Čo s knihami od Kariku?

6. feb 2022

Ahojte...začala som akurát čítať Priepasť od Kariku.
Dostala som to ako narodeninový darček - Trhlina-Tma-Strach-Priepast-Smrst.
Ale nejako mu neviem prísť na chuť,alebo ako to povedať, sú to síce mysteriózne príbehy ale aj tak. Trhlina bola fajn, teda až na ten koniec, keď som zistila,že mu to všetko rozprával feťák 🙄
Čítam Priepasť....akože ja rozumiem, že ak by sa dotyčný zdôveril niekomu,že nie je vyrovnaný so stratou a má nutkanie riešiť záhadu okolo toho sám, by ho poslali k nejakému psychológovi a tým mi príbeh skončil 😂
Neviem, nebaví ma veľmi čítať o ľuďoch,ktorí majú depresie, sú nevyrovnani a za všetkým hľadajú nejaké nelogické vysvetlenie, neviem sa proste k tomu donútiť čítať to.
No bol to darček, čo s tým teraz urobím? Hlavné keď sa ma dotyčný pýta,že či už som knihy čítala...čo mám povedať,že horko-ťažko som dočítala jednu, a ledva som sa prinútila l ďalšej 🤷 ja rozumiem,že každý máme iný vkus, no na druhej strane nechcem nejako uraziť/dotknúť sa človeka,ktorý mi to daroval

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
6. feb 2022

Ja by som na rovinu povedala, že to nie je úplne tvoj štýl, ale si vďačná za darček, lebo ti rozšíril rozhľad. Načo zbytočne klamať a ešte teda náhodou sa darca poteší, že dobre vybral a nabudúce ti kúpi niečo podobné?

lucka114
6. feb 2022

Ak sa nechcete premôcť a knihy prečítať, možno by bolo najlepšie sa "priznať" tomu, kto Vám knihy podaroval ... Možno sa dohodnúť, knihy predať a kúpiť niečo, čo by Vás bavilo ...
Inak, knihy od p.Kariku majú v mojej "hororovej" polici čestné miesto, patria medzi moje NAJ..

liz_lemon
6. feb 2022

ja by som ich predala, a povedala by som, ze to asi nebude tvoja salka kavy, a ze ak ta chce dotycny obdarovat, radsej by si ocenila poukazku, aby si si kupila nieco, co ta bude bavit
vela ludi si mysli, ze ked niekto rad cita, tak mu staci kupit hocijaku knihu

baboadel
6. feb 2022

Ahoj, knihy sú tvoje, takže si určite môžeš s nimi urobiť čo chceš. Dotyčnému povedz, že si ich síce prečítala, ale nebola to tvoja šálka kávy. Možno potom na budúce vyberie iný darček. Takže tu na MK funguje skupina na výmenu kníh, knihy odfotíš a ak bude mať niekto záujem tak si ty môžeš pozrieť jeho ponuku a výmena je možná.
Potom je ešte skupina na predaj kníh. Skús sa pridať do týchto skupín.

kormino
6. feb 2022

Prečítala som v živote množstvo kníh rôzneho žánru.Mysteriozne romány od Kariku som prečítala všetky,podľa mňa sú vynikajúce.Teraz sa chystám na Hlad a Smäd,ale predtým ma ešte čaká nová kriminálka od Roberta Bryndzu,jeho knihy milujem😀

deti95060810
6. feb 2022

knihy je možné darovať aj do knižnice...ja to tak robím - príde mi to lepší nápad ako hodiť do koša...

michellemary
6. feb 2022

Môžeš využiť Knihovrátok na Martinuse, a kúpiť si, čo ti sedí.

fajnova
6. feb 2022

Okrem posledných dvoch som prečítala od neho všetky knižky. Akože nie je to niečo ohurujuce a stvu ma tie jeho liberálne podprahove vsuvky, ale inak sa veľmi dobre číta. Priepasť pre mňa najslabšia kniha, ale skús prečítať strach. Za dva dni to máš prečítané.

kormino
6. feb 2022

Tiež si myslím ,že Priepasť je najslabšia kniha,ostatné sú super

x_mery_x
6. feb 2022

Pre mna tiez bola Priepast o nicom. Moje naj od neho Strach a Smrsť. A samozrejme aj Na smrt 1,2. :D

jaskolka
7. feb 2022

Normálne mu povedz ze to nie je tvoj žáner.Knihy skus predať cez Bazos, alebo cez FB, ak máš. Určite sa kúpia, je o to záujem, čo sledujem knižný bazár, aj tam sú dotazy, že kúpi niekto knihy od Kariku.
Karika je špecifický autor, fakt nie každý mu príde na chuť. Ja mam od neho tie knihy, čo píšeš, a teraz som dostala aj tu dvojknihu Hlad - Smäd, to je už ozaj silná káva 😮.

jaskolka
7. feb 2022

@x_mery_x Strach som ledva dočítala, tie pasaze o zuboch a nechtoch ma desili

basska_b
7. feb 2022

Uplne otvorene povedz, ze Karika nie je tvoja salka kavy... on fakt neni pre kazdeho... knizky ponukni na bazari. Ja som od neho citala strasidelnu poviedku o nejakom typkovi, co vrazdil vo vlaku... tusim Samota sa to volalo? a skoro som sa pokakala od strachu... poslala som to 3 kamosom, dvaja mi rovno povedali, ze zacali citat a nedocitali. Ja sa na nich nehnevam...kazdy dava darcek podla svojho vkusu a najlepsieho vedomia a svedomia. Nie vzdy to sadne...

liz_lemon
7. feb 2022

@jaskolka ja som sa bala citat Strach, lebo vsade som o tom citala, ze je to naozaj desive, ale mna to ani nebavilo, ani ma to vobec nevystrasilo (a to sa strasidelnym vecia vyhybam, horory vobec necitam), bola to nuda, aj ked ta atmosfera v knihe bola neprijemna, to uznavam

mmmmn
7. feb 2022

Knihovratok Martinus. Aj podla mna Karika pise otrasne.

simca06022011
7. feb 2022

No ak sa dotycny tak velmi zaujima o tie knihy, nechala by som ich v polici par mesiacov, a potom ich dala do bazaru/martinus ma tiez kolovratok-ale mne tam za knihy ponuklo menej ako bazar, na druhej strane tie ktorych som sa nevedala zbavit, som tam posula/, pripadne mozes ich darovat aj do kniznice 🙂

kormino
7. feb 2022

Podľa mňa najlepšia bola Tma,potom Smršť.

acrobaleno
7. feb 2022

Ešte dobre, keď to dostaneš, ale ja som si ich kúpila a najradšej by som ich vrátila späť. Jedine Trhlina a Strach sú dobré.🙄

acrobaleno
7. feb 2022

Skús Čarovnú poličku alebo na Martinuse výkup kníh.