Zvláštne sny

tamarab12
4. jún 2024

Ahojte, mám takú otázku či by náhodou niekto o tom niečo nevedel. Viackrát sa mi sníval ten istý sen. Mám poschodovú posteľ na ktorej spím. V tom sne spím na tej posteli,zrazu sa zobudím a vidím hneď nadomnou svetlo ako normálne svetlo primontované na stene. V tom sne sa hádajú nejaký ludia a počujem divné zvuky.. V sne sa nedokážem hýbať a v sne sa stále snažím kričať no nedokážem to. Mám OCD ak to s tým nejako súvisí.. Poprosím len sériozne odpovede,nerobiť si srandu.. Ďakujem

interjection27
4. jún 2024

Ahoj, ak máš OCD tak je dosť vysoká šanca, že môže pôvodcom určitým snov. Myslím si, že práve duševný stav, alebo to, čo práve prežívame sa vie pekne odzrkadliť v spánku. Z toho, ako si sen opísala to vyzerá tak, že sa snažíš zabrániť alebo ovplyvniť nejakú situáciu/problém, avšak nedarí sa, aj keď robíš všetko preto (snažíš sa kričať, pohnúť sa). Neviem síce, do akej miery ovplyvňuje ocd tvoj každodenný život, nie som psychológ ani psychiater, len užívateľ modrého koníka hehe, ale predsa by som sa snažila analyzovať to z toho pohľadu, či ti kompulzivnost spôsobuje väčšie zábrany v reálnom živote. Alebo aj spôsobovala, niektoré sny súvisia aj s minulosťou, teda či si si nepripomenula nejakú epizódu alebo moment z detstva, popripadne bližšej minulosti, kedy si sa cítila mimo kontroly alebo bezmocná. Ak takýto sen pretrváva, mal by za tým jeden určitý pocit/moment. Dúfam, že sa problém vyrieši.

majka36912
4. jún 2024

@tamarab12 Sestra mala dlhu dobu nieco podobne, ona zase lezala v posteli, mala pocit, ze je hore a nespi a videla akoby vysoke temne postavy pri svojej posteli. S tym, ze mala chut v spanku kricat, pohnut sa, ale mala akoby spankovu paralyzu. Toto sa jej opakovalo asi rok ci dva, ale nakoniec sme dospeli k nazoru, ze to suvisi asi s tym, ze v praci mala velmi tazke obdobie, pretoze to preslo same. Skus si nieco precitat o spankovej paralyze, podla mna by to mohlo byt ono.