Ahojte.Poraďte mi prosím vás ohľadom zvieratka v domácnosti.Z chlapom by sme si chceli zobrať kocúrika do domu pretože k nam na dvor začal chodiť a nechce ísť už preč čo ani nechceme.Zistili sme že je hluchý a nechceme aby ho iné zviera zabilo.Chceme ho dať vykastrovať.A tu je otázka.Keď bude vykastrovaný bude značkovať?Ďakujem za odpoveď a blbé komenty neprosím.Ďakujem
@lolobriadok Nie, aj kvôli tomu sa dávajú kocúrikovia kastrovať, aby neznačkovali.
Je to od vás veľmi pekné, že si ho necháte. 😻
To, ze k vam chodi na dvor a zerie nie je dovod ho krmit.. Uprimne - ak to nie je mikro maca, tak ma urcite majitela, ktoremu teraz chyba... mame kocura, co zerie u troch rozdielnych domov a kazdemu dava pocit, ze je chudak zo svojimi 8 kilami chudatko zubozene hladne zufale... domov chodi len vecer, prespi celu noc a zas ide na svoj okruh... a mozem tym ludom sto krat vraviet, nech ho nekrmia, babkam nevysvetlis... A nie, kastrovany kocur neznackuje.
@lolobriadok v prvom rade zistite, ci niekomu nepatri. Predtym, ako ho zacnete u veterinara riesit, nech preveri,ci nie je zacipovany. Kastrovany kocur neznackuje ani nesmrdi.
@h2 ja mám z chlapom hrozne rada zvieratká.Je nám veľmy ľúto ho nahať vonku.Je krásny 😉 a ďakujem
@anjelicek26 lenže on prišiel k nám a odvtedy spáva v kotolni štvrtý deň.A chceme ho ochráňiť pred vonkajším zlom.Ale každý máme iný názor.
@0silvia0 Áno to chceme zistiť či nie je čipovaný.A tu nepatrí nikomu.Pýtali sme sa susedov
@lolobriadok toto nie je o nazore, ale o tom, ze ma pravdepodobne majitela, co ho hlada. Bud zabludil, alebo proste ho krmite lepsim zradlo, macky nie su zrovna loajalne tvory... pisem ti ako clovek, co ho to realne strasne stve, ze si ludia nedaju povedat a krmia cudzie zvierata... nas je cipovany x-krat sme to riesili a chodi domov stale tlsty a nazraty, co ti poviem... ked ideme na dovolenku ho mame problem pozhanat a odviezt nacas do hotela, terminy u veterinara su tiez peklo dodrzat, lebo sa objavi pan len raz za cas...
@lolobriadok aj bol vychudnuty? Urcite mu zlepsite kastraciou zivot, nebudu s nim lomcovat hormony.
nie nemal by kastraciou sa prave znackovanie eliminuje a ma aj dalsie pozitivne vplyvy, takze si myslim, ze mu tym len skvalitnite zivot
@anjelicek26 to je zaujimave co pises. My mame 2 macky a drzia sa len okolo domu, staci zavolat a pribehnu. Asi preto, ze vyrastali na ulici a vazia si domov. A nezozeru nic okrem granul, mozem im cokolvek nukat. Ta jedna predtym pozrala kadeco,, ale po roku u nas presedlala len na granule tiez.
@anjelicek26 Načo ho vozíte do hotela, keď evidentne prežije aj bez toho? Radšej popros susedu, ktorá vám ho kŕmi "tajne", nech ho kŕmi oficiálne, kým budete preč. Odnes jej vaše krmivo, že on žerie toto. A keď sa vrátite, zabehni za susedou s darčekom z dovolenky, poďakuj a povedz, že už ste doma, tak už ho kŕmiť nemusí. Možno toto by pomohlo.
@0silvia0 ano nasa macka je presne takato - a kocur je furt volakde... uplne rozdielne povahy maju.
