Aktuálna kniha pre 8 a 10 ročných chlapcov

maria455
3. nov 2019

Poraďte,prosím,aký autor teraz ide ,pripadne aj titul ,kt.by zaujal 8 a 10 ročného chlapca .Dakujem 🙏

79viktoria79
3. nov 2019

@maria455 mne odporucali tuto https://knihy.heureka.sk/maly-milionar-david-wa... a rizmyslam dokupit ešte ďalšie od tohto autora

kapusanka
3. nov 2019

Nas syn fical na tejto trilogii

pininka1
3. nov 2019

Nás má 11 a číta prvú časť pána Prsteňov.

benit
3. nov 2019

Moj cital bojkov. Aj moji chalani v triede. Je ich ale 11 casti.

martina2ve
3. nov 2019

Ako 8rocny cital Grazlik Gabo je to taka vtipna knizka a tiez je ich vela casti.

arcticcode
3. nov 2019

V tomto veku som rad radom rafal troch patracov

vanilka83
3. nov 2019

@maria455 seria kniziek Zivot Adama od Petra Opeta zo skupiny Polemic! Je to presne urcene pre chlapcov do 10 rokov ma to vyborne recenzie aj ohlasy.

lilke
3. nov 2019

Podľa mňa Grazlik Gabo nie, chalan, ktorý robí zle, a vždy je ešte za zlo "odmenený", žiaden trest. Pokiaľ teda nechcete viesť deti k arogancii.
A knihy podľa záujmov chlapcov. Ak sú necitatelia, odvážny bojko je OK, je to komiks. Ak zvládnu viac textu, napr. Malý Mikuláš, Operácia orech, séria Dračie srdce. Dobrodružné alebo detské detektívky od Brezinu, príp. starší aj Troch patracov. Knihy od Williamsa, skôr starší. Ak majú záujem o vesmír, séria od Hawkinga o Gregorovi.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kristiii
3. nov 2019

@maria455 môjho bavia Denníky odvážneho bojka, Exoti, tak rok-dva dozadu Grazlik Gabo @lilke na môjho postavy nemajú vplyv, ja tiež nie som mäsový vrah, aj keď mám rada detektívky..ten Malý milionár je tiež pekná knižka, tu som si aj ja prečítala

maria455
autor
3. nov 2019

@79viktoria79 ďakujem 🙏

maria455
autor
3. nov 2019

@kapusanka ďakujem 😊

maria455
autor
3. nov 2019

@lilke práveže chlapci dosť čítajú a zvládnu viac textu

sovica
7. nov 2019

Traja Pátrači, Harry Potter - J.K.Rowling, Denník odvážneho bojka - J.Kinney, Očko špehúň (Tajný život môjho brata) - G.Futová, Nezblázni sa, mamička - G.Futová, Danny - Majster sveta. R.Dahl, Babka Gaunerka - D.Walliams

anega79
17. apr 2020

Harry Potter, Pan prstenov, Ako vycvicit draka

pleja
19. apr 2020

Pán Tragáčik, Tomek v Afrike, Tomek v Austrálii, čítal Dahla a Walliamsa, kapitán Padák (3 časti), z básní Daniel Hevier. menší má rád bájky, je ich viac kníh. Mám ale pocit že je problém nájsť dobré knihy pre chlapcov tejto vekovej kategórie. Po prečítaní 2 častí som grázlika zamietla. Ešte pre staršieho mi napadajú Verneovky alebo aj knihy Jaroslava Foglara, ktorý viedol deti k správnym hodnotám na ktoré sa dnes zabúda (Chata v jazernej kotline, Chlapci od Bobrej rieky). Ak majú radi zvieratká Z poľovníckej kapsy a rozprávkové príbehy od Kláry Jarunkovej (O psovi ktorý mal chlapca, o kocúrovi Tomášovi apod.). Ešte mi napadajú Nevedkove dobrodružstvá - stará kniha, ale tak dobrá, no a z tých klasík ešte Pippi.

pleja
19. apr 2020

Ináč tiež si rada prečítam nejaké tipy na knihy ...

iveta7677
19. apr 2020

@maria455 Tigri tim, Grazlik Gabo, Klub zahad, Traja patraci

barbarelle
13. jún 2021

Pomôže takýto výber? nech to nie je len o jednej knihe, či jednej sérii. Rozdiel pre chlapca, či dievča. niekde je to spoločné. https://kniznenovinky.sk/ake-knihy-vybrat-pre-1...

takajedna
7. mar 2022

@maria455 určite Drakobijec