Ahojte, je tu niekto komu kvôli epilepsii zobrali vodičák? Ak donesiem potvrdenie aj skôr ako o rok, že som okay, vrátia mi ho aj skôr? Napríklad po 3 mesiacoch?
Nevratia. Teraz neviem ci dva roky alebo rok po poslednom zachvate a zalezi od vysetreni a celkovej diagnózy. Epi ma rozne korene/príčiny a nikto si nevezme na tričko ze schytas zachvat uprostred premávky a zabijes ľudí...
Pri epilepsii nikdy nemôžeš 100%tvrdit, že si "v poriadku" keďže to je celoživotné ochorenie. Môžeš byť aj roky bez záchvatov a potom stačí jeden podnet a záchvaty sa vrátia. Čiže s najväčšou pravdepodobnosťou ti vodičak nevrátia po 3 mesiacoch, a neviem, či vôbec môže človek s týmto ochorením šoférovať.Podobne je aj narkolepsia,jednoducho si nikto nevezme na, seba to riziko, že ti dá povolenie.
Ahoj, musis byt aspon rok bez zachvatu, inak ti vodicske opravnenie nevratia.
Nepíšeš, či to bol prvý záchvat alebo si liečená? To musí vedieť neurológ, či potrebuješ zmenu liečby alebo budeš len sledovaná. Všetko záleží od lekára. Osobne si myslím, že s touto diagnózou je to viac diskriminačné ako napr. keď sa človek lieči na tlak, srdce a pod. Tiež môže za volantom dostať infarkt, mozgovú príhodu a nikto im vodičský neberie.
Došlo niekomu v poslednej dobe rozhodnutie z Polície o odobratí VP? Došlo Vám priamo rozhodnutie o zadržaní alebo ste museli ešte niekde dokladovať zdravotnú dokumentáciu? Obdobie 12 mesiacov bez záchvatu sa počíta ododňa odobratia VP alebo ododňa posledného záchvatu? Díky...
@potkan212 osobne si nemyslim, ze ti ho vratia po 3m.
kamarat roky nemohol ziskat vodicak