icon

Zvyšujú sa ceny potravín na Slovensku?

filipjohns
22. jan 2025

Aj Vám sa zdá že to ešte viac všetko išlo hore?
Dnes som bol v obchode a za 4 základných veci ktoré mali byť podľa Fica lacné, som platil 9,80 za 4 veci!!! A platy stále rovnaké žiadne zvýšenie mzdy nič.

Strana
z5
gribka1
22. jan 2025

Samozrejme.

lenuska9999
22. jan 2025

@filipjohns to nič. Ja som bola na týždenný nákup pre 4 člennú rodinu a nechala som v obchode 180 e . Dobre, kupujem aj potraviny, ktoré sú drahšie ako napr pistácie, avokáda a pozerám skôr na zloženie ako na cenu, ale aj tak…. V Poľsku sme za plný košík zaplatili 100 e

kiki68
22. jan 2025

@filipjohns mam sa zacat smiat z Rakuska? 😂 Lebo na Slovensku mate velmi drahe potraviny k tym platom. Ja som pre Vianocami po mame posielala na SK rozne potraviny, nakolko ich tam mate predrazene.

vanilkovazmrzka
22. jan 2025

Tak veselo volit ficomafiu az do konca zivota a este aj potom 🖤

vanilkovazmrzka
22. jan 2025

@kiki68 je to bohovsky smiesne, ano.

sisska96
22. jan 2025

No ja veľmi pozerám na cenu, akcie, kupóny.... inak sa nedá

stanulienkat
22. jan 2025

Neviem kde žijete, ale ja tu mám lacné potraviny lacné energie, lacný benzín, nezvysili mi dane a je mi tú sveta žiť. Mame zodpovednych politikov, ktori nekradnu, nepodvadzaju a dobre spravuju krajinu. Mám tu len dve pohlavia a každým dňom čakám svetový mier.😁
Zajtra tu mame navstevne hodiny. Uzavrete oddelenie.🙄😀

kiki68
22. jan 2025

@vanilkovazmrzka je to skor tragicke, ale tak ludia toto chceli, tak to aj maju… zial taha sa to roky, toto sa moja svokra pytala nasich uz pred rokmi, ze ako tam ludia vyziju a co jedia.

muchotrafka298
22. jan 2025

Dnes sa inac ako sledovat akcie a letaky asi ani neda. Ja som to teraz videla v Lidli, ze ludia doslova vykupili akciove maso, ci prsia to boli ale aj ine, co je teraz v letaku. Bola som v obchode vcera a nemali, dnes v inom Lidli a tiez nemali.
Ta znizena dan je iba na urcite skupiny a druhy potravin, nie komplet na vsetko a na toto ludia zabudli. Vela ludi si myslelo, ze VSETKY potraviny idu dole, ale to len vybrane kategorie.
Su tu aj dievcata, ktore robia v potravinach, oni by vedeli o tomto viac napisat asi, ze co islo hore, co islo dole.

lllaila
22. jan 2025

@filipjohns ja tiež napíšem fakt vtipný nákup zo včera... Chceli sme krupicovú kašu, takže 1 granko (500g) + maslo + krupica + mlieko tuším 14 eur... Kúpila som radšej kuracie prsia, šalát, tortilly, spravili sme si kebab. Ale dodnes rozmýšľam, že to čo bolo???? Odpadla som

viestta
22. jan 2025

@filipjohns ty si hadam veril Ficovi?

enmery
22. jan 2025

Počkaj si na jar. Až potom sa tá konsolidácia prejaví naplno😉

lucia13022023
22. jan 2025

Nechodíme nakupovať do rakúska, Poľska ci Maďarska, takže neviem aké ceny sú tam, no nás týždenný nákup (3 ľudia) bol kedysi 100-120€. Teraz 150-180€.

enmery
22. jan 2025

Trebalo by k tomu prilepiť bilbordy od Jamkatého o lacných potravinách. 🙂 Dokedy sa Slováci nechajú ojebavať?14 rokov manažmentu bez praktických výsledkov je o čom?No hlavne, že nemám suseda "buzeranta". Je iba v paláci a ešte aj jeho šéf sa na chate z jeho orientácie smeje /totálny primitivizmus a vymývanie mozgov/.

filipjohns
autor
22. jan 2025

Je to všetko v prdeli fakt. A to som bol v Tescu a využil jednu zľavu. Je to extrém. A kto tu píše že som volil Fica tak sa rovno môže pobuchat po hlave lebo je tu ďalších 80% ľudí ktorí ho volili. Pekne by mi muselo za aby som ho volil. Len ľudia sa nikdy nepoučia.

