Ahojte vie mi niekto poradit ohladom zubara? Tak v skratke....zila som chvilku v zahranici a tak som mala tu na SK zubara ktory nema zmluvu s poistovnou..
a tak som za vsetko platila celu sumu. Chcela by som prejst k zubarovi ktory ma zmluvu s poistovnou aby som aspon trochu usetrila 🙂 A tu je otazka....bude mi nieco preplacat poistovna aj ked som mala preventivnu prehliadku u lekara bez zmluvy s poistovnou? Alebo budem platot vsetko aj u lekara so zmluvou s poistovnou? Dakujem za rady....
@cicimotinka Dakujem pekne---a nevies nahodou kde by som nasla ake ukony u zubara preplaca poistovna?...
@ncora jáj, tak to Ti nepoviem...mám pocit, že si každý účtuje podľa seba. Keď sme si porovnávali ceny s kamoškami, tak len tu v Tn sa to strašne líši. Môj zubár má cenník aj na nete, ale keď som sa prišla k nemu prihlásiť, tak mi ho ukázal a vysvetlil, čo a koľko budem platiť... 😲 Vieš, zrejme majú nejaké od-do a každý kalkuluje podľa toho, aký má nájom, koľko platí personálu a pod. Len je fakt, že najmenšie doplatky nezaručia aj kvalitu... 😀 Držím Ti palce, aby si našla toho pravého. 😀
Ahoj, ja som pracovala v zubnej ambulancii, každý zubár má iný cenník, ktorý ti na požiadanie musí ukázať. Poisťovňa ti dopláca bez prehliadky napr. trhanie. S prehliadkou máš nárok aj na doplácanie plomby. Bez preventívky si musíš plomby uhrádzať celé. Ale ako povedala cicimotinka, najlacnejší lekári, nie sú až taký kvalitný, česť výnimkám, nechcem hádzať všetkých do jedného vreca, ale mám takú skúsenosť.
Neviete, ako to je ked vas príjme zubar a vypisuje sa zmluva? Neviete na ako dlho sa to vypisuje? 2 roky, či? Podpisovala som nejake 3 papiere u nej, ale bol tam taky naval, že som si ich ani nestihla riadne prečítať 😠 Alebo, čo sa stane, ak si zmením zubara? A budem chcieť kartu od predošlej zubarky s ktorou mam zmluvu? Lebo moja terajšia zubarka mi povedala, že už neberie nikoho noveho a že mi nezoberie ani moju 2,5 ročnu dceru 😒 A ja už som si našla zubarku, ktora je sukromna, ale zoberie mi aj malu... Viete mi niekto poradiť ako to je s tymi zmluvami? Ďakujem 🙂
zmeň zubára tento rok...daj si spraviť preventívnu (ošetrenie môžeš odložiť, termíny objednania sú niekde aj 6-8 týždňové, objednaj sa na január) a od budúceho roku Ti bude poisťovňa platiť určite. Podmienka je preventívka z predošlého roku.