Ahojte, chcem sa spytat či niekto daval zväčšovať balkon v bytovke ? Byvame v 6 bytovom panelaku Z roku cca 1960, kazdy byt ma balkon tak 1,5m, my sme byt na poslednom 3. poschodi a prestor po koniec bytovky je asi 3 metre. Sú firmy ktore by vedeli predlzit balkon? Ako sa to robi? Je potrebne schvalenie od ostatnych bytov aby sme si to mohli dat ako jeden byt spravit? Ako sa postupuje pri takej veci ak sa to da teda vobec realizovat, kludne napiste aj firmy ktore to po Slovensku robia.
Dakujem za odpovede a vase skusenosti.
@sapetka dalsie byty urcite by nechceli si dat zvacsit balkony. Iba my jeden byt chceme. Je aj to mozne ? Ze iba jeden balkon na bytovke by schvalili?
http://reflex-bau.sk/
Tu su pozri stranku. Maju tam odfotene uz aj urobene projekty
No potrebuješ nadpolovičná súhlas vlastníkov bytov, súhlas z bytového družstva, ak vás dáke spravuje, a samozrejme stavebné povolenie spolu aj s vyjadrením statika. Robím pre bytové družstvo
@ivetka_kamo vedela by si mi aj cca povedat cenu poplatku za statika? A my sme samy spravci bYtovky, nepatrime pod druzstvo ziadne, vyuctovania atd vsetko robi domovnik
pokiaľ viem nie je možné to urobiť iba na jednom byte ..len na všetkých rovnako aby sa nenarušil vonkajší vzhľad
@patka06 neviem no, lebo kamarat je v takej istej bytovke o 2 ulice dalej a ma ako jediny byt v bytovke zvacseny balkon. Tak kvoli tomu mi napadlo ze je to mozne
@patka06 Byt s tym balkonom uz kupil od povodneho majitela , nevie ze preco ma vacsi balkon ze ci to bolo povolenie áebo netusim
To ti povedať neviem, každý statik ma svoju taxu. Tak každopádne prvé čo potrebuješ je Nadpolovicny súhlas vlastníkov a potom sa vieš hýbať ďalej. Avšak, ešte jedna závažná otázka. Mate dom zatepleny?
@ivetka_kamo nie je zatepleny
@patka06 to platí na domoch výstavných v dnešnej dobe, vtedy také nebolo. Ale teraz sú také klauzuly aj priamo v zmluvách, že sa nový majiteľ zaväzuje nemenít vzhľad
O to lepšie, pretože, ak by bol, padla by vám záruka na zateplenie. Ak by bol zatepleny, treba o takom zásahu informovať aj firmu, čo zateplovala
v prvom rade by som sa informovala na príslušnom stavebnom úrade ..a tam dajú všetky informácie
Dakujem za reakcie. Chcela som sa hlavne informovat ake nalezitosti by sme potrwbovali a cenu este cca neviete ? Kolko by to vyslo
@ivanna901 maly byt na vychode ??? Coze ? Akoze co myslis ze okolo 20 000? Ci ako
@ivanna901 my smw samostatna bytovka , jeden vchod
@ivanna901 my mame maly balkon, taky akurat pre dvoch no ale chcela by som vacsi, lebo byt je celkom fajn ale ten balkon som vzdy chcela mat taky vacsi utulny aspon .
@ivanna901 nic podstatne , da sa v pohode aj s takym len som chcela ci sa to da vobex realizovat a co to stoji taka vec
@ivanna901 väčší zväčšený zväčšenie. Nie zvädčenie.
podla mna by sa to dalo riesit odstranenim povodneho balkona a novym zavesnym..ja si tiez teraz vybavujem stavebne povolenie na to. Potrebujes suhlas nadpolovicnej vacsiny obyvatelov a na stavebko-projekt, statiku, poziarne riesenie, povolenie zo zivotneho prostredia. Na 3m balkon si priprav tak 5tis plus poplatky za vsetky prace a povolenia
Osobne som zvedavá ako na takéto dačo reagujú susedia, keďže podľa mňa sa naruší dosť aj ako taký vizuál bytového domu, už to nebude také rovnaké
Samozrejme sa to dá len na úkor izby ,teda do hlbky.
Všetko je možne,no nie do šírky ale do hĺbky na úkor niesnosti pri ktorej sa balkón nachádza.V každom prípade je si treba zistiť,či to je alebo nieje nosný múr.Potom vôbec netreba súhlas od susedov.Ale len od statyka.Ak je byt v osobnom vlastníctve.
Schvalenie potrebujes od susesov urcite si myslim. Balkony aa daju predlzit aj zvacsit ale na tom sa musia zhodnut vlastnici bytov poznam firmu reflex-bau ktora tento projekt s balkonmi realizuje