Ahojte žienky.
Mám skvelú svokru, chcela by som jej na Vianoce kúpiť nejakú dobrú knižku - detektívku, to je jej obľúbený žáner. Ja sa moc v tomto nevyznám, mohli by ste mi poradiť niečo? Najlepšie niečo novšie, čo vyšlo tento alebo minulý rok. Ďakujem veľmi pekne. 🙂
Zahranicny napr. Nesbo, pise vela, tak bude aj novinka, Kepler, Fitzek alebo slovensky napr Karika. Vyber je velky, poradia aj v knihkupectve. Ja dostanem kazdy rok Dominika Dana, mam uz zbierku. Teraz aktualne citam Christiana White a tiez fajn.
Lars Kepler - Lazar alebo séria so Sebastianom Bergmanom (hlavný hrdina, v kníhkupectve poradia).
Moja svokra rada cita Dominika Dana. Ja zase klasiku od Agathy Christie - pribehy H. Poirota, ale pavili sa mi aj knihy od Dana Browna (aj ked to nebola klasicka detektivka, skor napinavy pribeh). Teraz su celkom popularne aj tie severske a viacere boli dokonca sfilmovane.
Knihy si kazdy najradsej vybera sam, daj jej poukazku
Ešte teda za mňa sa dobre číta dvojica Preston/Child. Nedávno som dočítala Zatisi s vranami. Je to veľmi brutálne na môj vkus, inak super. Aj Kabinet kuriozít super. Ale teda to sa dá asi už len z 2. ruky kúpiť, neviem.
Lars kepler odporúčam aj ja, ale začať prvou knihou zo série Joona Lina to bola hypnotizer. Všetko sú to perfektné knihy. Netrpezlivo čakám na najnovšiu kým bude dostupná..
Ja mám rada knihy od Dominika Dana alebo od Johna Grishama.
Ak chcela darovať knihu nie poukážku pýtaj sa aj na možnosti prípadnej výmeny. Ja síce nežijem na SVK ale u nás automaticky dávajú ku knižke takú akoby návratku ak by obdarovaný už knihu mal. A nemusíš dávať resp uchovávať bloček "keby dačo"
Za mňa všetko od Galbraitha a séria kníh od Lisa Reganovej-možno čítať aj jednotlivo.
Ja som teraz “objavila” Klevisovú a je to fajn 🙂 alebo ak historické tak C. J. Sansom