marsmykkok
22. jan 2025

Tak zelenina a ovocie je dlhodobo drahé, na jeseň sa k tomu pridalo mäso, ešte mliečne výrobky majú ceny ako tak. A najlepšia je tá daň zo sladených nápojov, však to fľaša alkoholu lacnejšia ako fľaša sirupu alebo coly. A hlavne že cukor stojí zase 60-70 centov kilo. Jasné, že ten sirup, cola nie je extra zdravý, ale za mňa menšie zlo ako alkohol, čo spôsobuje väčšiu závislosť a agresivitu. Prečo zdvihli sirupy pre deti alebo ak človek má ťažšie jedlo a chce si kúpiť na trávenie Pepsi a prečo radšej výrazne nešiel hore chlast ktorý je oveľa horšie zlo? Asi kvôli tomu, že ich voliči by im zvýšenie cien alkoholu neodpustili...

qrstxyz
22. jan 2025

Jasné, že išlo. Keď idem do potravín a stačí, že beriem zopár položiek a nákup ma vyjde okolo 20 eur. Keď naplníš košík, to si treba aj dvesto euro pripraviť. A je to fakt smutné, kvalita mnohých potravín je rozhodne nižšia v porovnaní so susednými štátmi, žiaľ ceny sú vyššie

weleda123
22. jan 2025

Mňa by teda len zaujímalo, ak sú tu nejaké panie, ktoré robia v obchode, či sa tie predražené malinovky a sirupy aj predávajú aktuálne. Ja som bola minulý týždeň v Lidli a mali v akcii 3l sirup za 9.99 😳 odpálilo mi z toho skoro dekel a teda celá paleta bola nedotknutá. Aj dneska v tescu som pokukovala po košíkoch a ľudia mali skôr minerálky ako sladené vody.
Za seba poviem, mne tá daň nejako extra žili netrha (v porovnaní s DPH a transakčnou daňou), lebo tie vody sú naozaj humus a ľudia to kupovali na hektolitre a dávali to piť aj malým deťom. Snáď sa aspoň toto teraz obmedzí a tie 2-3 razy do roka na sviatky sa dá tých 1.50 za fľašu prežiť.
Ale teda čo sa zvyšku potravín týka, tak je to katastrofa. Ja kupujem veľa zeleninu a ovocie a už mám niekedy pocit, že ani nevedia čo za to pýtať. Mäso kupujem už len v akcii a dávam do mrazáku.

sisska96
22. jan 2025

@lllaila Granko treba kupovať keď je v akcií, vydrží aj rok alebo 2, samé éčka...ale je chutné... maslo tiež v akcii do zásoby . Mlieko kupujeme keď je v akcii viac kusov, tie trvanlivé tiež vydržia mesiace

qrstxyz
22. jan 2025

@sisska96 prečo kupujete Granko a nie normálne kakao? To pravé by malo byť bez Éčok, len pomleté kakaové bôby by malo obsahovať

sisska96
22. jan 2025

@qrstxyz Nič nie je zdravé, ak sama nevypestuješ.... takže mne je už jedno či je zdravé alebo nie. Chutí mi to v palacinkách. Normálne kakao dám do koláčov keď pečiem napríklad. Ale nič nie je bez éčok, tomu už neverím

lllaila
22. jan 2025

@sisska96 Áno, ja viem, ale my sme nič na krupicu nemali, spali sme mimo dom. Ja len že ma to prekvapilo 🙂

sisska96
22. jan 2025

@weleda123 My doma vyrábame sirupy lebo máme ovocie habadej a pijeme vodu zo sodastreamu

moin2009
22. jan 2025

@filipjohns a to od apríla začne transakčna dan platiť, to ešte len pôjdu ceny hore vo vsetkom

sisska96
22. jan 2025

@lllaila Dakedy som pila aj Caro... no už nie, lebo aj to je strašné drahé

muchotrafka298
22. jan 2025

Tento rok este neboli diskusie o tom, ako tu zeny zo 150 EUR na mesiac prestravuju 4-clennu rodinu a mnohe aj s drogeriou alebo liekmi. Tak som na toto ja zvedava, ze ci takto budu hospodarit aj pri tejto drazobe, co tu momentalne je a bude horsie. Ja to nedokazem bohuzial, lebo vsetko musim kupit a nebudem setrit na ovoci a zelenine.

iv007
22. jan 2025

Mna odpalila cena rimskeho salatu v Jednote, ze 4 € za kusok buriny. Obedove menu v nasom meste nestoji pod 9€, obycajny kebab uz stoji 7€. Sledujem akcie a niekedy radsej ani nepachnem do obchodu, varim jednoduche jedla.

alzbeta311
22. jan 2025

Ja som kupovala v lidli obyč sirup v akcii za 1e
Za 6 balenie som dala 6e
Teraz je ten sirup v akcii za 2.5
A za 6 balenie by som dala 15e 🥲
Samozrejme ze už ho nekúpim

sisska96
22. jan 2025

@alzbeta311 Ešte keď tak v kauflande je lacný sirup
Lidl je predražený a strašne veľa veci sa pokazí pred zárukou

filipjohns
autor
22. jan 2025

Môžme sa porovnávať s cenami potravín s Anglickom.

Strana
z5