Stalo sa vam niekedy ze ste mali hnacku zo stresu? 😕 Ak ano neviete ake lieky na to pomahaju alebo hocico co pomaha?
@katerina06 bežne mavam..neriesim,.viem, že je to len zo stresu.
Imodium tlmi crevnu peristaltiku. Vsetky ostatne medikamenty zabijaju virusy a bakterie. Ktore ale ty samozrejme nemas, kedze to mas zo stresu.
Mne na toto pomahal reasec, ale zda sa mi ze bol na predpis.
@canany jj na predpis.
@katerina06 mávam to zakaždým, keď som v strese a je pravda, že na toto ti žiadne lieky nepomôžu. Treba sa len ukludniť a potom ti aj hnačky prestanú.
@katerina06 zalezi čo ti spôsobuje stres, ak je to dlhodobé a nevieš si s tým poradiť odporúčam navstivit psychiatria prípade psychológa, psychológ ti lieky nepredpise len bude s tebou komunikovať.. preto je lepší psychiater, ten ti dá lieky na ukľudnenie, bude sa ta pýtať čo ti robí stres, ako často ho mávaš a podobne. Zažila som si to sama, od detstva som mala fobiu keď som mala niekam ísť atd.. to je na dlhšie ten môj príbeh, no k pointe - mne lieky pomohli a dosť.
Ale pokial vieš stres ovládať a nie je to až take vazne skús magnezium si nasadiť a B-čko, malo by to pomôcť 🙂
@katerina06 pravidelne. Mne nepomáha nič, len tá situácia musí prejsť a upokojím sa. Keď však už idem na wc po niekoľkýkrát, dám si niečo proti hnačke a utlmí to aspoň trochu.
Stará téma ale skúsim. Mávate tie hnačky aj v noci. Ja keď sa zobudím cítim napätie a neskôr nad ránom ma bolí brucho az musím ísť na WC následne asi 3x mám hnačku. Myslím že to je zo stresu. Lebo ma zasebou a nejaké vyšetrenie a všetko ok. Ďakujem
Ano stalo. Lieky proti hnacke ti nepomozu v tomto pripade. Treba sa ukludnit a prejde aj prehananie.