Zmysel života

10. jan 2023

Ja sa stále nad tým zamýšľam či má život vôbec nejaký zmysel keď sa narodíme , dospejeme,zostarneme ,a jedného dňa zomrieme , niektorý aj zomrú mladý, alebo ako deti alebo sa narodia ako mŕtve deti .A každý nemá dobrý život.Niektorí ľudia hovoria že o tom v akom živote sa narodíme rozhoduje karma z nášho predošlého života, alebo že je to osud a všetko je tak ako to má byť.

anjelicek26
10. jan 2023

Fuha to chce najprv velku salku kavy na dobre rano pri takychto uvahach. Zmysel to ma zit kazdy jeden den naplno, byt stastny, pracovat na sebe, nedat sa stiahnut dole a vzdy byt "najlepsou verziou sameho seba"... karma je hlupost, drviva vacsina nestastnych ludi si to svojim konanim a seriou zlych (a este horsich) rozhodnuti sposobila sama - alebo rezignovala a prijala udel, do akeho ju prinutili okolnosti... kazdemu sa raz za cas stane nieco zleho, dolezite je, ako velmi si to pripustime k srdcu a do hlavy...

Zmysel nasho zivota je v nasich detoch, pretoze nase geny ziju dalej, my zijeme dalej, clovek je prakticky nesmrtelny... cim lepsich ludi z nich vychovam, tym lepsiu "pracu" som vo svojom zivote urobila. Aspon ja to tak vnimam.

A nie, nie vsetko ma zmysel. A nema zmysel ho hladat. Ale otriast sa, pozerat dopredu, vzdy hlavne dopredu... pretoze kazde rano, ked sa zobudis, zacinas uplne novy den a mas uplne nove moznosti...a ja si idem po tu kavu.

martinmmartin
10. jan 2023

Karma a predosle zivoty su kecy ktore niektory ludia potrebuju aby im nezavarilo mozgy.
Preco si kazdy o sebe mysli ze je tak strasne dolezity ze jeho zivot musi mat zmysel? Podla mna ludia si o sebe tymto smerom velmi vela namyslaju.

salamistka
10. jan 2023

Sme tu, lebo tu musíme byť a tak nám nič iné neostáva, len každé ráno vstať s úsmevom a s odhodlaním, že v zdraví prežijeme ďalší deň....možno sa zdá život nezmyselný, ale na druhej strane naozaj to všetko, čo počas neho zažijeme je niečo, čo nás formuje a dotvára a na sklonku života by si mal človek vedieť povedať, že to všetko stálo zato, aj to zlé aj to dobré...ale keď si zoberieš, na svete je takmer 8 miliárd ľudí, je nás príliš veľa, život každého jedného človeka sám o sebe žiadny úžitok planéte či prírode neprináša, ľudia sa rodia a umierajú, je to naozaj len kolobeh a my sme zrnko piesku alebo kvapka v mori...