Ahojte poraďte prosím nejakú dobrú krimi knihu na večerné čítanie keď deti zaspia. Teraz mám rozčitanu Kráska a netvor od Dominika Dána, tak poraďte niečo po čom siahnuť ďalej. Uvažujem o tejto: Noc, keď zmizla od Lisa Jewell, tak ak niekto prečítal tak poraďte či sa oplatí investovať do tejto alebo vybrať niečo iné. Ďakujem 🙂
Wallander - severská krimi
@princeznaaa12345 nie, okrem tejto som čítala ešte dve, ale keď som kukala recenzia tak ľudia písali že niektoré boli pre nich dosť sklamaním a boli dosť nezáživné a že veľa ich je v podstate o tom istom. Mne sa zatiaľ tieto od neho páčili. Čítala som ešte Uzol a Sára. Ak vieš poradiť, tak napíš ktorá od neho je ešte fakt dobrá 😊
@lilly2303 no... Ja som ich čítala celkom dosť, ale bolo to už dávno.. Ale tuším Beštia bola dobrá
@deti95060810 severské krimi mooooozem
@lilly2303 ja mám dána prečítaného kompletne 2x, doma zoradeného aj chronologicky podľa toho, ako sa vyvíja dej. za mňa výborný autor. teraz sa zjavuje akýsi nový slovenský autor, ako na potvoru som zabudla jeho priezvisko. no a potom tie severské jo nesbo napríklad.... a ešte zo starších zahraničných sa mi páčil Ed Mc.Bain (tak nejak sa to píše tuším), mal podobný spôsob písania ako náš dán. rovnaké sarkastické poznámky 😀 mám rada čierny humor, mne sa to dobre číta.
Určite odporúčam Keplera, za mňa naj čo som kedy čítala
Dobrá kniha bola Tajomstvá živých od Carol Wyerovej.
Jo Nesbo, Samuel Bjork, Camilla Läckberg, Chris Carter, Jussi Adler-Olsen - moji top autori. Ale aj Juraj Červenák - séria s kapitánom Steinom a notárom Barbaričom - to je "historické krimi"
Nsposledy som citala od cervenaka krv prvorodenych. Ak milujes prahu a historiu, tak odporucam
Ja odporúčam jednoznačne Dominika Dána, jeho knihy zbožňujem a každá jedna bola proste pre mňa niečím zaujímavá. O to viac ma to baví, keď viem, že sa inšpiroval skutočnými udalosťami.🙂
A čo knihu od toho bývalého policajta. Všetci vychvaľujú šloserovky. Píše detektívne príbehy z prostredia polície. Stál pri zrode NAKA.
pripájam sa k @renka30 a @zorkahorka, na Juraja Červenáka nedám dopustiť, prípady Steina, Barbariča a Jaroša sú moja srdcovka, vrelo odporúčam 🙂
Dánovky sú super 🙂 Mne sa najviac zo všetkých páčila Beštia jednoznačne. Som si istá, že si ju prečítam ešte niekoľkokrát.
Dcera mociarneho krala
@lilly2303 Zo severských krimi autorov mám rada Jorn Lier Horsta. Ďalej americký Michael Connelly. A moja srdcovka najväčšia na svete je Erle Stanley Gardner a jeho Perry Mason (tie sú staršie).
Jo Nesbo - Netopierí muž 🙂 prvá zo série Harry Hole
.... Odporúčam čítať chronologicky
Určite vsetky od Chris Carter 😉 absolútne skvelé, mňa čakajú posledne tri a neviem sa dočkať.
@lilly2303 tato posledna Danovka teda sklamanim nebola, vyborna, prekvapive zvraty, som narocna ale toto ma bavilo - Dáma kontra strelec.
ešte odporúčam millenium, posielam link na knihy, je to už aj sfilmované, ale kniha je kniha 🙂
https://www.martinus.sk/?uItem=66277
Danovky su uz podla mna na jedno kopyto. Zo slovenskych autorov - Neuer, Sloser, Kozmon, Bryndza. Zahranicie - Jo Nesbo, Robert Galbraith, Jussi Adler - Olsen
Kepler, Galbraith, Robert Bryndza - moji top autori momentálne
Waw, ďakujem vám všetkým veľmi pekne za typy 🙂 dali ste mi toľko skvelých námetov, že si normálne neviem vybrať čo skôr. Poobede som bola v kníhkupectve a zatiaľ som vybrala Nesbo - Netopierí muž a Kepler - Stalker. Ale určite siahnem aj po ostatných 😁
@jazula škoda že až teraz som prečítala koment, ten Bryndza vyzerá tiež zaujímavo.
Ešte raz všetkým ďakujem, že si našli čas a poradili 🙂
@panelacikova Ahoj ak by si si našla čas, napísala by si mi prosím ťa ako sú riadené chronologicky 😊 na nete som našla nejaký zoznam, ale nie sú tam všetky. Ďakujem 🙂
@mischap iba celkom zaujal?Snáď nebudem sklamaná. Ja sa na neho chystám, keď dočítam nového Keplera. Mám prvé 3 časti
@princeznaaa12345 zaujal, že som si kúpila hneď ďaľšie 3diely😀tak hádam nebudeš sklamaná, inak som prečítala aj celého Kozmona,tiež dobré. Ale mňa napríklad nebavil Nesbo.
A ostatne od Dána máš prečítané?