Zvykli ste ľudí chváliť?

17. aug 2022

Zvykli ste ľudí chváliť a hovoriť im pekné slová? Ja som to najprv vôbec nerobila, lebo som bola väčšinu času smutná a hovorila som si, že veď mňa nikto nechváli, tak prečo by som mala ja? Lenže odvtedy, ako som to začala, tak mám z radosti iných radosť aj ja sama. 😊 Aj keď som veľakrát ešte stále smutná, ale toto mi veľmi pomáha. Napríklad píšem pekné komentáre pod pesničky a nejaké videá, pod fotky, alebo keď vidím niekoho koho poznám, tak mu pochválim šaty, alebo úsmev atď... Snažím sa im pomôcť, keď niečo potrebujú.
Vyrábam darčeky. Len ma to tak napadlo napísať, lebo fakt veľmi veľa takých ľudí tu píše, čo majú psychické problémy (aj ja sama) a toto celkom pomáha. 😇

au1994
17. aug 2022

Všeobecne sa snažím byť k ľuďom milá, slušná a ústretová, pretože chcem, bez ohľadu na to, či mi to opätujú alebo nie. To, ako sa zachovám k ľuďom ja, je moja karma, to ako sa zachovajú oni ku mne je ich. Ak môžem hoci len prianím pekného dňa niekomu zlepšiť náladu, tak to stojí za to. Ja sama nemám rada oduté negatívne ksichty, preto som si povedala, že taká nebudem ani ja. Iní ľudia predsa nemôžu za moju zlú náladu ani za moje problémy.

janetinka27
17. aug 2022

ano, zvyknem ludi alebo ich vytvor pochvalit, ale je to u mna aj vekom, cim som starsia, tym viac viem ludi ocenit.
obcas sa ale pri tom stava, ze ludia na to nie su zvyknuti a ked ich pochvalis, tak sa snazia stale o tvoju pozornost a pochvalu. potom je to uz narocne

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
17. aug 2022

Ja chvalim a chvalim dost, v praci (co je tu skor vynimka, vzdy len nieko zdrbu s prepacenim), hlavne v nasich vyrobnych podnikoch to tym ludom strasne dobre padne a mna "nic nestoji" a ziskam ustretovu spolupracu do buducna... deti chvalim tiez, aspon sa vzdy snazim, aby to riadne prevazilo mieru kritiky... v ramci normy a za tie dobre veci nie za bezne veci samozrejme ;) Muz tiez kazdym drobnym pochvalenim rastie, takze preco nie...

akje
17. aug 2022

Je to od teba velmi pekne 😊

zuzitko74
17. aug 2022

Zamerala si svoju pozornosť a aktivitu veľmi dobrým smerom. Verím tomu, že ľudia v tvojom okolí sú s tebou radi. Len tak ďalej.
Ja osobne sa snažím ľudí chváliť. Len to nerobím plánovane, musí to byť spontánne, potrebujem taký ten waw efekt.

autor
17. aug 2022

@zuzitko74 To neviem, že či sú so mnou radi, ale snažím sa, aby to tak bolo. 😅

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
portret7
17. aug 2022

Ano, chválim a snažím sa správať k ľudom prijemne, ale rozoznávam aj situácie, aby to nevyznelo vtieravo😉

bloger
17. aug 2022

Super keby si nebola anonym pošlem ti srdiečko. Rozhodla si sa veľmi dobre. Môžeš veľa ľudom vrátiť chuť do života. Lebo možno ich nikto nikdy nepochválil.

mamickalisticka
17. aug 2022

Áno.. ja sama ich dostávam fakt minimálne, mrzí ma to, ale to neznamená že ich nebudem dávať, práve naopak.. akurát som mala meniny a napisala mi vzdialená kamoška prianie, a ja som jej na to napisala ďakujem kráska.. a ona bola úplne hotová, nechápala že ja mam sviatok a ona ešte dostane kompliment.. a za tu radosť iného človeka to stojí ✨ magic..a robím to vždy, už odmalička, aj cudzím aj blízkym..

autor
17. aug 2022

@bloger Nechcela som to dať anonymne, ale náhodou sa to tak podarilo. Som aj rozmýšľala, že to zmažem a dám neanonymne, ale nechala som to už tak. 😅 Môj profil sa volá Drimonna.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz