Zobrali vám kvôli epilepsii vodičák?

potkan212
4. jún 2021

Ahojte, je tu niekto komu kvôli epilepsii zobrali vodičák? Ak donesiem potvrdenie aj skôr ako o rok, že som okay, vrátia mi ho aj skôr? Napríklad po 3 mesiacoch?

zuzka38
4. jún 2021

@potkan212 osobne si nemyslim, ze ti ho vratia po 3m.
kamarat roky nemohol ziskat vodicak

simoncik
4. jún 2021

@potkan212 chapem ze ked mas vodicak rad by si soferoval. No len bohuzial ty po 3 mesiacoch nemozes tusit ci si v poriadku. Vodicak pri epilepsii beru velmi vazne. Pochybujem ze ai toto niekto zoberia na zodpovednost

cacianka
4. jún 2021

Nevratia. Teraz neviem ci dva roky alebo rok po poslednom zachvate a zalezi od vysetreni a celkovej diagnózy. Epi ma rozne korene/príčiny a nikto si nevezme na tričko ze schytas zachvat uprostred premávky a zabijes ľudí...

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
4. jún 2021

Pri epilepsii nikdy nemôžeš 100%tvrdit, že si "v poriadku" keďže to je celoživotné ochorenie. Môžeš byť aj roky bez záchvatov a potom stačí jeden podnet a záchvaty sa vrátia. Čiže s najväčšou pravdepodobnosťou ti vodičak nevrátia po 3 mesiacoch, a neviem, či vôbec môže človek s týmto ochorením šoférovať.Podobne je aj narkolepsia,jednoducho si nikto nevezme na, seba to riziko, že ti dá povolenie.

lorin29
4. jún 2021

@potkan212 znamenu začali epi záchvaty keď mal veľa stresu takze odobrali vodičak...a musí byť človek minimálne rok bez záchvatu potom môže požiadať ... Najlepšie nasadiť dáku správnu liečbu a hlavne dávkovanie

kaja118
4. jún 2021

Ahoj, musis byt aspon rok bez zachvatu, inak ti vodicske opravnenie nevratia.

oila
4. jún 2021

@kaja118 vidíte a to som napríklad ani nevedela, ale je to také no nebezpečné aj pre ostatných na cestách

gir
4. jún 2021

Nepíšeš, či to bol prvý záchvat alebo si liečená? To musí vedieť neurológ, či potrebuješ zmenu liečby alebo budeš len sledovaná. Všetko záleží od lekára. Osobne si myslím, že s touto diagnózou je to viac diskriminačné ako napr. keď sa človek lieči na tlak, srdce a pod. Tiež môže za volantom dostať infarkt, mozgovú príhodu a nikto im vodičský neberie.

potkan212
autor
7. jún 2021

Došlo niekomu v poslednej dobe rozhodnutie z Polície o odobratí VP? Došlo Vám priamo rozhodnutie o zadržaní alebo ste museli ešte niekde dokladovať zdravotnú dokumentáciu? Obdobie 12 mesiacov bez záchvatu sa počíta ododňa odobratia VP alebo ododňa posledného záchvatu? Díky...