Ahojte dievčatá, vedeli by ste poradiť, nejde o mňa ale o blízku rodinu, ide o toto. Od známej odišiel manžel, majú dve autá ktoré sú napísané na neho, nadobudli ich už počas manželstva, ide o toto, keď jej manžel od nej odchádzal tak jej odmontoval ŠPZ a vzal všetky doklady od auta, kľúče mu dať nechcela, nakoľko jedno dieťa treba vozievať do školy kvôli zdravotnému stavu. Dá sa to nejako riešiť? Čo všetko môže podniknúť? Má zmysel niečo robiť ak je auto napísané na neho?
@lilyianka ako ho moze oznacit za zlodeja ked auta su na neho pisane?
@lilyianka s tym piiiip suhlasim !!
@bibiankaka potom som si to ešte raz prečítala 🤔
Nuž ale do bsm to patrí, čiže "narok" ma
@simca06022011 zatiaľ sú len odlúčení, takže rozvod asi tak skoro nebude, ide o toto to čo nadobudli počas manželstva jej ich spoločný majetok, nie? Takže aj keď sú písané na neho tak má na ne rovnaký nárok, nie? V tomto sa bude ťažko pohnúť s ním sa dohodnúť dať zrejme nebude, robí naprieky.
@keke30 na spoločný majetok mala mysliet keď písala obe autá na manžela. Majetok rozdelí až súd. Ako ho donúti vrátiť ŠPZky a doklady? Môže skúsiť sa informovať na polícii ale podľa mňa nepochodí. Neviem. Tak nech si nechá ŠPZky a deti nosí do školy 🙂 a s takým imbecolom by som riešila právne veci veľmi rychlo
... a teda uz pred rozvodom moze ziadat vyzivne na deti napr - ked je tam navyse postihnute dieta, tak to tiez nech riesi hned. aj zverenie deti do opatery (vola sa to rpedbezne opatrenia, ci ako? baby bud poradia, alebo nech kamoska hned riesi s parvnikom, pripadne s upsvarom, aj tam jej poradia)
@keke30 pokiaľ nemajú zúžené BSM a tento majetok nadobudli počas manželstva kúpou (nie darovaním alebo dedením jedného z nich), sú autá ich spoločným majetkom ak sú aj napísané na jedného z manželov, ale to by bolo predmetom vysporiadania BSM po rozvode. Ak sú však obe autá napísané v papieroch na manžela na polícií nič momentálne nezmôžete.
Ja by som sa informovala na polícii, či odhlásil auto z evidencie. Inak z neho nemohol odňať značky.
jedno dieťa má zdr. problémy .... Peniaze na auto nedostali náhodou z UPSVAR? ak áno, tak vlastník je dieťa a dieťa má nárok na používanie auta... už aj by som to hlásila na UPSVAR...
Ja neviem ale ked zena jazdi 1dnym autom ma to byt jej auto aj papierovo.Ja som tiez muzovy povedala chcem auto vodicak 14 rokov muz ma 8rokov vodicak vsade ma vozi ale toto auto co sme kupili je cisto moje a na moje meno velke 7miestne je muzove.
Nad tým lamentovať ako to kto má, alebo akoby to malo byť je zbytočné. Dieťa nemá postihnutie, má chorobu kvôli ktorej po dlhšej trase ju bolievajú nohy aj pri zmene počasia. Chcela som len vedieť aké má možnosti, nakoľko sa brala na autá pôžička ktorú bral on tak sú na jeho mená. Známa dostala auto ako dar k narodeninám od manžela, s tým že si naň priplatila sama. Nejde o žiadne luxusné, drahé auto. Auto nie je cez UPSVAR. Chcela som len vedieť aké má možnosti, nakoľko nie je reálne že to prebehne ľahko.
Inak baby aké máte skúsenosti s tým že by niečo pošpekuloval a pred rozvodom auta prepísal na niekoho iného? Dom alebo iný majetok nemajú.
BSM sa dá vysporiadať aj počas manželstva, ale musela by ho zrušiť a tým pádom všetko čo by nadobudol od právoplatného rozhodnutia by bolo len jeho, ale všetko čo nadobudli počas manželstva sa delí na polovicu.. ale neviem či jej to za to stojí, skôr by som sa s ním pokúšala dohodnúť, kvôli deťom.. zrejme sú riadne na nože ak jej robí toto a na deti pri tom neprihliada.. chyba bude ale asi aj na druhej strane.. určite by som si to auto nenárokovala takým spôsobom, že mu nedám kľúče..
@keke30 preukáže na súde že prepisy nadobudnutého majetku vykonal účelovo po rozchode... A budú sa brať do BSM. Hádam...ťažko povedať.
Je jedno na koho su pisane, nadobudli ich spolocne, delia sa napolovicu. Aj dlhy pocas manzelstva a pozicky ak si naberie iba jeden, tak v pripade problemov, to exekutor bude vymahat od toho druheho. Preto sa odporuca hned zuzit BSM ak je muz gambler, alkoholik, prip podnikatel.. Cize ma takisto narok na auta ako muz.
@keke30 nech nahlási, že jej boli ukradnuté doklady a špz....a ešte lepšie nech označí aj zlodeja
Inak jej muž je dobrý piip..maju deti, treba ich voziť do školy a on spraví toto? Chrapun prvého stupňa