Zvýšenie ceny cigariet

amstelko
11. feb 2021

Dobry vecer. Svokra ma male pohostinstvo. Momentalne ho ma zatvorene od 15.10.2020. Ma nakúpené nejake cigarety. Do konca marca sa musia staré zásoby odpredať. Predpokladáme vsak, ze sa pohostinstvo do marca neotvorí. Neviete, ale nečítali ste niekde co s takýmto tovarom, ako dalej postupovať. Ona tvrdí, ze sa mozu vratit dodávateľovi, odkial ich kupila, ale vrátia jej len 50% z ceny, za ktore ich ona kupila. Podla mna je to somarina. Vsak nie je pohostinstvo zatvorene jej vinou? Co myslite? Dik za radu.

noami12
12. feb 2021

@amstelko oni ich musia všade do konca marca výpredat, keď nie tak vrátiť koli tým koľkom. Mam známu ktorá tiež to ma takto. Bohužiaľ, ich to netrápy že ich nemá ako predať keď ma zatvorené

amstelko
autor
12. feb 2021

@noami12 len svokra povedala, ze ich budu pri vracani preplácať len 50% z ceny, nemate nejaky článok o tom?

noami12
12. feb 2021

@amstelko to viem, je to nespravodlivé. To by som ich asi radšej predala po známych za túto cenu aj v marci keď už nikdo ich nikde nikdo nekupy za takúto cenu ako teraz..

klaudii
13. feb 2021

U nás v práci takisto predávame cigarety a čítala som na internete konkrétne finančná správa a píšu tam, že cigarety, ktoré sa nestihnú do konca marca predať musí sama osoba, ktorá predáva cigarety (prevádzkovateľ) požiadať colný úrad o ich zničenie na náklady osoby, ktorá ich predáva (prevádzkovateľa) a colný úrad vyhotoví záznam o ich zničení.
Sama som zvedavá ako sa to bude u nás v práci riešiť, na koľko sme otvorili prevádzku nedávno. 🙂