Ahojte mozno to sem nepatri alebo to niekomu pride ako uplna hlupost ale neuveritelne ma to stve. Takze prestala som vediet kreslit portrety a uplne ma to stve kedysi mi to šlo uplne bez problemov nakreslit hoci koho no od doby co som sa zacala venovat zatisiu a portrety som uz dlhsiu dobu nekreslila nejde to. Uz som zufala kazdy den sa snazim niekoho nakteslit ale vobec sa to nepodoba na predlohu. Niekto nejaku radu?
@sirka9 dakujem snad sa to casom zlepsi
Moc sa tomu necudujem, ked sa niecomu nevenujes, tak to jednoducho zabudnes, stratis ten cvik a uz to nevies, preto treba zacat len cvicit a znovu viac a viac kreslit. Drzim palce 🙂
@kristina3791 na aku dlhu dobu si prestala kreslit? Zatisie myslis ako druh malby?
@whatever1 no neviem jednoducho zacala som kreslit zazisia pretoze to potrebujem na prijimacky a fuha nekreslila som asi od septembra potom so sice niekedy kreslila ale to som iba vyfarbovala stare kresby
@kristina3791 ahoj to je v pohode ja furt kreslím len portréty a podobne figúry, ja to milujem 🙂 samozrejme aj na mňa príde niekedy aj dlhšie obdobie kedy nemám absolútnu chuť kresliť, žiadna motivácia nič nula bodov vtedy som len nervivá a ak ja sa snažím kresliť vidím ako mi to nejde a niekedy to dopadne tak že to celé zmažem, vyhodím roztrham (ako naposledy teraz čo maľujem Lilith tak som jej zamalovala celý ksicht na bielo a začala odznova) podľa mňa treba nechať tak a ako to bolo ak si videla rozprávku Kikis delivery service tam jedna umelkyňa hovorí keď jej to nejde nekresli a začne keď jej to začne chýbať a nejak tak sa snažím riadiť aj ja a naozaj to pomáha 🙂
@thewitch dakujem hej je pravda ze teraz cez den som mal take nervy z toho ze mi nesiel nakreslit tom hiddleson a tak som si povedala te na to kaslem rozthala som papier a isla sa prejist potom som prisla domov a sice sa to stale moc nepodoba ale je to lepsie😊
Ja som si kúpila drahý g. tablet a celé dva mesiace ak nie viac som sa nervovala lebo som na to ani sketch nevedela 😀 a potom si pozriem nejaké videjko aj o programe čo mám a mám už aj tri digitálne maľby za sebou, len sa stačí dobre naladiť. Moje tváre tiež niekedy nie sú perfektné stále sú také rovnaké ale aspoň sa snažím niečo tiež kvôli prijímačkam 😀
Ja som tiež minule kreslila Elle Fanning a dokončujem ju doteraz 😀
@kristina3791 ja som kedysi kreslila portrety a nejak ma to prestalo bavit, odvtedy som nic nenakreslila, je to viac ako 20r, ani som to uz neskusala, lebo urcite by mi to neslo. mozno raz skusim. je to len technicka zrucnost. pri kreleni je dolezite aj citenie, pozornost, schopnost rozoznavat detaily a neviem co este. zrucnost sa da ziskat, trrba to natrenovat, no toto sotatne musis mat v sebe, a ak to mas, casom to urcite pojde.
@kristina3791 A co konkretne ti nejde? Tienovanie ci celkovo nacrt a rozmiestnenie casti tvare? Ak mas vrodeny talent, treba na nom pracovat. Nemyslim tym kreslit castejsie ale najst si vhodnu techniku. Vela ludi si mysli ze vie kreslit dobre a potom zisti ze kreslili cely cas "zle".Pozri si youtube, je tam velmi vela tutorialov zadarmo, skus par kresieb pomocou nich. Alebo si kup knizku o kresleni. Moze ti to len pomoct.
@whatever1 celkovy nacrt neviem chodim na umelecku takze nejake zakrady poznam ale skusim pohladat
@kristina3791 Nacrt je zaklad portretu. Takze si precvic zaklad. Je viac technik a trikov ako si to zjednodusit a cely proces nacrtu urychlit. Kreslenie si mas uzivat, nie sa nervovat ze ti to nejde. Naozaj staci malo. Ked zhotovis skicu az potom tvoris a portret ozivujes. Ked sa ti nacrt nevydari, darmo sa budes potom snazit. Takze popracuj na zaklade, najdi si techniku co ti bude vyhovovat.
cvicit, cvicit, cvicit. mozog si odvykol. treba to len rozbehnut