Ako je mozne, ze vo verejnom zozname dlznikov stoji meno, priezvisko, adresa a dlzna suma? Je to vobec legalne vzhladom na ochranu osobnych dat? Dakujem
Treba platit a nemusim sa bat o zverejnenie udajov
@zorienka333 súkromník nemôže zverejňovať ale štát má na to výnimku, je to legálne, takže mestá a obce zverejňujú dlžníkov nad určitú sumu.
@kaktusik007 Dost hlupy komentar vzhladom na to, ze ja na tom zozname nie som, kedze 20 rokov zijem v zahranici 🤣🤣
V zahranici sa na GDPR dava velmi velky pozor a kedze Slovensko je krajina EU, zarazilo ma to. Preto ta otazka, nic viac. Inak ti robi dobre, kopnut si do cudzieho cloveka na nete len tak? Citis sa potom lepsie?
@zorienka333 absolutne nik si do nikoho nekopol, hladas zadrapku tam kde nie je.
aku si dala otazku, taku si dostala odpoved.
@kaktusik007 Ved sa normalne spýtala? Ty si riadne mimo 😄🙈
@zorienka333 položila si otázku, dostala si odpoveď... Nikto si do teba nekopol
Ja si myslim, ze v tomto pripade je to spravne, je hodne podvodnikov, ked su zverejnene mena, znizi sa pravdepodobnost, aby si napoziciavali kadetade a nesplacali
@zorienka333 Slovensko sa riadi rovnakou smernicou ohľadom GDPR ako zvyšok EU. Dlhy sa dajú zistiť aj v zahraničí, ja to bežne využívam keďže podnikám v rámci celej Európy aj mimo, čiže aj v iných krajinách EÚ sa dostanem k informácii, že dotyčný je neplatič. Takže nie je Slovensko v tomto výnimočné.
Niekedy GDPR viac chráni zlodeja, ako poškodenú obeť.
V případě, který řešil Nejvyšší správní soud, uveřejnil majitel obchodu s jízdními koly na svém profilu na sociální síti Facebook fotografii z kamery zachycující osobu podezřelou z krádeže drahého elektrokola, ke které v obchodě došlo předcházející den. K fotografii majitel připojil žádost o sdílení a pomoc při pátrání po zachyceném podezřelém. Záběr z kamerového systému poté pomohl identifikovat pachatele a zajistit odcizené kolo.
Za zveřejnění fotografie pachatele však Úřad pro ochranu osobních údajů následně uložil majiteli pokutu ve výši 5 000 Kč.
Z rozhodnutí Nejvyššího správního soudu plyne, že i pachatel trestného činu má právo na ochranu svých osobních údajů.
Ak žiješ v zahraničí 20rokov, myslím si, že sa už vrátiť neplánuješ. Takže toto ťa zaujímať vôbec nemusí. Iná krajina, iný mrav..
@zorienka333 plat si svoje zavazky vcas a riadne a nebudes tam.
takto - nech kazdy vidi ze si nespolahliva a nema ti pozicat.