Zvláštne správanie fenky

silvia1996
26. aug 2021

Ahojte, píšem s nádejou, že mi budete vedieť poradiť - neviem totiž ani to, ako mám tento problém zadať do googlu a veterinár je na dovolenke.
Mám fenku kríženca, 9 rokov. Od rána sa správa zvláštne, akoby ju bolel zadok. Behá (ako keby sa snažila "ujsť" pred nepríjemným pocitom), chvost drží na jednej strane tela, následne si sadne a sedí. Neťahá sa so zadkom po zemi, to by sme vedeli, o čo ide. Skrátka vidno, že jej tam čosi vadí, ale ráno sa vyprázdnila pekne. Teraz je na pohľad všetko v poriadku, aj nám dovolí dotknúť sa jej v okolí, žiadna krv ani nič nezvyčajné. Stretli ste sa už s niečím podobným?
Ďakujem.

ella_price
26. aug 2021

Nemohla mať tvrdšiu stolicu a mať na zadku nejakú ranku? Občas sa stalo, že náš pes mal na zadku ranku a len to veterinár ošetril a všetko bolo v poriadku.
Poprípade ju ďalej sledujte a ak to bude možné, skúste zájsť na vyšetrenie ak by sa náhodou jednalo o nejakého parazita či infekciu

lenka7477
26. aug 2021

Skús zavolať inému veterinárovi ak sa dá - určite je niekde problém

savanna
26. aug 2021

Nas to robieva vtedy, ked ma naplnene alebo zapalene analne zlazy. Treba ist k veterinarovi, neprejde to samo od seba a je to velmi bolestive. Bud mu to vytlacia, alebo ak je tam uz velky zapal, pichnu antibiotika.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alguno
26. aug 2021

Okamžite veterinárovi!

lienka.7
26. aug 2021

@silvia1996 nemoze mat zapalene tie analne vacky (ci ako sa to vola)....
Veterinarov je plno, treba ist k inemu jednoducho.

simca06022011
26. aug 2021

Tak toto podla mna nevyzera na analne zlazy. Olizuje si zadok, ohryza chvost? Ako ste usudili, ze sa s nazi "utiect od toho" a preto beha? Nepotrebuje sa len vybehat? Nemoze mat bolestivy ten chvost? Napr. u mojho plemena, sa zvykne zapalit (? neviem ako sa to vola, nejaky syndrom to je) napr. od studenej vody, prehnanej aktivity...
Ak myslis, ze nieco nie je ok, chodte k veterinarovi. Veterinar je lekar sukromny, nemusis ist ku svojmu, mozes ist hocikam. ALebo zavolaj a porad sa cez telefon a povedia ti co si mas vsimnut.

merynka33
26. aug 2021

moja mala taketo priznaky ked jej vyskocila medzistavcova platnicka.. rok mavala taketo piznaky sem tam napr raz do mesiaca potom 3 mesiace nic... (netusila som ze to moze byt platnicka.. myslela som ze ju postipala vcela alebo boli brusko) az jeden den ked mala 5 rokov sa to zhorsilo a z vecera do rana ochrnula.. operovali jej platnicku, musela som ju znova naucit chodit lebo bola asi pol roka ochrnuta.. nanovo sme vybudovali svalstvo.. chodili na hydroterapie... doteraz nechodi uplne ako predtym a nevie sama cikat ani nikdy nebude, nevie sa poskrabkat za uskom.. vyskocit na gauc.. ist po schodoch...nechcem strasit len mi to zivo pripomenulo moj zazitok.. skoda ze som nesla k veterniarovi skor :( ale uz je zdrava stastna 🙂