lars a Kepler a pod. (od nich všetko prečítané). Ďakujem.

kikusenka1
19. nov 2024

@taksomtu tak moze to byť dobrá kniha ale žiaľ nepocula som o nej. Podobná karikovi je yrsa niet úniku. Perfektná kniha odporúčam

kittykat22
19. nov 2024

@taksomtu nieco podobne je Pravda o afére Harryho Queberta - Joël Dicker
On je spisovat a odide do dediny Maine kde sa retrospektivne riesi vrazda dievcata. Je tam aj v deji zahrnute, ze bol prednasajucim na vysokej skole. Bol na to natoceny aj serial kt. je fantasticky.
Su tam prvky ktore popisujes ... ale neviem ci je to kniha ktoru hladas.

beataxxx
19. nov 2024

@kittykat22 moze to byt ono, tiez ma to napadlo, vyborna kniha, aj ostatne jeho su super

kittykat22
19. nov 2024

@beataxxx fakt? doporuc mi prosim ❤️

beataxxx
19. nov 2024

Mam vsetky tri, co u nas vysli, velmi sa mi paci Kniha o baltimorskych-je to o dvoch vetvach americkej rodiny ocami chlapca-fantasticky napisane, nie Je to detektivka, ale odporucam. A kniha O zmizeni Stefanie Mailerovej Je super detektivka

kittykat22
19. nov 2024

@beataxxx ooooh dakujem!!! ❤️

x_mery_x
19. nov 2024

Odporucam Fitzeka

nelka93
20. nov 2024

Tiež sa prikláňam k Fitzekovi, píše skvele knihy

nerya
20. nov 2024

Yrsa je super a.mne sa páčia aj knihy od Preston&Child