"Zrkadlenie" vo vzťahoch

miskahryzka333
27. feb 2020

Zaobera sa niekto touto temou? Mna to velmi zaujma a takisto aj vztahy medzi ludmi ako take.Je to o tom co vyzarujeme a vlastne tymto si pritahujeme k sebe urcity typ ludi a udalosti.Budem rada ak sa niekto zapoji koho to zaujma ,pretoze v mojej blizkosti nieje nikto kto by tomu rozumel a venoval sa tomu.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
akinom0077
27. feb 2020

@miskahryzka333 /znie to zaujimavo

eliska13
27. feb 2020

@miskahryzka333 daj sa do skupiny na FB psychosomatika a etikoterapia tam sa to často rieši.Je to tá česká stránka.Mna to zaujíma, ale nevyznám sa tak v tom.Ono nám hlavne naše deti zrkadlia naše problémy a nevyriešené veci.Priklad väčšinou sa Ta dotknú také veci, že dieťaťu niekto niečo povie to sa ho dotkne cíti to ako krivdu, alebo niekto ho šikanuje či nevie si povedať svoj názor, obrániť sa a potom zistíš, že vlastne to je tvoj problém tiež.Alebo mužovi vytknes nedávas mi lásku, oporu za nič mi nepodakujes všetko berieš ako samozrejmosť a potom zistíš, že ty sa správaš tak isto k mužovi.Co dáš, to dostaneš a on Ti to len zrkadlí.

eliska13
27. feb 2020

@miskahryzka333 to, čo Ťa najviac hnevá na druhých je tvoj problém.a tí čo Ti to ukazujú sú vlastne tvoji učitelia.X krát preberany problém svokra manželka a pod....svokra si dovoľuje na nevestu a problém je len ten, že sa nevieš obrániť,nevieš byť asertivna a bude sa to opakovat dovtedy, pokým to nezistis a nezmenis sa.Nebude to svokra bude to šéf v práci, partner, dieťa dospievajúce....

miskahryzka333
autor
27. feb 2020

@eliska13 ano presne ako pises ,mne sa to paci v tom ze vlastne clovek pracuje hlavne na sebe aj ked je to velmi ťažke ,lebo teoriu sice ovladas leh horsie zaviest to do praxe.
Vela krat sa stane ze niekto stretava ten isty typ ludi pritom si neuvedomuje ze on ich pritahuje k sebe aby sa nieco naucil.

miskahryzka333
autor
27. feb 2020

@nikolka1986 pojdem pozriet tie videjka ked budem mat cas.Lebo to musim mat absolutny klud.

eliska13
27. feb 2020

@miskahryzka333 áno aj ja, keď som rozmýšľala dosť často som mala či v práci, či v súkromi rovnaký ľudí typ ľudí, ktorí sa má snažili manipulovať.Akoby skúšali až pokiaľ môžu zájsť.A to neznášam spĺňať veci, ktore mi niekto povie ja som aj najradšej v práci robila takej, kde môžem ja určovať a nie robiť v time a byť ovca.Akonahle som 10x pomohla a raz povedala nie nevyhovuje mi to bol oheň na streche, lebo som sa ozvala.So mnou aj psychologička hrala takú hru zvláštnu a na ďalšom sedení som jej povedala, že sa ma to dotklo, nepáčilo sa mi to a povedala mi, že to bolo cieľom, že skúšala čo som ochotná si ešte nechat😂a čakala kedy sa ozvem, alebo ci som submisivna a bude mi kydať a nakladať a ja sklopim uši.

miskahryzka333
autor
27. feb 2020

@eliska13 ano ludia skusaju kde mas tie svoje hranice.A mne sa paci ked clovek tymto pracuje sam so sebou.Niekedy treba povedat NIE a to dost razne a hlavne nepopustit.

