Chcem sa opýtať či má niektorá mamička info o tejto zmene?
"ceny poštovného v zmysle platného cenníka Slovenskej pošty v súlade s ich interným predpisom / listová zásielka môže obsahovať len listiny,nie iný tovar,preto aj pri drobných a ľahkých zásielkách,ktoré neobsahujú listinu,ale iný tovar je nutné zasielku podávať ako balík s príslušnou hmotnosťou..."
Platnosť mala byť od 8.12.2011, ale ja platím na pošte po starom 🙂 😉, Tak neviem, či je to PLATNÉ, alebo niekto zarába na poštovnom....?
aj ja som dnes poslala ako list a platila som normalne ako predtym..🙂)) tak asi postarky ete o tejto zmene nevedia...🙂))
Pýtam sa lebo, čakám od jednej kočky bundičku, vraj smernica(tá hore).... na pošte mi to nechcú brať po starom, iba ako balíky, blablabla...., som zvedavá ako to pošle 🙂 , zaúčtovala mi 1,90€, ale hlavne, že čakám už týždeň...aspoň to mohlo by expresne za také prachy 😒 , zvyknem si dávať posielať obyčajne ak ide o malú vec, tak ten rozdiel v cene poštovného je teda veľký. Poslať za 0,60€ prípadne 1€ ide, ale 2€ je veľa za poštu, ak kupujem vec za 3€, či 4€. Píšte, kto niečo o tom viete, Nech sme múdrejšie 🙂 😉
teším sa na príspevky...
... ja som tiež posielala včera normálne doporučene menšie balíčky a bez problémov. Lenže ak ti to predáva osoba, ktorá predáva často a veľa, tak možno chce zarábať na poštovnom, ale ak je to nejaká mamina, ktorá posiela balíček raz za čas, tak možno nemá toľko skúseností a ani nevie ako sa to dá poslať. Možno jej niekedy ak mala ťažší balík robili problém, tak sa poistila vopred 😉
pozerala som si stránku pošty a cenník sa nemelil. Všetko je po starom, aspoň čo sa listových zásielok týka. Nikde ani zmienka o 8.12., kontaktovala by som pani, nech pošle link, kde je o tom zvýšení písané. Tu je cenník http://www.posta.sk/subory/842/cennik-vs-pdf.pdf
práve že predávajúca posiela veľa, brala som z aukcie na nemenovej stránky pre mamičky a má tam možno 30 aktuálnych aukcií ☹
Tá milá žienka píše, že interná smernica, tak možno to platí len na pošte v jej bydlisku a na ostatnom území Slovenska už nie 🙂
@najmama ale pokiaľ dražíš v aukcii, tak poštovné máš vopred určené a súhlasíš s ním, pokiaľ sa do aukcie zapojíš. Takže treba si rozmyslieť pred prihodením. Pozerala som na tú nemenovanú stránku a pani až také hrozné poštovné zasa nemá, už som tam zažila aj horšie prihodenia na poštovnom 😝 😝 . Tam si väščinou každý priráta do poštovného aj balné a cenu za aukcie, za ktoré si platí. Samozrejme už je potom na každom zvlášť, či je ochotný dohodnúť sa na obyčajnom poštovnom, alebo nie a začne písať o interných predpisoch pošty 😉
@jaminama
práveže poštovné mala pôvodne nižšie a podmienkach som potom našla vypísane, že ho bude upravovať vzhľadom na internú smernicu, keďže som o tovar mala záujem, tak čo som mala robiť??? A keď som pýtala, tak vraj je to na pošte nechcú poslať ako list, len ako balík podľa tej smernice 🙂 Ja som bola zvedavá, či je to pravda, ale vyzerá to na výmysel, 😝 uvdíme...
...ahááá, tak to je iné. Tak máš nárok na poštovné uvedené v aukcii...to je normálne, ja by som sa asi pohrozila administrátorom a hlavne pokiaľ by som vedela, že takýto predpis asi ťažko existuje. Veď keď jej to nechcú brať na jednej pošte, nech ide na druhú 😀
najmama, no co prislo ako balik? daj vediet...🙂))
Ja som tento tyzden tiez posielala v krabici veci a poslala som to ako list do 2kg tak u nas vsetko po starom 😀