Chcem sa len opytať ako ste zvladali urobiť vodičak. Ja som v strese a manžel ma uz presviedča dosť dlho. Viem že by to bolo super a mohla by som jazdiť a vela veci vybaviť sama a nie všade on ma musi voziť aj deti. Ale ten pocit že sadnem do auta moja hlava neberie, mam strach.
Aj vy ste to tak spočiatku mali? Ako to mam prekonať?
@irina29 ja som pri pravej jazde plakala keď som došla domou ale už potom to bolo ok tiež som bola donútena musela som kvôli deťom už mám vodicak 2 roky a už si neviem predstaviť že ho nemám veľká pomoc určite odporúčam choď do toho .
Urcite si povies po tom.....prečo som ho nemala uz davno??? Je to super vec..u mna aj forma relaxu oddychu🙂 len sa netreba bať lebo to môže potom na ceste vyzerat neisto...skusite si jazdy a uvidite 🙂
@irina29 nemal by manzel volu naucit ta to trosku niekde na sukromnom pozemku alebo nejakom velkom opustenom placi? Ak by ti vsetko povysvetloval a poukazoval, vyskusala by si trosku pojazdit. Pomohlo by ti to prekonat strach zo samotnej techniky ovladania auta, ktoru by si postupne urcite zvladla, natrenovala.
@irina29 veľmi zle..nemôžeš mať strach...
@mariasofiabarbora dakujem, ja sa snažim vidieť tie vyhody vodičaku ale aj tak prepada ma panika.....ja sa lahko dostavam do stresu, mam 38 a vždy som bola nastavena ze toto nezvladnem...
@madeincssr ano manžel chcel už viac krat ale bolo to na nevhodnom mieste a ja som to odmietla...asi skusime najblišie na väčšom parkovisku, dokonca vravi ze by bolo pre mna jednoduchsie auto s automatickou prevodovkou.
Ano, zvladnes ak si aspon priemerne inteligentna co urcite si. Ja ked som vedela ze mam na druhy den niekam ist autom- celu noc som nespala v hlave som si premietala trasu, rozmyslala kde zaparkujem( v priemere cca1km od ciela🙈), chcelo sa mi vracat, deti nesmeli ani pipnut a radio nesmelo hrat🤦♀️. Chce to len jazdit jazdit naucit sa ukazocat( 🖕) pre tych co si myslia, ze cesty su len ich. Ale ta sloboda.....drzim palce.
@irina29 odporucal by som ti predsa len naucit sa s manualnou prevodovkou. Urcite to skuste a nedaj sa znechutit, ked ti nieco zo zaciatku hned nepojde, skor ci neskor na to prides. Ak by ti neslo samotne rozbiehanie, napis (hoci aj SS), poviem ti na to jednu lahku pomocku/fintu.
@irina29 mam vodicak skoro 2roky...jazdim minimalne...ale raz to v sebe zlomim. Jazdy som davala v pohode ked pri mne ktosi bol proste istota. Aj teraz ked s niekym idem som ok ale sama stres...ale raz to zlomim len hlava protestuje🙈🙈v kazdom pripade sprav si ho a uvidis casom len si treba verit. Ja osobne som pred kazdou jazdou pouzivala akesi pozitivne afirmacie ze to zvladnem...pomahalo mi to. No teraz chodit s mojim stresom, plus malym grckavym dietatom...radsej idem busom ale raz sa to zmeni
@irina29 malym autom som ten strach prekonala. Vzdy som vedela, ze soferko mam v krvi ale bala som sa. No a niet oblubenejsej aktivit pre mna ako je soferovanie. A to som z prditka ford Ka skoncila pri skoro 5m korabe. Vsade sa narubem a bez nehody. Strach mat mozes, ale hlavne nestracaj odvahu.
Aj ja som stresovala,predtým ako som sa prihlásila do autoškoly som ale parkrát sedela už v aute kde mi priateľ vysvetlil základy,teraz budem mať 24.1 skušky,a poviem ti že už sa tešim keď budem šoferovať sama😀👍🏻určite choď do toho☺️🤞🏻
Spravil som si vodičák a potom som ho 7 rokov mala v šuflíku a tvárila sa, že ho nemám. Všade som sa trepala s dvoma deťmi busom alebo ma vozil muž. Keď sme čakali tretie bábo a presťahovali sa, bolo to pre nás neudržateľné. Začala som šoférovať. Skoro som sa pogrcala pred každou jazdou. Každý raz som si viac verila a bolo to lepšie. 7 rokov aktívne šoférujem, denne, po BA a trepem si hlavu o stenu, prečo som to nerobila skôr.