miamie
27. feb 2020

@ibrunova akurát túto knihu čítam 🙂

miamie
27. feb 2020

@miskahryzka333 ja sa veľmi intenzívne o túto tému zaujímam

lula313
27. feb 2020

Inak tiež na to verim, že priťahujes určitý typ ľudí. Napr ja som robila v open officoch a ti ľudia má nabijali energiou, so všetkými som si rozumela, dosť sme sa stretavali vo voľnom čase a radi sme spolu trávili čas a stretávame sa dodnes raz mesacne(aj keď je už každý inde). Praca bola narocna, ale väčšina sme v nej zostávali len kvôli super kolektívu. Za to mám sestru a bývalú spolužiačku, ktoré sú take negativistky, všetko im vadí a do akej prace idu, tam majú zlý kolektiv, ktorý ich nakoniec vysvtve, casto menia prácu a furt je tam rovnaký problem. Sestra napr ignoruje všetky teambuildingy, keď ju niekto o niečo poprosi, napr prist varit spoločnú kapustnicu na vecierok, ták odmietne a samozrejme, že ju potom majú za 🐮 a nemajú ju radi..
a presne, na mužovi mi vadia zle vlastnosti, ktoré sú aj mojou slabou stránkou. My sme inak na 99% rovnakí. Všetci sa smejú, že sme sa museli dlho hľadať. Dcéra je napr vznetliva, chyta raple za blbosti a fakt som to cela ja😀 😀 pripadne sa vraví, že keď si strašný upratovací puntickar(až zacykleny), tak si najdes úplného bordelárka, aby tá vyviedol z toho, že nemôže byt všetko na 150%, to sa stalo napr. mojej sestre. Ona sa vyzuva na chodbe, aby si nezaniesla dnu špinu a jej muž, keď si niečo zabudne, nevyzuje sa a pobeha cely byt v topánkach, že však sa tá podlaha potom umyje😀

martinka150
27. feb 2020

@miamie aka je ta kniha? je dobra?

medulienka81
27. feb 2020

@miskahryzka333 toto zaujíma aj mňa. Veľa situácií ktoré sa nám v živote dejú di robíme sami.

peta2202
27. feb 2020

je vela knih, ktore su na tento styl, ktore sa tomuto venuju. Vela motivacnych je takych. Tiez je to vec, ktora ma zaujima. Lebo podla mna nieco na tom je, je pravda, ze co zasejes, to aj zoznes 🙂

eliska13
27. feb 2020

@lula313 áno aj sa hovorí, že kto má vrtulu v zadku a celé dni pobehuje po byte, tak si nájde flegmosa a ten jej má ukázať, ze to ide aj iným spôsobom a, že má spomaliť.Ja, ked niečo vytknem synovi akoby som videla svoju malú kópiu ešte aj slová používa ako ja.Len horšie je, keď má človek ako partnera negativistu a ten ho ťahá dole.A najviac mi vadia na mojej mame povahové črty, ktoré mám aj ja.Jej vytknem prečo to robí, prečo tak rozmýšľa a som taká istá😀len ľudia majú málo času rozmýšľať a rozoberať takéto veci.Niekde som čítala, že ľudia idú 90% dňa na autopilota rovnaké rituály, myšlienky, rovnaká cesta do roboty a to je zle.Lebo potom človek stagnuje a nevychádza z komfortnej zony.

jessica83
27. feb 2020

@miskahryzka333 zaujimam sa tiez, ako aj o celu regres terapiu. Odporucam videa youtube- Martina Mab Junga. Ako aj ine kanaly. Da sa preklikat cez Matu. Zrkadlenie je iba jedna z casti. Principialne si vsetko "tahame" z detstva.. Kto chce na sebe pracovat a "uvidiet" veci, ktore vidia ini a sam ich nevidi (mnohi si ich nikdy ani nepriznaju)- vyuzivaju sa regres terapie a su na to aj ine pomocne veci (aura soma napr.). Je fajn, ze coraz viac ludi sa zacina o tuto temu zaujimat. Naj na to celom je, ze vsetky choroby vychadzaju prave z psychiky a naucenych "vzorcov" spravania, ktore si neuvedomujeme. Drzim palce na tvojej ceste ❤

miskahryzka333
autor
27. feb 2020

@jessica83 pozriem si tie videa ,bavi ma to.Obcas som bola aj na prednasky Baričaka ten pise Slabikare šťastia a ten vzdy hovori ze vsetko ide z detstva ,kto v akej rodine vyrastal a ako pises preberame vzorce spravania.
Az v dospelosti som pochopila ze preco sa vtedy stalo toto alebo tamto.

miskahryzka333
autor
27. feb 2020

@eliska13 presne aj na mojej mame vidim veci ktore su aj na mne a priserne mi vadia .Len je tazke pohnut zo sebou aj ked vies co a ako.
U mna najlepsie funguje intuicia ,ked ti nieco vnutri vravi nie alebo ano.Tymto by sme sa mali riadit.
Na kazdeho plati nieco ine,kazdemu vyhovuje nieco ine.

jessica83
27. feb 2020

@miskahryzka333 presne tak. A keby si skusila aura somu, bola by si ako v auto kine a videla seba v hlavnej role, ako ked sa pretacala videokazeta naspat 😂 je to hrozne (uvidiet svoju hanbu), ale zaroven ti pomoze rychlejsie pochopit seba, kde robis chyby. Najtazsie je vidiet svoje chyby, prijat to a uz vzorec neopakovat. Po oslobodeni vzorca spravania vzdy odide aj nejake ochorenie, ktore mame. Tazko sa to vysvetluje, treba to zazit...

