Ahojte žienky.
Možno mi poradíte - ja som odpoveď nenašla ani ma nete len z roku 2013 🤔
V banke na účte mi vzinkla blokacia lebo Poľska banka si vyžiadala spať peniaze odomna...
Ja s tým ale nesúhlasím a tak som peniažky neposlala späť.
Pani z banky mi poslala mail že ak sa blokacia nevyrovná tak príde k zrušeniu účtu...
Chcem sa opýtať čo bude s peniazmi ktoré na tom účte sú ? Prídem o je ? Ďakujem
( Tej pani volám ale už hodinu nič)
@ivkazba na základné vyžiadania si peňazí poľskou bankou 😊
blokaciu uctu nezadava iba exekutor/veritel/súd ? Polska banka musi mat nejaky dovod preco ich vyžiadala.
@predajmamina to som pochopila, ale nie je jasné, či požiadavka banky je oprávnená. Ak tak, kľudne napíš IP, mám za sebou 17 rokov vo finančníctve, z toho posledné roky ako regionálny riaditeľ, rada poradím ak sa bude dať.
@simca06022011 vraj že aj banka na základe žiadosti zahraničnej banky môže mi pani z Primy povedala
@ivkazba ak nezaťažujem 😊 tak ďakujem za radu
Z ich strany oprávnená je podľa nich teda ja však nesúhlasím s vrátim lebo tovar dostali odomna poliaci aj keď neskôr ale to bola chýba pošty lebo mala odstávku takže ja im vraciat € nechcem
@predajmamina ale musi mat nejaky dovod opravneney... a ak je tam opodstatnenie, tak vies to vyriesit iba s tym kto dal poziadavku... rovnako ako ked je exe/alebo sudom blokovany ucet, banka neurobi nic.. musi sa to rieist priamo cez sud/exekutora/veritela.... ak je prioblem s dodavkou tovaru /vratenim penazi, to banka neporiesi a ucet ti budu blokovat, kym to nevyriesite medzi sebou.
TAk ak máš doklad o odoslaní tovaru a o tom, že oni ho prevzali, tak to musíš riešiť s kupujúcim..ten následne požiada banku o odblokovanie tvojho účtu..asi platili kartou.
@predajmamina aha, čiže ide o predaj cez net. No takto, záleží aké boli podmienky eshopu. Ak si mala tovar vrátiť do určitého termínu a ten si nedodržala (hoci vinou slovenskej pošty a nie tvojou), tak v takom prípade je obchod v práve. T.j. požiadavka poľskej banky je oprávnená a vidím len 2 alternatívy, ako toto vyriešiť. Buď obchod požiadaš o výnimku, aby ti vrátenie tovaru uznali a ak tak urobia, tak zrušia blokáciu. Inak sa k zrušeniu blokácie na účte nedostaneš. Ak nie sú ochotní, tak ostáva riešenie jedine reklamácia na slovenskej pošte a žiadať od nich náhradu škody (ak teda išlo o evidentnú chybu pošty). Teda ešte je alternatíva to zaplatiť, ale je jasné, že táto alternatíva nie je okej pre teba, čo je logické.
@simca06022011 no veď píšem že ja Nesuhlasim s vrátením platby...z mojej strany oprávnená nie je
@ivkazba no ja som balík mala poslať do 6.1
Poslala som ho 4.1 takže ja som v termíne .
Samozrejme mám podaci
Dievčatá iné som sa pýtala 🤔
Čo s peniazmi ktoré sú na účte bude keď mi ho banka zruší
Ďakujem
@predajmamina chápem, čo sa týka eshopu, ide o podmienky, či si mala poslať do 6.1. alebo doručiť. Čo sa týka tých peňazí na účte, čo s nimi bude v prípade že ti banka účet zruší, odpovedala som hneď v úvode.
ale toto si musis riesit s firmou v PL, banka ti to neporiesi a tvoj nesuhlas mozes vyjadrit tak nanajvys cez sud, pripadne SOI a ziadat peniaze spat. Pisala ti ivka hned, co bude s peniazmi v druehj odpovedi asi...
