Zmenilo sa posielanie listových zásielok?

najmama
14. dec 2011

Chcem sa opýtať či má niektorá mamička info o tejto zmene?
"ceny poštovného v zmysle platného cenníka Slovenskej pošty v súlade s ich interným predpisom / listová zásielka môže obsahovať len listiny,nie iný tovar,preto aj pri drobných a ľahkých zásielkách,ktoré neobsahujú listinu,ale iný tovar je nutné zasielku podávať ako balík s príslušnou hmotnosťou..."
Platnosť mala byť od 8.12.2011, ale ja platím na pošte po starom 🙂 😉, Tak neviem, či je to PLATNÉ, alebo niekto zarába na poštovnom....?

monika_123
14. dec 2011

Ja som tento tyzden tiez posielala v krabici veci a poslala som to ako list do 2kg tak u nas vsetko po starom 😀

petamada
14. dec 2011

aj ja som dnes poslala ako list a platila som normalne ako predtym..🙂)) tak asi postarky ete o tejto zmene nevedia...🙂))

najmama
autor
14. dec 2011

Pýtam sa lebo, čakám od jednej kočky bundičku, vraj smernica(tá hore).... na pošte mi to nechcú brať po starom, iba ako balíky, blablabla...., som zvedavá ako to pošle 🙂 , zaúčtovala mi 1,90€, ale hlavne, že čakám už týždeň...aspoň to mohlo by expresne za také prachy 😒 , zvyknem si dávať posielať obyčajne ak ide o malú vec, tak ten rozdiel v cene poštovného je teda veľký. Poslať za 0,60€ prípadne 1€ ide, ale 2€ je veľa za poštu, ak kupujem vec za 3€, či 4€. Píšte, kto niečo o tom viete, Nech sme múdrejšie 🙂 😉

najmama
autor
14. dec 2011

teším sa na príspevky...

jaminama
14. dec 2011

... ja som tiež posielala včera normálne doporučene menšie balíčky a bez problémov. Lenže ak ti to predáva osoba, ktorá predáva často a veľa, tak možno chce zarábať na poštovnom, ale ak je to nejaká mamina, ktorá posiela balíček raz za čas, tak možno nemá toľko skúseností a ani nevie ako sa to dá poslať. Možno jej niekedy ak mala ťažší balík robili problém, tak sa poistila vopred 😉

len.petra
15. dec 2011

pozerala som si stránku pošty a cenník sa nemelil. Všetko je po starom, aspoň čo sa listových zásielok týka. Nikde ani zmienka o 8.12., kontaktovala by som pani, nech pošle link, kde je o tom zvýšení písané. Tu je cenník http://www.posta.sk/subory/842/cennik-vs-pdf.pdf

katka3012
15. dec 2011

@najmama Tiez som tento tyzden toho viac posielala a platila som po starom.A ani som nepocula o dakej zmene

najmama
autor
15. dec 2011

práve že predávajúca posiela veľa, brala som z aukcie na nemenovej stránky pre mamičky a má tam možno 30 aktuálnych aukcií ☹
Tá milá žienka píše, že interná smernica, tak možno to platí len na pošte v jej bydlisku a na ostatnom území Slovenska už nie 🙂

jaminama
15. dec 2011

@najmama ale pokiaľ dražíš v aukcii, tak poštovné máš vopred určené a súhlasíš s ním, pokiaľ sa do aukcie zapojíš. Takže treba si rozmyslieť pred prihodením. Pozerala som na tú nemenovanú stránku a pani až také hrozné poštovné zasa nemá, už som tam zažila aj horšie prihodenia na poštovnom 😝 😝 . Tam si väščinou každý priráta do poštovného aj balné a cenu za aukcie, za ktoré si platí. Samozrejme už je potom na každom zvlášť, či je ochotný dohodnúť sa na obyčajnom poštovnom, alebo nie a začne písať o interných predpisoch pošty 😉

sisaha
15. dec 2011

@najmama mozno je to jej vlastná interná smernica 🙂

najmama
autor
15. dec 2011

@jaminama
práveže poštovné mala pôvodne nižšie a podmienkach som potom našla vypísane, že ho bude upravovať vzhľadom na internú smernicu, keďže som o tovar mala záujem, tak čo som mala robiť??? A keď som pýtala, tak vraj je to na pošte nechcú poslať ako list, len ako balík podľa tej smernice 🙂 Ja som bola zvedavá, či je to pravda, ale vyzerá to na výmysel, 😝 uvdíme...

jaminama
15. dec 2011

...ahááá, tak to je iné. Tak máš nárok na poštovné uvedené v aukcii...to je normálne, ja by som sa asi pohrozila administrátorom a hlavne pokiaľ by som vedela, že takýto predpis asi ťažko existuje. Veď keď jej to nechcú brať na jednej pošte, nech ide na druhú 😀

petamada
21. dec 2011

najmama, no co prislo ako balik? daj vediet...🙂))