miskahryzka333
autor
27. feb 2020

@jessica83 co to je aura soma? To je zaujmave .No to by som nerada videla sama seba ,lebo poznam svoje slabe stranky len ich zatial neviem zmenit.Raz mi jedna kamoska vykricala vsetky moje zle vlastnosti a aj ked som bola zo zaciatku strasne nahnevana neskor som pochopila ze vlastne mala zo vsetkym pravdu a vlastne mi len otvorila oci.
Len napr.nechapem jednu vec ja neznasam ludi ktory klamu ,nenavidim to a ja som nikdy neklamala .Preco ma to vytaca ? To sa mam len poucit ze klamat sa nema ci ako?

jessica83
27. feb 2020

@miskahryzka333 musis prijat seba. Najst svoje hodnoty a zistit preco ta to vytaca? Bola si jedinacik ci mala autoritativneho otca, netusim.. surodenci ddetto... Ja som tak vychovavana bola, nikdy neklamat. Tiez ma to stvalo. Najdolezitejsou vecou v zivote naucit sa- nikdy ludi nesudit a nepoucovat. Tzn. Mala by si sa poucit, ze nie ze sa nema klamat, ale ty sa mas zmenit v postoji niekoho odsudxovat za to ako sa vobec sprava (ten clovek za to nemoze. Neuvedomuje si to...). Aaale uz slovo v tvojej vete znaci NEZNASAM=hnev. Cize teba hneva, nenavidis... z tvojej vety citit hnev (asi z detstva), nejaku nespravodlivost ( krivdu). Hnev ti nici zdravie. Konkretne pecen a zlcnik a uz ides.. tlak, tep, bolesti hlavy, alergie, nervy, vybuchy, ziarlivost. Porovnavanie sa. Dufam, ze som sa ta teraz nedotkla. Toto bol iba priklad (mozno nic z toho nemas). Daj si google aura soma. Su to farebne flakony. Bud spreje, alebo oleje. Natieraju sa na telo. Vyberas si podla farby. Tvoje podvedomie si vybera, co potrebuje. Princip je na cinskej medicine a meridianoch. Viac uz jedine v IP

jessica83
27. feb 2020

@miskahryzka333 a este jedna vec, vsetko negativne v zivote cim si prejdes ta posuva dalej, k lepsiemu ja. Niekto kritiku prijat nevie. Niekomu ju povedat ani nemozes (lebo nie je schopny to pochopit). Vaz si slova kazdeho, kto je k tebe otvoreny a povie ti o tebe viac ako ta vnima. Posunie ta to. To je na tom najlepsie 😊

miskahryzka333
autor
27. feb 2020

@jessica83 nedotkla si sa ma ,len mi nalož 😂 nie srandujem.Urcite mam svoje chyby a vela chyb ,ved kto je dnes dokonaly.No dolezite je ked si to clovek uvedomuje a pracuje na sebe.
Pozriem tu aura somu ,vobec som netusila ze nieco take existuje.

cormeum
27. feb 2020

@miskahryzka333 Eric Byrne - Games people play...pochopíš všetko.

cormeum
27. feb 2020

oprava Berne

jessica83
27. feb 2020

@miskahryzka333 ludia to nepoznaju, je mala osveta.. Pridavaju sa k tomu aj produkty na precist. meridianov ak mas aj zdravot. problemy (je ich viac znaciek) Ak sa "precistis" regres. terapiou, alebo aura somou a docistis meridiany, potom zmiznu vsetky tvoje choroby a uvidis co sa bude diat (vsetky tvoje "dary" pre inych ludi sa ukazu :-*

jessica83
27. feb 2020

@cormeum mozem poprosit viac info do IP? Staci v skratke a ci ide o knihu ci video. Dakujem 🤗

miamie
27. feb 2020

@martinka150 zaujímavá je. Ešte som len na začiatku, ale prečítaš ju dosť rýchlo/ je dosť tenká.Čakala som popravde niečo viac od nej. Ja ju mám požičanú, 15eur by som za ňu nedala. Chodím si teraz požičiavať knihy tohto žánru do knižnice.

miamie
27. feb 2020

Baby, veľa inšpirácií ste mi vnukli. Ďakujem Vám.
Ja som v poslednom čase akokeby nejaká zacyklená, opäť hľadám svoju akoby stratenú tú ľahkosť bytia. Neviem sa posunúť ďalej.
Veľmi ma hnevá, keď niekto nedodržuje dané pravidlá( napr. nespráva sa slušne, parkuje tam kde nemá atď.....).
Nooo a ďaľšia vec súvisí aj s našimi susedmi, ktorí nás nemajú v láske( neviem prečo) a dávajú nám za vinu všetko čo sa v dome udaje...čo s tým poradte. Niekedy je toto správanie až šikanózne a pritom sme (asi až veľmi) slušný mierumilovní ľudia s manželom.