@h2 ked ideme 2-3 dni tak ano suseda mu nasype vonku granule, ale ked ideme na velku noc dva a lyzovacka tyzden a v lete tri tyzdne, tak idu obe macky do hotela, predsalen keby sa im nieco stane clovek nevie zareagovat a riesit veterinara, tak radsej. Mne by to nedalo ho nechat len tak, aj ked si to prakticky "nezasluzi" zviera jedno neverne 😂 V lete su fakt dni, kedy sa neobjavi aj tyzden, v zime je mu zima - tam je doma kazdu noc... ale rano hned het...
@lolobriadok záleží aj, aký je kocúr starý. Mám skúsenosť, že staršie kocúre značkovali aj po kastrácii. Ak je u vás ešte len 4dni, tak by som počkala. Je čudné, že sa u vás zjavil z ničoho nič. Možno žil doteraz dnu a niekomu ušiel - takže ani susedia nemusia vedieť, že niekomu patrí, možno sa pritúlal z väčšej vzdialenosti. Určite by som v okolí vylepila oznamy, že sa našiel. A až ak sa nikto neozve, by som riešila veterinára, očkovanie, odčervenie, kastráciu.
@anjelicek26 tu sa každý poznáme a nie je nikoho.Už sme sa pýtali majiteľov.A urcite mu zlepším život tím že ho zobereme domov keď je hluchý.
@lenja123 on má len 4 mesiace.skúsime poriešiť aj oznamy.Ďakujem za pomoc
@lolobriadok tie plagaty vylepte, pre istotu. To, ze ho susedia nepoznaju - fakt mohol ujst odniekadial dalej alebo spal niekde a presunul sa autom ani majitelia nevedia... potom veterinar cip a aj tie usi... nasa macka tiez horsie pocuje - ale hlucha podla veterinara teda nie je...ved uvidite... potom mozes rozmyslat o tom, ze si ho nechas. Ale jasne ak je to maca este nedorastene, vonku ostat nie je dobry napad.
@0silvia0 bol vychudnutý.A keď sme mu dávali jesť stale by jedol.Je nám ľúto že je taký malý a hluchý preto mu chceme zlepšiť život.
@anjelicek26 7rčite to tak budeme riešiť.A je to biely kocúr a má modré oči a o takých sa vrvaí že sú hluché..Ale chceme zistiť ci je to pravda.A aj to že je taký malý.
@lolobriadok Ja by som si na Tvojom mieste nerobila starosti s oznammi. Keby niekomu chýbal, vyvesil by oznamy on. Takže, popozeraj na miestach, kde sa takéto oznamy dávajú, pozri miestny FB a keď nič, je váš. Na dedine sa, bohužiaľ, často vyskytujú mačky, ktoré nikomu nepatria.
@lolobriadok zober ho a nestaraj sa, ak bude chcieť odíde z dvora veď ho nebudeš mať doma pod zamkom
@h2 u nás vieme o každej mačke ktorá je vonku akomu patrí ale o tomto nezbedníkovi nevie nikto.To je to že my z chlapom máme hrozne radi zvieratká a keď vieme že je nejaký bez domova chceme pomôcť..A hlavne jemu ak je hluchý a má len 4 mesiace.
@lolobriadok Tak si ho nechajte a nerieš. 😉
to je od vas mile, ako pokial je takato moznost a ze sa vam da tak kludne a veru nie nebude znackovat 🙂
@flientica Ďakujem a áno dá sa.
@h2 Ďakujem pekne
@drzaopica my ho chceme mať ako domáceho.a je kľudný a hravý.
@lolobriadok biela macka s modrymi ocami ver mi, ze taky len tak vonku bezcielne nebehaju :( Ano nasa biela je nahluchla, ale nie hlucha. No uvidis ako bude. 4 mesacny (asi len odhadujes) sa mohol zatulat ci vliezt dole do auta a zviezt sa aj par kilometrov. Minimalne FB lokalna skupina sa opytaj. Ak sa nikto neozve, bude vas.
@lolobriadok áno, biele mačky často bývajú hluché plus mávajú časom problémy aj iné. Super, že sa ho ujmete. Dajte ho aj čipovať, pre istotu, že by sa stalo, že niekedy ujde, aby mal väčšiu šancu sa k vám vrátiť.
Moc sa mi paci, ze sa o neho chcete takto postarat, mate velmi dobre srdiecko a isto mu bude u vas velmi dobre
@lolobriadok nie