Ahojte. Kde prosím začať? Romány ma už nebavia vyskúšala by som niečo od Dána. Ktorú by ste odporučili? Ďakujem
Na wikipedii je choronologia kníh.
@dennoc1312 moja prvá bola Beštia...
@monkka21 ďakujem pozriem
najdi si casove poradie. Nema vyznam skakat hore dole, nepochopis suvislosti.
Ja mam prečítaných 7 kníh, nie podľa poradia, a nejako mi to nevadí. Začala som so Smrť na druhom brehu.
prečítala som jednu. bol to samostatný príbeh... ale mne to úplne stačilo, vôbec to nie je moja šálka kávy...
môžeš skúsiť - Cela číslo 17
Mona prva bola Sara a potom Popol vsetkych zarovna
Ja som zacala Bestiou. Uz mam od neho vsetky knihy, mna DD velmi bavi. Ale tebe poradim zacat asi chronologicky, aj ked to nie je podmienka
No mna bavili tak prve 3 bolo to nieco nove u nas, potom vlastne zistis ze stale to iste dookola toci, ako spisovatel je slaby , teraz ho povazujem za povinnu jazdu na vianoce pre svokra a to je tak vsetko.
Ak chces kvalitne krimi tak severske detektivky su tie prave.
inak, na ulozto.sk najdes kopec dielov na citanie. Podla toho sa rozhodnes, ci ta budu bavit. Kniha je ale kniha.
On píše jednotlivé príbehy ,inšpirované skutočnými udalosťami, skutočným životom v tej dobe , roky rozhádzané, tak ako a kedy spracuje príbeh/prípad vraždy.
Avšak hlavne osoby - policajti sú pojitkom príbehov, tak aby ťa nemýlili pri čítaní, pozri si poradie ( na nete slovartu nájdeš) chronologicky podľa rokov kedy sa dej odohráva a tak začni.
Mne sa viac páčia tie klasické vraždy, politické vôbec.
Ani film mi nesadol.
Tiez odporucam chronologicky. Mne sa zda Dan omnoho kvalitnejsi ako napr. severske krimi - postavene na prvoplanovej brutalite, sokujucich, v skutocnom zivote nepravdepodobnych zapletkach atd. Dozvies sa nieco o skutocnej, neprikraslenej policajnej praci, je tam humor, aj napatie, su tam emocie, hlavne, ked uz spoznas vysetrovatelov, vies sa do nich vcitit, su tam slovenske realie, presah do politiky atd... Par krat som vedela odhadnut pachatela dopredu, no vobec to neubralo na zazitku... Ako ked sledujes Colomba 😉 Ak chces dat sancu slovenskej krimi mozem odporucit este napriklad Vaclava Neuera.... Prijemne citanie
@dennoc1312 ja som zacinala Celou cislo 17, potom dalsimi random knihami co som si kdesi pozicala tusim Hriech nas kazdodenny a Basnik, vsetko to boli samostatne pribehy a chytilo ma to tak ze potom som uz postupne precitala vsetko.
@luuubik Dan aj Neuer su super, ale niekedy si vravim ze ti co nepoznaju Bratislavu prichadzaju o cast zazitku z citania , ja si pri tych knihach vzdy predstavujem aj to prostredie kedze to poznam.
na you tube su dokonca niektore audio knihy od Dominika Dana
@dennoc1312 ja mam všetky, čítaj chronologicky, niektoré časti nadväzujú na seba, a tak celkovo, aby si chápala súvislosti! Ja som napríklad čítala Popol všetkých zarovna a tiež ma to nechytilo, až kým som to nezačala čítať od začiatku, prečítala som už všetky, niektoré x krát
Začni od začiatku