@simca06022011 ja sa nepýtam na to ako postupovať pri riešení len na konkrétnu vec 😊
Správu som si nevšimla idem pozrieť
@ivkazba ďakujem 😊
Účet mi bude zrušený a ak mi tam medzi tým ako bude trvať zrušenie účtu prídu € tak ma banka vyzve alebo ja musím ísť osobne nahlásiť kam majú byť prevedené?
@predajmamina chyba pošty? ty si poslala balík 4. 1., čo bola sobota, 6. 1. bol sviatok, čiže medzitým žiaden pracovný deň, tak aká chyba pošty? to, že mali odstávku informačných systémov s tým nesúvisí, keďže ty si poslala balík posledný pracovný deň predtým, než mal byť doručený... z toho vyplýva, že si tovar nevrátila v stanovenej lehote...
@nelca84 najprv sa opýtaj na informácie okolo a tak prosím ťa píš komentár 🤦
Mala som balík poslať do 6.1 oni si tak určili u nich je 6.1 normálny deň pracovný.. vždy chodím v sobotu na poštu lebo mám voľno. Im som poslala
foto podacieho napísali že ďakujú že všetko ok a tešia sa na produkt. Im ide o to že balík odišiel zo SVK ažv8.1 a tak už ho nechcú .ja som podmienky splnila ešte niečo?
@nelca84 balík mal byť poslaný do 6.1 nie doručený už im..oni danu vec potrebovali na koniec januára na krstinky
Ďakujem dvom ženám za cenné informácie 😉
@predajmamina no takto, ak prídu na účet peniaze po jeho zrušení, systém banky ich automaticky pošle naspäť odosielateľovi, na zrušený účet už neprijme platbu. Iba to čo tam bude pri zrušení účtu a čo sa neskôr uvoľní po uvoľnení blokácie, to ťa bude banka žiadať, že kam ich treba vyplatiť. Ak by tam stihlo niečo prísť ešte pred zrušením, tak to už nie som si istá (robila som reg. riaditeľku aj v prime), či ti ich pošlú na adresu alebo ťa budú kontaktovať. Ak sa to udeje, že ti tam budú visieť voľné neblokované peniaze, kľudne napíš IP potom a zistím priamo v prime.
@predajmamina 🙂) a co som pisala o riesenie je bezpredmetne, lebo ty si predavajuca 🙂) ja sa divim, ze voebc maju takuto moznost, dat zakaznici blokovat ucet, este sa mi to nikdy nestalo a to mam 20tis objednavok rocne... aby to neboli nejaky spekulanti len :(
@simca06022011 ja som normálne Hotová tiež..
Dnes mi pani volala a písala mail za na základe vyžiadania si poľskej banky vzinkla blokacia..🤦
Normálne nechápem
@predajmamina len to, že keď ide o deň odoslania, prečo riešia kedy to príde k nim?
Snáď je jasné, že balík do inej krajiny nepríde v priebehu 1 pracovného dňa
@nelca84 lebo podla mňa špekulujú...teraz aj balík majú aj € späť chcú..tak kde sme
mna by skor zaujimalo, ako si mohla cokolvek poslat a mat o tom doklad zo 4.1., ked odstavka systemov bola od 3.1. vecera do 7.1. skoreho rana, a teda aj vsetky posty boli v tom case zatvorene.
A odpoved na otazku co sa stane s peniazmi na zrusenom ucte si uz dostala uz v asi v 2hom ci 3 tom komentari.
@ivkazba ti to napisala jasne, staci citat s porozumenim.
@elanor nie každá pošta bola zatvorená. Poprad a Spišská Nová Ves otvorené predstáv si
@elanor a už som za radu poďakovala dávno takže viem že odpoveď mi pani už dala..treba čítať všetko 😉
@elanor a absolútne som sa nepýtala na nič len na tie peniaze 😊 takže tieto komentáre zbytočne
@predajmamina na základe čoho vznikla blokácia a na základe čoho žiada poľská banka od teba peniaze?