Ahojte, ako to mate s vyzorom vasich deticiek? My s manzelom mame obaja tmavsie vlasy, ja hnede oci, manzel zelene a mame dve peroxidovo blondate deti s azurovo modrymi ocami 🤷♀️. Meni sa to casom?
@miskooo1987 ale v zasade pre oči platí toto:
@miskooo1987 hahaaa, ja mam jedovato zelené oči, mama tmavé hnedé a tato nebesky modré, to znamená, že som adoptovana podľa tejto schémy 😂😂😂
@miskooo1987 manzel je otec. Ale milujem reci typu a po kom maju take blondate vlasy?
@ivetka_kamo No možno nie adoptovana... len v tom mal prsty niekto tretí....
@miskooo1987 nie kazdy riesi svoje problemy mimo spalne 😉
@brona235 tak niak aj my.
@miskooo1987 črty mam spoločne s otcom, po mame nic. Ze by si ma tato spravil s dákou inou? a priniesol domov, že aha, tak tu je 😂😂
@ivetka_kamo a nemá otec veľmi podobného kamaráta? 🙂
Inak sú to 3% deti...
Dedičnosť starý rodicia prastarý rodičia....po niekom tie oči proste zdedili
@miskooo1987 ja tam vidím svietiť 0
@jeliz59 mne oci az tak nevadia ale tie peroxidove vlasy
@ivetka_kamo 3% sú deti čo nemajú biologického otca rovnakého ako toho v rodnom liste(bez vedomia otca...)
Ja mam gaštanovo hnede vlasy a modre oči, manžel tiež take vlasy a zelene oči a moj syn je blondak s modro sivymi očami (vyzera uplne ako moj nebohy dedko). 🤷🏻♀
@miskooo1987 pocuj, niekto ta podviedol alebo si nemanzelske dieta? Ak mas traumu, ja ti verim, ale prosim nepresviedcaj normalnych ludi, ze podvadzaju
Nepodviedol🙂 ale tieto veci sa bežne deju... krvné skupiny Vám aspoň sedia?🙂
ja som mala tiez ako dieta az peroxidove blond vlasy.. mama uplne tmava, otec tiez tmavsi.. casom zacali tmavnut aj mne 🤷♀️😊
Ja - svetlo hnede vlasy, hnede oci
Muz - tmave vlasy, zeleno hnede oci
Starsi syn - typicky blondiak s jasnymi modrymi ocami 🙂
Mladsi syn - hnede vlasy, hnede oci
Chalani sa na seba ale ze vobec nepodobaju 🙂 tiez ich mame, ako keby boli kazdy od ineho chlapa 🤦♀️😂
@miskooo1987
Ked sme mali genetiku na gymli ucili sme sa ze su len 2 geny pre farbu oci. Hneda-dominantna a modra-recesivna. Zelena, seda, orieskova si len urcite formy modrej, podla toho kolko pigmentu je v oku. Rodic dava dietatu polku genetickej vybavy.
Ak ma niekto hnede oci moze mat bud dva hnede geny alebo jeden hnedy a jeden modry gen. Pretoze hneda je dominantna, prebije ten modry gen a vysledne oko je hnede ale modry gen stale ostava a moze byt preneseny na dieta. Ak aj druhy hnedooky rodic prenesie na dieta modry gen, tak potom maju dvaja hnedooky ludia modrooke dieta.
Ak ma niekto modre oci, ma dva modre geny a teda moze na svoje dieta preniest len a len mdry gen.
HH - dva hnede geny - vsledne oko je HNEDE
Hm - hnedy a modry gen - vysledne oko je HNEDE
mm - dva modre geny - vysledne oko je modre
Myslim ze ten graf nie je spravny. Neda sa povedat ze
Hnede + More = 50% hnede a 50% modre. Ten pomer moze byt aj iny. Zalezi od toho aku geneticku vybavu ma rodic. Zistit sa to da ze sa pozriete na svojich rodicov a prarodicov.
HH (hnede oci) + HH (hnede oci) = 100% HNEDA
HH (hnede oci) + Hm (hnede oci) = 100% HNEDA
HH (hnede oci) + mm (modre oci) = 100% HNEDA
Hm (hnede oci) + Hm (hnede oci) = 75% HNEDA, 25% modra
Hm (hnede oci) + mm (modre oci) = 50% HNEDA, 50% modra
mm (modre oci) + mm (modre oci) = 100% modra
Autorka
Genetika vlasov je ovela komlikovanejsia. Tam sa tusim jedna o 20 genov alebo take nejake cislo. Takze tie blondave vlasky su od vas dvoch akurat tie geny sa u vas neprejavili.
Ale toto vsetko su 30 rokov stare vedomosti. Mozno teraz veda objavila uz nieco ine.
@brona235 Krasne modre oci...
Typujem ze tvoji rodicia su jeden hnedooky a dryhy modrooky a to iste u tvojho manzela.
Ak ano, vy ste klasicka ukazka tejto rovnice
Hm (hnede oci mama) + Hm (hnede oci otec)
Mozne kombinacie su: HH (hnede oci), Hm (hnede oci), mH (hnede oci), mm (modre oci)
75% vasich deti bude mat hnede oci, 25% bude mat modre oci.
Ale veď blonďavé deti sú krásne. Každému povedz, že mali akciu v tesku tak ste zobrali
Môj otec svetlovlasy, svetlé modre oči, moja mama biele vlasy a svetlo modré oči, ja plavovlasa a sivozelene oči a môj brat tmavohnede vlasy a hnedozelene oči, inak môj brat sa veľmi na tvári podobá na otca.
Mm je talian z hnedookeho tmavovlaseho rodu ja mam hnede oci hnede vlasy mama mà hnede cela jej rodina hnedooki hnedovlasy-cierno vlasy.. moj otec mal čierne vlasy . Jeho rodicia boli blondaci ujo je blond .. a naša mala sa narodila s tmavymi vlasmi ktore vypadali a nove okolo roku a pol zblondateli, Mà krasne blond vlasy 😍maly sa narodil tiez s tmavymi a pomali tam vidim zosvetlenie Mozno bude tiez blond ., a je mozne ze casom zas tie vlasky stmavnu do špinavej blond. Tebe sa tvoje deti nepačia ake su? Nie je to smutne? Raz Mozno budu mat zelene vlasy ., pre mna su moje deti krasne nech je farba akakolvek. Aj keby boli albini nepovedala by som ze maju peroxidove vlasy ale ze maju krasne vlasy aby vlastna mama vyrabala detom pocit komplexu ze nie su dost pekne lebo., ich chcela mat inej farby 😞fakt zena neries blbosti bud stastna ze su zdrave
@miskooo1987 my sme ako vajce vajcu s otcom
@andreatytler mamina ma hnede a otec zelene. Svokrovci su hnedooki... 😂 ale moj dedo mal presne take iste ako mala... jediny z celej rodiny. Zomrel 3 mesiace pred jej narodenim. Ja vzdy hovorim, ze to mame na pamiatku... 😊
To ešte ztmavne ..aj ja som bola blond a teraz mám tmavé hnedé vlasy.... To príde časom a strihaním vlasov
Keď ono to nie je len o rodičoch, ale aj o starých rodičoch a podobne. Gény dokážu kadečo 🙂
A otec vyzera ako?🤣