ZOMREL MI PARTNER AKO TO POVEDAT SYNOVI 11ROKOV☹
Je mi to ľuto.. Uprimnu sústrasť... Skúste si sama sebe povedať ako by ste to chceli počuť. Poznate svoje dieta a viete ako reaguje, je to ťažká situacia, no treba aby vedel, že stale ma vas a ma vo vas istotu.
Povedať pravdu, určite nie nejaké vymyslene príbehy.
Aby sa okrem smrti rodiča nemusel potom vyrovnávať aj s klamstvom druhého rodiča.
@jenny2009 uprimnu sustrast. Nepises, ci bol partner aj otcom dietata. Ak to bolo po chorobe, tak dieta taketo veci vnima. Ak to bola tragedia, ci nehoda,tak jednoducho si sadnut a povedat - niekedy sa v zivote stavaju veci, ktore necheme. Stalo sa a nevedeli uz pomoct ... a je na tebe, co bude dalej, Ak ste veriaci, tak tym smerom, ak nie, tak ine dietatu prijatelne vysvetlenie. Dietatu vysvetlit,co bude nasledovatopytat sa ho napriklad, ci chce napisat list na rozlucku, alebo vybrat kvety ... 11 rokov je uz dost. Ma uz pohlad na svet a musi aj smutit.
Je mi to ľúto a tiež si myslím, že už na rovinu, predsa je už veľký :/
Asi jednoducho kratko pravdivo bez nejakej dramy. Ked uvidi ze si smutna ale vyrovnana bude to brat tak ako ty. Najst nejaky stred -nebyt ako robot bez emocii ani ako drama z telenovely s narekom. Hlavne ty musis tuto info najprv spracovat v sebe. Prajem uprimnu sustrast a vela sil.
@miadi no my sme odisli na dovelnku na Sk v sobotu8.2. a asi v utorok zomrel.chlap ako hora nikdy chory zatial nevieme co sa stalo v stredu som poslala do domu susedov a vo stvrtok musela letiet do Uk nemohla som mu to povedat lebo by ma potreboval...zatial vie ze otec je v nemocnici vo stvrtok letim na sk.a musim mu to povedat....musi sa rozhodnut ci sa chce vratit do.uk ci nie, myslim ze zvoli druhu volbu ako aj ja....je to velmi tazke pre mna a bude zas...az mu to oznamim😥😦😧
@jenny2009 je mi to ľúto. Mne umrel otec po maturite.ale nie som s tým vyrovnaná doteraz. Moja mama navyše o týchto veciach nevie komunikovať. Ak bude treba, navstiv so synom psychológa. Ja by som sa snažila dieťaťu ponúknuť, nech sa s otcom rozlúči tak, ako to cíti. Ale ak by nechcelo ísť na pohreb, myslím oficiálny, netrvala by som na tom. Hlavne sa rozprávajte.
@jenny2009 nejako citlivo mu vysvetlit,ze ocko umrel. A na pohreb by mal ist,ale mrtveho v truhle vidiet neviem. Asi skor nie. Ja som ako 10 rocna videla dedka v truhle,nemala som z toho zle pocity,ale predsa bol to dedo a nie ocko. Nech sa on rozhodne. Hlavne sa o tom trrba rozpravat,poznas ho,vies,ci je zhovorcivy,ako prijima veci a tak celkovo. Uprimnu sustrast a vela sil
@miadi zial zomrel.v Uk a Priklanam sa aby ho nevidel cize ku kremacii...ale mne pomohlo ho vidiet ...maly je velmi citlivy....poviem mu to az pridem.na sk a on sa musi vyjadrit ja to tiez tak vidim ze navrat do toho domu by uz nemal nastat...je to bolestive aj pre mna....ani tam nie som ale u znamych 😥
@jenny2009 mala som tesne 12 rokov. Otec mi zomrel presne na moje meniny(dodnes ich neoslavujem) dozvedela som sa to priamo v nemocnici keď sme ho boli s mamou navštíviť. Je to veľmi smutné. Úprimnú sústrasť obom. Dodnes som sa s tým nevyrovnala. Neodporúčam aby videl otca v truhle. Mňa ťahali vidieť ho, plakala som, nechcela som. Potom mi ho opísali, mala som z toho nočné mory. Ak vyslovene nepovie že to chce, tak mu ho neukazuje. Nech ma spomienky na živého otca.
@jenny2009 No ja som videla otca den pred smrtou a aj v truhle, Ale mam to velmi zahmlene, On sa po chorobe na seba uz vobec nepodobal a ja si ten vyzor v truhme s nim vobec nespajam, Ja mam taku vlastnost, ze zle spomienky dokazem vytesnit ...za mna si treba cloveka pamatat ziveho, nie v truhle. Nemam rada ani tie zvyky s otvorenou truhlou ... kremacia je podla mna lepsie riesenie.A ako som pisala, synovi skus ponuknut nejaku formu rozlucky - list, specialnu kyticu, alebo nieco take, ... na otca spominajte, ak sa da, tak skus pripominat to vesele vzdy, Aby spomienka na neho nekoncila placom, ale usmevom.
A co sa tyka pohrebu, skus syna uchranit takych tych typiskych kondolencii - sirotka moja, co s tebou bude a podobne, Ti na mna dost zle vplyvalo ...
Prepac, mozno pisem dost necitlivo, ale niekedy ten realny pohlad cloveku pomoze sa trocha odputat od bolesti.
Uprimnu sustrast 😭 chlapec je v pubertalnom veku sla by som velmi opatrne nanho ..🙏
11 ročnému už narovinu...