@irina29 no ked som vodicak zvladla ja, zvladne kazda! Som strasny stresman. Teoria v pohode aj ked konstrukciam som nechapala ale dal mi prejst, no jazdy hroza a zvladla som ale mala som o par jazd viac. Parkovanie mi nie stale ide tak ako chcem ale tomu asi pochopit nedokazem co uz...a co chcem povedat po vodicaku som potom sla do Uk a musela jazdit tam takze drzim palce ked som ja toto dala zvladnes naisto, prides do toho a potom uz budes preradovat/soferovat automaticky len treba ziskat prax.
Mne velmi pomohla automaticka prevodovka. Odpada tym stres vedenia auta kedze ide samo, ziadna spojka, zdochnute auto v krizovatke atd. Ty sa mozes venovat premavke. Bez toho by som ja uz nezacala po 40ke jazdit. A jazdim lebo musim. Treba jazdit kazdy den a prides do toho a pride cas ked si povies, do kelu ako som mohla bez toho byt doteraz..len sa nevzdavat a nedat sa odradit
@irina29 Ja som mala neskutočný strach.. To bola hrôza 😣 keď ma muž začal učiť jazdiť, triaslo ma, zvracať sa mi dalo. Rok a pól som váhala či ísť do autoškoly až kým som sa nena*rala doslova išla vybavila a bolo .. Už mám len 6 jázd a idú skúšky. Učím sa, pripravujem sa. Neurobím na 1.x urobím 2x. Sám inštruktor bol prekvapený, keď som sadla do auta a nemusel somnou nič robiť. Ešte mi inštruktor vraví kde som bola toľké roky, vraj budem skvelá vodička, samozrejme mi dodalo odvahu, tieto slová. Teraz sa neviem dočkať, kedy budem jazdiť a ten pocit slobody 😅 Ja mám rešpekt aj pred MHD prepravou l, takže som väčšinou chodila pešo 😶 A hlavne nemusím čakať kto ma kedy vezme na nákup, kedy príde muž z práce, výlety so synom si užiť aj sama, keď je muž v robote a jedno s druhým. Len do toho
Držím palce ! Strach pominie 🤞🏻
Vyskúšaj a uvidíš. Každý sa zo začiatku boji, ja tiež nejdem všade, ale kde potrebujem sa dostanem. Všetkými 10timi odporúčam automat. Dva roky po vodičáku som chodila na manuáli ale nebolo to pre mňa, na automate je to neporovnateľne lepšie
@mimikarol s tym automatom suhlasim (u jazdenky je to trosku vacsie riziko), ale AUTORKA vodicak si urob na manuali (da sa aj len pre automaty), inak ho budes mat obmedzeny len na auta s automatickou prevodovkou. Je dobre na manuali trosku pochopit, ako motor, spojka a prevodovka funguju. Sikovnejsi muz ti to poukazuje a povysvetluje, najlepsie priamo pri/na aute.
@madeincssr dakujem žienky ste zlate....muž mi uz zacal vysvetlovat pocas jazdy vela veci ako radi ako to a tamto...ako obiehat, no mam z toho velku hlavu, doslova musia pracovat ruky nohy aj hlava aj oci, všetko naraz🤦♀️🤔
@irina29 neboj, najprv zacni pochopenim a natrenovanim samotnej jazdy na tom parkovisku (najprv len rozbehy, potom jazdu po rovine s preradenim na dvojku, potom zastavovanie, potom zatacanie a otocenie sa). Ostatne veci (smerovky, stierace, sledovanie okolitej dopravy, krizovatiek...) zatial neries. Ked trosku zautomatizujes samotnu techniku ovladania a riadenia auta (dostanes ju pod kozu), uvolni sa ti kapacita na tieto dalsie cinnosti. Kazdy zlozity problem si rozdel na male a chod krocik po krociku. Manzelovi pekne povedz, nech ma s tebou trpezlivost a nehresi ta, skor pochvali co ti pojde.
@irina29 zvládneš... treba tomu veriť ja som vodičák robila ako 31 ročná popri 3 deťoch a všetkých povinnostiach okolo domácnosti práci atď... Držím palce ✊
to nie je dobré keď máš takýto strach... ale skúsiť by si to mohla - však možno po čase zistíš že to zvládneš a že v podstate to nie je až taká veda.
ale zas ťa upokojím, na vodickom si môžeš dať aj jazdy navyše - samozrejme ich zaplatíš, takže by si to mala zvládnuť...