Zrušila som Facebook a Instagram. Našla som novú závislosť - Modrý koník

pe_mi
30. nov 2023

Ahojte,asi 4roky dozadu som si zrušila účet na Facebook a asi 5mesiacov dozadu aj Instagram.
Z dôvodu,že trávim veľa času na tých platformách, rolujem životy iných ľudí, vlastne že strácam tým úplne čas.ja sama som pridala alebo komentovala raz za rok.čiže mi to prišlo zbytočne.
Účty som si neobnovila, fungujem bez nich.
No ale mám pocit ,že som si za to našla náhradu (novú závislosť 😅), Modrý koník 😅
Tak som naučená pozerať do toho telefónu a niečo čítať, riešiť,že to je fakt na hlavu.
Jednu závislosť som si vymenila za druhú.
Mám pocit,že v každej diskusii mam komentár.už som na seba nasratá.akoze fakt to pociťujem ako závislosť tieto sociálne siete a fóra a podobne
Chcem len sa spýtat, či aj vy to tak máte?

walentina7
30. nov 2023

@pe_mi kúp si obyčajný telefón tlačítkovy ako majú staré babky. Len poslat prijat sms, prečítať ju, zavolať a zodvihnúť telefonát. Donedávna som taký mala a dobre bolo.

terezka2911
30. nov 2023

@pe_mi ja áno.😭 tiež s tým bojujem

k47
30. nov 2023

Áno. Podľa mňa je cesta viac sa sústrediť na to, čo chceš robiť, než na to, čo nechceš robiť. Inak budeš len ďalej striedať závislosti.

liusa82
30. nov 2023

áno mk je velký žrút času.Ja už len tak zo zvyku ak nemám čo robiť iba tak nakúknem aké nové témy pribudli a čo nové na stene ale málokde prispievam iba sem tam.Ale ten zvyk nakúkať sem je ozaj nepríjemný🙂

macatt
30. nov 2023

Áno, tiež to mám tak😀 ráno otvorím oči a prvé musím kuk na MK🙄
A dá sa tu motať aj pol dňa😱

euka210
30. nov 2023

@pe_mi 😁😁😁 ano, v ramci "vypnutia" a oddychu...ale musim si uz davat cas. limit na app 😁🤦‍♀️🤷‍♀️

miadi
1. dec 2023

Ano je to zavislost. Tiez to idem obmedzit 😅. Ale aj tv 📺 je zavislost pozeras imaginarne zivoty inych ludi ..Najlahsie to bude nahradit niecim inym. Len to nemoze byt nic social media a zivot druhych ale viac sa zamerat na svoju vlastnu indivualitu. Tvorit robit si plany ucit sa nove veci. Plnit si svoje sny a ak su uz splnene tak snivat a vytvarat si nove .

domak2
1. dec 2023

Ja neviem, tieto závislosti, pokiaľ ti to fakt nezasahuje do života a odreagujes sa tak co? Všetci máme žiť nejako strasne produktívne a naplno každú sekundu a kedy si mam akože vypnúť mozog aby ma z toho neporazilo? Chodím sem úplne bez vycitiek a aspoň si precvicujem slovenčinu 😅

anonymanonym
1. dec 2023

Mam nastavene limity na jednotlive appky, ktore dodrziavam, predlzim si cas len v pripade, ze je to naozaj nutne (ja na mobile robim aj vela pracovnych veci). A raz za cas si na par dni uplne vypnem mobil (co si ale zial asi nie kazdy moze dovolit) a dam si taky detox 🙂 Tieto dve veci mi pomahaju v tom, aby to neprehanam 🙂 Lebo ano, ono je to podla mna casto fakt len taky zvyk, ze clovek ani nevie jak a zrazu drzi mobil v ruke a automaticky otvara nejaku appku a vlastne ani nevie preco, naco... a zrazu je hodina v pr.. fuč 😁

andreatytler
1. dec 2023

@domak2 Presne. Vsetky mamicky na materksej co nemaju vela socialnych kontaktov ma takto moznost nieco povedat a niekedy si aj pokecat. Ak su k tomu introverti a skutocny kamarati sa hladaju tazko, je dobre mat kontakt zo svetom aspon takto virtualne.

andreatytler
1. dec 2023

@pe_mi Tak si daj na tyzden uplnu pauzu. Ak to zvladnes, nie si zavisla. Okrem toho sa tu clovek dozve vela skutocne zaujimavych veci. Mna modry konik urcite spravil lepsim rodicom.

simca06022011
1. dec 2023

Akurát som včera prišla na to, ze veľmi by sa zišla funkcia zablokovania na určitú dobu, lebo keď mám prácu a ja tu tukam do klávesnice. Katastrofa. Od-do a nepusti to prihlásiť áno keby furiky padali ;D keď už človek otvára MK automaticky tak si zbytočne poviem ze dnes nejdem... :D s mobil môžem aj zahodiť, ja mam aj počítač.

marcellka32
1. dec 2023

Ja sa tu dozviem niekedy aj dôležité veci, keď neviem spýtam sa slušne a vždy mi baby pekne poradili, nie som tu celé dni

sonula
1. dec 2023

Nastav si do tel obmedzenie kolko casu si na jednotlivych aplikaciach. Je aj na klasickom desktope taka moznost.

zorkahorka
1. dec 2023

Ano, ale ked si dlho doma, porrebujes kontakt so svetom a s niekym si pokecat...
Uz tu chodim menej, ale osobne som sa tu aj vela naucila. Takze - vsetko zle je aj na nieco dobre

simca06022011
1. dec 2023

Tak mne žiadne časovače nepomôžu:D ja proste by som potrebovala napr. 23-24. V mesiaci mat zakázaný prístup a detto na začiatku mesiaca a v strede. Ze by ms to absolútne nepustila ani na minútu. Ale už som na tom prišla, stačí mi to na wifine nastaviť, aby ma to nepustilo, nejake stránky už máme kvôli dcére blokované, ona ma dokonca aj časy tam nastavene.

hugger
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hugger
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
grof_monte_christo
2. dec 2023

Ja tiež s tým bojujem 😁. Päť rokov som tu nechodila a posledný rok katastrofa, mohli by ma aspoň na mesiac bloknut 😁.