Ako hodnotíte knihy od J. Zaukolcovej a P. Tóthovej?

fruitys
15. okt 2024

Máte doma niektorú z ich kníh? Prípadne, ktorú by ste si od nich vybrali a prečo? Obsahuje niektorá z nich viac zdravších receptov?
U Tóthovej som si všimol, že tam má aj bezlepkové, ale bližšie neviem. Ďakujem )

pinkgirl
15. okt 2024

@fruitys mám knihu od Jožky - Čokoláda sladké umenie. Zdravé recepty tam nie sú. Sú to bežné receptúry s čokoládou. Vysvetlené sú aj postupy, základy. S knihou som max spokojná, mám ju aj od nej podpísanú s venovaním😍. Tú najnovšiu knihu som ešte nebola pozrieť v kníhkupectve ani od nej ani od Tothovej.

fruitys
autor
15. okt 2024

@pinkgirl áno, viem o ktorej hovoríš. Super, že si spokojná. Ja mám v hľadáčiku tú najnovšiu, akurát ma trochu zneistil fakt, že sa o nej vyjadrila v štýle, že tie recepty (asi nie všetky) už asi poznáme z jej predchádzajúcich publikácií, trochu ich upravila, zlepšila a potom jedna z novších recenzií (2009) na jej staršiu knihu (2003), v ktorej sa píše, že by to potrebovalo inovovať z hľadiska ingrediencii a zdravia. No a teda som si to tak spojil a neviem, či tam nebudú recepty, na ktoré ide, obrazne povedané, pol kila cukru :D A vlastne aj keby to idem pozrieť do kníhkupectva, čo sa mi teraz veľmi nedá, tak to ako neznalý odboru veľmi neviem posúdiť :D Ale tak píše tam, že sú tam aj moderné plus tá úprava, tak snáď je to ok.

smejko
13. nov 2024

My sme mali doma tú vlaňajšiu novinkku od P. T. Piekli sme 3 koláče/zákusky , ale vôbec sa nám nepáčili. Akože zjedli sa, ale zhodli sme sa na tom, že obal predáva (P. T. si vážim a obdivujem, ale piecť sa budem učiť radšej od skutočných pekárov/cukrárov). Odhliadnuc od toho, že v niektorých fotkách je v zákuskoch vidieť zrazený krém ...

fruitys
autor
15. nov 2024

@smejko Vďaka za recenziu. Vtedy som kúpil tú od Jožky, páči sa, akurát sa podľa nej ešte nepieklo. Tiež sa plánuje pracovať s menšími množstvami cukru či s medom ako jeho náhradou (osobné preferencie), čo môže tiež ovplyvniť výsledok :D