Zmeny v rodine po zadovážení zvieratka

lubikan
25. jan 2014

Chcela by som poznat,ake nastaly zmeny u vasich deti,ked ste si zadovazili psa,macku,skrecka....

Ci ostali zodpovednejsie,pripadne ci sa im zlepsil zdravotny,psychicky stav,ak boli chore.......

Alebo ste olutovali,ze ste si to zviera doniesli domov ?

Dakujem

luba28
25. jan 2014

@lubikan my mame psa,ale uz to neni take ako bolo-uz musim sem-tam kricat ked treba s nim ist von,....... 🙂

danjelca
25. jan 2014

@lubikan ja verim že su deti zdravšie...ale či zodpovednejšie hm..ako ktoré..

tenerifka
25. jan 2014

@lubikan asi tak ako luba28, a takisto maju urcite kopec protilatok proti vsetkemu, lebo moje nahananie ohladom umytia ruk je bez odozvy, chytaju psika a pritom jedia, trebars vecer po osprchovani a v cistom pyzame si zoberu psa na kolena na gauc....
No ta zodpovednost tam je-od krmenia, cez prechadzky az po kupanie. Ale my mame malu maltezacku.....

zuzi79
25. jan 2014

ohľadne citovej stránky to hodnotím ako veľmi veľké plus, máme mačičku, malá ju miluje ako svoju sestričku, ale o ostatné sa starám prevažne ja, je to predsa len dieťa.

959touareg
25. jan 2014

noo tak deti ti naslubuju hory- doly len aby si ho kupila, ako sa budu on starat a tak a vysledok? ostane tebe na krku. takze s tym pocitaj. 😉

maria1989
25. jan 2014

@lubikan "to zviera"?

janulik2008
25. jan 2014

podľa mňa je super vec mať zvieratko ... čo sa týka starania tak v tomto neporadím ja bývam v dome takže psa máme vonku a mačky máme tiež vonku no máme aj mačky vnútri. My so ségrou sme veľké tak napríklad čo sa týka mačiek kto vidí že majú plný záchod tak ten vypratá a psík? s tým chodíme vonku stále niekto iný.

janinah
25. jan 2014

ja ľutujem- môj syn ako 5r. bol denne u susedov,lebo oni si kúpili psíka /nie,nevadil im,majú ho radi/..a vyrobil si takú alergiu,že dovidenia,už tam samozrejme nechodí 😒 jediné zviera,ktoré by som dovolila v paneláku sú rybičky...u dedka máme psa a mačky,to musí stačiť

0silvia0
25. jan 2014

@lubikan ak ty sama nemáš vzťah k zvieratám, tak by som zviera pre deti radšej dlho zvažovala. Deti toho nasľubujú a zviera ich poväčšine aj tak onedlho omrzí (česť zodpovedným výnimkám). Deti treba kontrolovať, nemôžeš sa na ne stopercentne spoľahnúť. Kľudne môžu zvieratku zabudnúť vymeniť vodu aj týždeň a zvieratko v klietke si ju vypýtať samo nevie. Inak je to samozrejme s mačkou a psom, tí sa ozvú, keď sú hladní 🙂 Vonku máme psa, ale máme aj vo vnútri králička, bude mať tento rok 6 rokov a starám sa o ňu ja. Ale deti ju milujú, vždy za nimi chodí a pýta si od nich niečo pod zub (náš králik je bežne pustený po dome, v klietke je len na noc), maznajú sa s ňou, hladkajú ju, ale starám sa ja. Myslím, že deti sa učia pri zvieratkách jemnosti, citlivosti, ale nikdy dospelý človek nemôže nechať starostlivosť o zviera bez kontroly. A nikdy som neoľutovala jej prinesenie domov, stala sa členom celej rodiny.

kaktusik007
26. jan 2014

@lubikan tak - my mame macku asi mesiac, chalani su z nej nadseni a ano - badam isty posun v myslienkach starsieho a to bol ucel, pre ktory som macku zadovazila....
a aj pre mna je to posun inde - vecer ked deti spia sa tak necitim sama ked ma kto so mnou pozerat vecer napriklad telku 😀 alebo len tak pri mne vrci na gauci... 😀 😀 😀
ALE - zaraza ma to, na co upozornila aj
@maria1989 - napisala si "to zviera" .. ja ked som brala kitty (ma tri roky, je z utulku) tak som bola napevno rozhodnuta a aj ked sa deti dusovali, ze sa budu o nu starat ( a zatial obcas dosypu granulky, maju vsak ani nie 3 a 4 roky takze sa staraju adekvatne k veku) tak je jasne, ze sa o nu budem starat iba a iba ja.... takze ak zvazujes pre svoje deti - doporucujem. Ak si si ale nie si ista - tak si ziadne zvieratko neber, ani pod tlakom detskych slziciek 🙂

a este jedna vec - vedela som, ze chcem macku, pretoze psa by som sama s dvomi takto malymi detmi nezvladla.. rozhodnutie pre macku bolo iba a iba o mojej pohodlnosti. A rovnako som hladala vhodnu macku k nam - dala som si podmienky, co absolutne nechcem u macky tolerovat, a aka musi byt - a az ked som takuto povahu nasla (teda kamoska mi taku nasla) tak som si ju vzala... a je presne ako som chcela - je to macka, ale absolutne neskace po nabytku, na stol, ci na kuchynsku linku!!!

lubikan
autor
26. jan 2014

@maria1989 @kaktusik007 a co ked som to nazvala zviera...ved to je normalne slovo pre zivocicha ,zviera je stale len zviera...a ked mam na mysli viac zvierat naraz,...macky,psy,skrecky,rybycky,hadi,zaby,vtaky...tak ich nebudem zvlast pomenovavat...ale poviem zviera....clovek to teda rozhodne nie je...alebo to mam zdrobnelovat,ze zvieratko,zvieratenko,nunusik,nusinko a neviem este ako??

maria1989
26. jan 2014

@lubikan je tvoja vec, ako to nazveš. len ak k tomu nemáš vzťah, bude to ťažké.

bosoriak
26. jan 2014

@lubikan Neodporucam kupovat psa DETOM. Mozno az budu mat tak 15+. A to zas kvoli puberte tiez nebude ideal. Ja som si zadovazila psa, deti mi s nim pomahaju. Davaju mu zrat, cesu ho, hraju sa s nim, chodime s nim von, ale vzdy to bol a bude primarne MOJ pes.

Nemyslim si, ze deti dokazu pochopit, co vsetko obnasa starostlivost o zviera, obzvlast ked to velakrat nedokazu pochopit ani dospeli. 🙂 Ak nemas vztah ku zvieratam, neodporucam. To nie je vec, ktoru v pripade potreby odlozis. A o kvalite chovu psov vylucne na dvore a bez kontaktu s ludmi si myslim svoje. Treba vzdy mysliet na dosledky - veterinar je drahy, zradlo tiez co-to stoji, obmedzenia vlastnej slobody - nemozme ist napr. na cely den prec bez toho, aby sme nezabezpecili vencenie a zradlo, dovolenky a podobne... Je toho vela.

Ja som cele detstvo a ranu pubertu drankala psa domov, nevedela som mojej mame odpustit, ze nam ho nekupila. Teraz ju hlboko chapem a myslim, ze spravila dobre. Som si ista, ze by starostlivost skoncila na nej.