Ahojte, mama mi kúpila zmes hríbov v jednom zelovoci, uvarili by ste ich? Podľa toho ako hríby ja poznám je to hliva a šampióny.
zmes hríbov su možno tak dubaky, podbrezaky, osikače, hliva či sampinony sa nesušia...
@klarissa25 veru sa sušia, minule som videla sušné šampiňóny v Kaufláči
@suve99 ok ale nepredava sa to ako zmes susených HRIBOV lebo to su neni hríby ale huby 🙂
@kiks_1 Nevidím dôvod, prečo by ich nemohla uvariť. Keď píšeš v zelovoci, zrejme je to "iniciatíva" tej zelovocárky 🙂, ale ani tak by som v tom nevidela problém, navyše, ak sa teda evidentne jedná o hlivu a šampiňóny.
Hríbmi zvyknú ľudia pomenovávať všeobecne huby, a hríb je potom dubák 🙂
@lorela hribov je viac nie len dubak 🙂 ale ano mas pravdu že ludia nazývaju skoro všetky hubi hríbami 🙂
@klarissa25 Som hubárka, viem 🙂
Myslela som to tak, že tí, čo volajú hríbami huby volajú hríbom dubáky 🙂.
@klarissa25 nie sú sušené, čerstvé.
A nie je tam napísaný obsah na nejakom lístku?
@klarissa25 susia, preco nie?
@erikavesela tak sa ospravedlnujem za zlu info, ale ja som este nevidela susene sampiony ci hlivu, aspon viem nieco nove
@zuzana76 ano moze, stane sa to tak, ze susili huby, ktore nepozreli, boli tam vajicka a tie dozreli...huby treba poriadne pozriet a az pitom susit..
@lorela ja iz som z toho debil...z jazykovedneho hladiska je huba a hrib synonymum, z biologickeho hladiska je huba nadradena hribu a teda hrib je plidnica, z hubarskeho hladiska je hrib len typ hrib fobovy, smrekovy, osikovy...to co ma zvacsa hnedu klobuk...
@klarissa25 ano, bezne sa to predava, tiez som to nevedela, az raz davno som videla v obchode taku zmes...tiez sampiony a hlivy nesusim...
Je hrib smrekovy,hrib dubovy,hrib sosnovy, hrib osikovy, pre mna su hriby toto, maju to aj v nazve
@klarissa25 ja ta chapem....len evidentne je to vzdy ine podla toho z akeho hladiska sa na to pozeras...bedla je podla teba co?... pre mna je to aj huba aj hrib, pretoze je to huba a zaroven plodnica....plesne su napr.len huby
@erikavesela pre mna je to huba
@klarissa25 ked vychadzam z toho, ze hrib je to, co ma v nazve hrib, tak huba by to mala mat v nazve...no som z toho jelen
@erikavesela nejako az tak moc ma to netrapi, 😉
Hliva a sampiony nie su hríby ale huby. A preco by si ich nemohla uvarit?