Dobrý deň žienky. Potrebovala by som poradiť aký zvlhčovač vzduchu kúpiť? Máte niektorá nejaký odskúšaný s ktorým ste spokojná? Ďakujem Vám vopred za rady ☺️☺️
@katka13543 pozor na zvlhcovace, mozu sposobovat plesne a plucne ochorenia. Robim na plucnom/ alergologii a prve sa v anamneze pytame na zvlhcovace. Vlhokost vzduchu Ma byt 40-55%,v lete ked sa nekuri aj menej. Najdolezitejsie je vetrat
@heidy222 Ahoj, toto je zaujímavá info. Čo by si poradila ľuďom, ktorí vetrať nemôžu, napríklad kvôli alergii?
Resp. tých cca 50% je bezpečných aj pre novorodencov? Ďakujem 🙂
@zuzanalila20 Este som sa popravde nestretla s tym Ze niekto nemoze vobec vetrat... Ale su aj cisticky vzduchu bez zvlhcovania
@heidy222 Nazvime to skôr vetrať čo najmenej. Fakt je, že nepršalo už cca mesiac a keď môj muž umýva terasu ( takmer každý deň), tá voda, ktorá odteká je naozaj žltá od peľu. Ja nemám žiadne alergie a tiež sa mi vonku nedýcha príjemne, keďže je sucho a na všetkom nasadaný peľ.
Na tie čističky bez zvlhčovača sa určite pozrieme, vďaka 🙂
Si najprv kup "vlhkomer" a zisti si ci potrebujes zvlhcovat vzduch... inak skoncis s plesnivymi stenami, alebo plucami....
@zuzanalila20 cisticky vzduchu funguju pomerne spolahlivo. Cez den, mam v tieto pekne dni nonstop ventulacku otvorenu a nemam problem s alergiou... potom vyjdem zo psom von, a ked sa vratim tak si idem oci vyskriabat (ano, to sucho je svina..., ale nadruhu stranu, je horsie obdobie, ako minuly rok, ked cely maj prsalo, a potom ked sa oteplilo vsetka trava vykvitla naraz... to som hltal antihistaminika ako lentilky)
@miskooo1987 Vlhkomer sme objednali spoločne so zvlhčovačom, mysleli sme na to.
Inak presne ako u nás, spotreba antihistaminík je za posledný mesiac enormná a efekt neslávny. Vieš poradiť konkrétnu čističku? Ideálne niečo, čo dokáže priebežne čistiť 60m2 pri otvorených oknách... A nehuláka. Ale to by som asi veľa chcela 🙂
https://cisticky-vzduchu-a-zvlhcovace.heureka.s... my mame tento a spokojnost 🙂