Ako na nich reagovať ak sa ich chce človek zbaviť čo najskôr a nerozčúliť sa a nehádať sa s nimi? Kedysi stačilo povedať, mám len kartu a dali pokoj, ale v poslednej dobe zmenili rétoriku, pýtajú niečo z kúpeného, aby im človek išiel niečo kúpiť a tak a ťažko sa ich zbavuje. Veľakrát ma zastavia vtedy, ak mám za sebou nečakaný výdavok a som rada, že mám na nákup pre seba, mám sto chutí im povedať, že netlačím peniaze ani mi nerastú na strome...
Totalna ignoracia.
Však im to kľudne povedz... Ja väčšinou nereagujem alebo ak sú dotieravý poviem len dovidenia a ak stále otravujú, tak zopakujem hlasnejšie -dovidenia! Ale môj manžel sa s nimi nepára, ten aj minule povedal, že jemu tiež peniaze nikto len tak nedáva, alebo že majú ísť pracovať ak niečo chcú, alebo, že on ich peniaze nemá 😆 nikdy som takému človeku nič nedala či už peniaze alebo jedlo a mohol by sa tam predo mnou aj poskladať
Nemusíš im vôbec nič hovoriť. Tvár sa, že nevidíš, nepočuješ. Akákoľvek reakcia je pre nich povzbudením.
Ja obcas kupim nejake jedlo, ale len zenam, ked povedia, ze chcu pre deti. Ci je to pravda alebo nie neriesim, muzom nekupujem
@denisa0504 No tak na tú robotu začnú, že sú chorý, nik ich nechce kvôli tomu že sú cigáni atd začnú... Raz sa mi rátalo, pýtali od takých robotníkov čo si boli na nákup na dodávke, tak im povedali, že nech idú s nimi, že majú roboty dosť, môžu ísť pomôcť, zarobia si, rýchlo odišli 😂
@marsmykkok co sa s nimi vybavujes? nikdy nereagujem na nikoho
Načo sa s nimi bavíš? Nereagujem, maximálne pokyvam hlavou a idem preč.
Nemusis nic, ani reagovat. Ja som zvykla “svojim” kupovat, ale manzel na mna furt za to hulaka, a potom sme sa chvalabohu prestahovali😂 takze tu uz nemam starosti
@marsmykkok normalne im poviem bud ze nemam aj keby to bolo klamstvo alebo ze nedam. A dodam ,,nechcem sa s vami rozpravat" ked by nahodou boli otravni. Ak nepomoze, normalne zacni kricat o pomoc. Napr: POMOC, dajte mi pokoj! Mozno ti to pripada smiesne alebo ze to je prehnane, ale ver, ze to funguje ;)
Prejdem okolo a ignorujem, nevidím, nepočujem.
Ked pytaju peniaze slusne im vzdy odpoviem, ze im neviem pomoct a prajem im pekny den. Ak pytaju kupit nieco na jedenie, tak ak viem, kupim. Z kupeneho odmietnem, pretoze si kupujem presne co potrebujem. Zatial som nemala nikdy konflikt s nikym, nik sa so mnou nehadal, ani nic podobne. Som utla zena, vzdy s nimi slusne jednam a nikdy sa mi nestalo, ze by vznikol nejaky konflikt, skrz to, ze som ich slusne odmietla. Mozno som mala len stastie.
Zobraci pri poliklinike... 😀
... "prispejte na toto mentalne retardovane dievcatko...."
(No to si mu proslela, chnipa stara.)
Daj kazdemu len po eure a prides domov lahsia o 20.
@ahhola no mňa k téme inšpirovala aj to, že fakt kedysi stačilo povedať nemám hotovosť a dali pokoj. Teraz kým ukladáš tovar bude vyplakávať, prosiť nech dáš z nákupu niečo, nech mu ideš niečo kúpiť a tak. A včera na námestí taká pani s paličkou stará oslovovala ľudí a prosila o pomoc, dosť blízko nich išla do kontaktu, mňa našťastie minula, ale celkom tie hranice sa posúvajú veľmi od toho, že kedysi len niekde stáli na rohu ulice a prosili po dosť blízky kontakt a neodbytnosť a je ich čím dalej tým viac a je to nepríjemné. A ja peniaze netlačím na tlačiarni a keby aj mám naviac, radšej dám svojej mamine čo má biedny dôchodok a ťažko z neho vychádza, nie cudzím.
@marsmykkok ano presne aj ja som si všimla.No minule som už par krát zazrela matku s dieťaťom a dieťa využivala ,aby žobrali.To uz je cez čiaru toto.
Cigančatám hovorim,že ja na nich prídavky neberiem ;)
@trojnasobnamama áno, často pošlú deti, ale žobre žena a muž-partner stojí na rohu ulice a pozoruje ju a možno aj musí žobrať, lebo dostane keby nešla a čo vyžobre aj tak asi ide jemu...
ja na nich zacnem po anglicky alebo nemecky a tvarim sa ze slovencine nerozumiem😂😂😂😂tie ich vyrazy potom
Ani sa na nich nepozrem a idem si po svojom.. ziadne vykecavanie ziadny ocny kontakt uplne ze nic.
@marsmykkok och 😔
@lneviemmeno Dobry napad😂skusim to praktizovat
@trojnasobnamama Ja ked vidim taku matku s malym dietatom na rukach jak žobre mne je strašne luto toho dietatka a ked vidim ake je zasoplene špinave v zime vonka možno od rana až mi srdce puka ved to dieta zato nemôže komu sa narodilo chudatko male 🙄
@marsmykkok ja ich posielam pred parlament ...pomaha
@trojnasobnamama ja som to NotaBene zvykla kupovat. Teraz uz nie, setrim, kde sa da
@trojnasobnamama tak to nemáš pravdu veľa ľudí to kupovalo, pokým som bývala v meste.Tiez som mala "svoju" čo stavala pred Billou.Kto by sa mal zamyslieť?veď to bol cieľ, aby si niečo zarobili a nekradli, nezobrali.Pokial si dobre pamätám oni si museli za určitú čiastku tie časopisy kúpiť a potom predať.
@marsmykkok bez slova odísť.V Ružinove vidavam pana bez nôh na vozíčku tomu jedinému prispievam
@luccija no stoja tí ludia v zime v mraze vonku.V nečase preto som povedala,ze nejak inač by to mali tí nad nimi vymyslieť.Veď len pochoreju.
@marsmykkok ja sa musím podeliť o môj super zážitok . Tiež odo mňa pýtal peniaze- euro jeden mlady pán ,(tipujem podľa fuzikov že už dospieval) a ozaj som zobrala kabelku, a tvárila sa že tam niečo hľadám . A tak som sa ho spýtala a ty nemáš euro ? A on že mám , a ja no vidíš , ja nemám . Tak už máš to euro čo si chcel 😀
Manžel používa vetu - dnes nemám dobrú náladu … a ani sa ho radšej nič nespýta už 😀😀
@trojnasobnamama prepáč som si myslela, že Ti vadí, že to vôbec predávajú.No blbé áno, ale aspoň spavaju na ubytovni či nocľahárni z peňazí čo zarobia sú takí, čo aj vonku:(ja som si citavala tie príbehy z časopisu niektoré smutné, niekedy vlastnou hlúposťou prišli o byt, rodinu.
Prejst okolo bez reakcie a zastavenia, naozaj nemusis absolutne nic vysvetlovat