ahojte kocky,,chcem sa spytat,co znamena BPP?
BPD biparietálny diameter je priečny rozmer hlavičky
FOCD fronto-okcipitálny diameter, pozdĺžna veľkosť hlavičky,
TAD transabdominálny diametar priečny rozmer bruška plodu,
APD anteroposterior diameter predozadný rozmer bruška plodu
FL - foot lenght - teda dlzka stehenej kosticky
bola som na UZV v 30 tt a chcem sa vas spytat na moje hodnoty, ze ci sa vam zdaju ok, doktora som sa nechcela vypytovat leo povedal ze je babo v poriadku a mal vela pacientok, ale povedal ze mame vecsiu hlavicku
BPD 80 je vela?
HC 286
AC 253
FL 57
a netusim co je grading I
velmi dakujem za kazdu radu 😉
aktak... ja mam:
BPD 79
FL 57
takze je asi vsetko v poriadku, lebo mne hovoril doktor, ze sme uuuuplne v norme
HC, ani AC v knizke nemam
aktak a nemoze to grading I byt poloha 1? vacsinou su chalani v tejto polohe - tusim je to priecna 😅 ak si dobre pamatam
par riadkov nad tym je ze "poloha pozdlzna hlavickou" a "postavenie I." tak ja uz fakt neviem, lekar povedal ze je hlavickou dolu 🤐
adetka to BPD je hlavicka, asi ze 8 cm, vy 7,9 cm, tak snad ich vytlacime 😅
aktak aj mi mame BPD 80
anetta a mate BPT 80 v 30 tt, nie v 34 tt ze? 😅
hej hej,,v 30tt sme maly,teraz este neviem kolko uz bude 😀
sme mali 😀
ahojte
my mame BPD 7,8 a TAD 25,3 a tiez sme vraj v norme (a baba asi bude o kusocek mensia ako chalan)
inac pri poslednom ultrazvuku (20 TT) bola hlavicka "o tyzden vacsia" ako telicko , ale to je vraj normalne. ja to chapem tak, ze do toho 30 TT sa vyvijaju organy + kostra, ale odteraz ma babo do dlzky rast pomalsie a prudko priberat, (takze hlavicka teraz porastie len trosku -este tak cca 2cm, ale brusko a zbytok telicka priberie este 1,5 kg, tak tu hlavicku dobehne 🙂
masinka ano teraz uz by malo hlavne priberat, dufam ze mu hlavka nenarastie tak ako mne, mna maminka ledva vytlacila aj to sa dost potrhala 😢 ale hovori ze to stalo zato a tesi sa na vnuca ako mala 😀
Vytlaciiiime... preco by sme nevytlacili... mne pri tych rozmeroch povedali, ze vazi cca. 1,8 kg... a predpoklad porodnej vahy je 3,5 kg... takze vsetko v norme dievcata 😀
mne porodnu vahu nehovoril, ale teraz mame 1,5 tak uvidime
neviete co je toto?
"poloha pozdlzna hlavickou" a "postavenie I.", lekar povedal ze je hlavickou dolu
ja mam v knizke napiane ze ma mala 1500 g
presne podla odporucani na Mama a ja 🙂
tak dufam ze bude po mne, ja som mala tusim 3200 g ked som sa narodila, mamu dotrhal potom az bracho 😖
moju staru mamu dotrhala moja mama... mala 4,2... ja som mala 3,3...
ja som mala 3400 co neni tak vela, len keby som tu hlavu nemala taku velku ☹ teda nie teraz 😀 ale vtedy 🙂
ahojte, chcem sa spýtat či náhodou niektorá z vás nevie čo je to GV? za odpovede dakujem 😉
a ešte či tie údaje teda BPD a FL sú uvedené v milimetroch alebo ako?
naozaj nikto nevie čo to znamená skratka GV? prosíííím ☹
http://www.mamaaja.sk/index.php?lang=sk&page=ak...
Ahoj, skús pozrieť túto stránku, sú tam vysvetlivky celej materskej knižky.
tam som to už pozerala tam to nie je
GV - nie je to gestacny vek? t.j. vek dietatka podla tyzdnov....
ked mas pri tom hodnotu od 0 az 42 tak by to asi malo byt ono.
je to mam tak: najskôr mam priemer hlavičky teda BPD a tá je 46,7 a vedľa toho je GV:20/0 a pod tým mám dľžku stehennej kosti teda FL:28,5 a vedľa toho GV:17/5. no čo to znamená?
nie su to nahodou skratky z uzv v 20tt?
biancarv GV znamena gestacny vek presne ako napisala cucoriedka - podla priemeru hlavicky ma babo vek 20tyzdnov a 0dni a podla dlzky stehennej kosti 17tyzdnov a 5dni
a to nevadí, že obidva rozmery nezodpovedajú 20 tt?
mal by to byt obvod hlavicky