Zmení priateľ kvôli mojim bytovým priestorom na mňa názor?

3. apr 2020

Ahojte chcela by som poprosiť o radu, začalo som sa stretávať s jedným mužom. Ma 30 a ja mam 20, obaja ešte bývame u rodičov, parkrát som u neho už bola a teraz chce prísť on k nám. On býva v krásnom veľkom dome a ja s rodičmi v maličkom domčeku. Mam trochu strach z toho ako bude reagovať, či sa jeho pohľad na mna nezmení kvôli priestorom v akých bývam.

miusa00
3. apr 2020

on ako 30 ročný by mal bývať už sám a nie sa chváliť rodičovským domom 🙂 ak by na teba zmenil názor kvôli tomu, v akých podmienkach žiješ, tak by to bol idiot 🙂

tumira
3. apr 2020

preco by sa mal na teba zmenit jeho pohlad? jemu by malo byt trapne, ze ma 30 a stale byva s rodicmi

maminkasisa
3. apr 2020

Teraz sedte doma a nie chodit po navstevach...

mirkava
3. apr 2020

Zalezi na tom kde byvate? Ak by zmenil pre toto na teba nazor tak ruky prec od neho! Mas dvadsat si mladucka.... najdes lepsieho

sissy27
3. apr 2020

No ak 30ročný stále býva s rodičmi tak je to on kto by sa mal hanbiť a nie ty preto, že žijete možno skromnejšie.

megika1
3. apr 2020

Ak je muž zamilovaný, neexistuje odsudzovanie za menší komfort,či chudobu,alebo nadváhu,alebo záväzky vo forme detí ( poznám skvelého muža, ktorý slobodný si vzal za manželku rozvedenú pani s troma deťmi 🙂 ) ..trochu sebavedomia by som Ti poslala,ak by sa dalo 🙋

jallka11
3. apr 2020

Prosím ťa s takými vecami si vôbec nerob starosti 🙂 Nemyslím, že to bude riešiť ale návštevu odložte až po tom čo sa vyrieši toto s koronou ;)

modrykoniicek
3. apr 2020

Môj muž bol dlho dlho sám.Preto si ani nekúpil byt a rodičia ho potrebovali.Tiež mám 23 muž 36 a nikto nerobil žiadne posudky.
Toto robia len povrchní ľudia..tiež nie som milionárka a ani on nie.

777januska777
3. apr 2020

@modrykoniicek súhlasím. Dnešné ženy sú riadne povrchné. Chlap musí mať byt, musí mať auto, plat pomaly nad 1000 eur a plus musí byť dokonalosť sama. Som rada, že som si nezakladala na takýchto malicherných veciach, lebo potom by som si nevzala jedného úžasného muža (byt sme si kúpili spolu a vodičák si urobil až po 2 rokoch čo bol so mnou a keď sme sa spoznali mal 30 rokov).

dopolbokaodrata
3. apr 2020

@777januska777 a pritom tu každá druhá žije u chlapovej matky v jeho detskej izbe.

nikol873
3. apr 2020

@777januska777 je to jednoduche prist takto k hotovemu, aspon podla jednej znamej co vnimam, naco sa snazit o nieco sama ked moze si zbalit nejakeho co vsetko ma a bude si hned uzivat ten komfort, ale tak to je potom trosku z ineho sudka 🙂

modrykoniicek
3. apr 2020

@777januska777 Tiež som bola taká múdra dokým som nezačala žiť sama.A bola som rada, že mám vôbec kde bývať nie to ešte sama hypotéku brať.Ani prácu nebolo ľahké nájsť.Serióznu.

Ja som sa muža opýtala, že prečo žije s rodičmi.
Odpoveď bola.Bol som sám dosť dlho.Načo by som si bral byt.Hypotéku by mi ani nedali a do cudzieho sám načo.
A nebol to mamičkin maznáčik.
Je pracovitý.Vzdelaný.Vie navariť, upratať sám od seba.O domácnosť sa staral od 6 rokov.On vysával on upratoval.
A teraz by sme chceli kúpiť byt.Lebo nemáme to ideálne.Nezobrali sme podnájom.
Ja na ubytovni on doma.A takto sme u seba.
A fungujeme.Musíme.Lebo nehodláme platiť hypotéku cudzím.Nuž také sú začiatky.On doma len spí.Má 2 práce.

Ja som odišla z domu skôr.Ale vždy mi horelo pod zadkom.Nie je to také jednoduché.

777januska777
3. apr 2020

@modrykoniicek tiež si myslím, že to nie je jednoduché. Mať vlastný byt je v dnešnej dobe luxus a často si ho človek nemôže dovoliť sám. Mám pár kamarátov, ktorí mi hovorili, aké ťažké je si v dnešnej dobe zohnať dievča, lebo keď povedia, že žijú s rodičmi (teda nemajú vlastný byt), tak u veľa báb skončili. Ale tak je to smola len pre tie baby, ak majú takéto očakávania od mužov, lebo veľa mužov je veľmi dobrých, avšak často nespĺňajú tie nereálne požiadavky.

lindusss2016
3. apr 2020

@777januska777 tak mne by ani tak neslo o to, aby mal 30 rocny chlap vlastne byvanie kvoli majetku... ved existuju aj podnajmy, o to vobec nejde. Ale desia ma chlapi, co sa v tomto veku nechaju este obskakovat mamickami. Mala som takeho ex.... mal 25, ked sme sa spoznali a zil u rodicov, po 2 rokoch na moje naliehanie od nich odisiel a zacal zit so mnou, no ale to bola cista katastrofa, takze sa po nejakej dobe vratil opat na moje naliehanie k mamicke. Bolo to pred 10 rokmi, ale verim, ze u nej spokojne byva doteraz

maminuska
3. apr 2020

Podľa môjho názoru je 30 rokov vek aby bol každý človek z domu , hoci aj v garzónke a v prenájme , ale z domu . Samozrejme keď je zdraví .
Je to to najlepšie čo rodič môže pre svoje dieťa urobiť , včas a vo vhodnej chvíli ho " vyhodiť" , pretože potom nám tu rastie hlavne u mužov forma mamahotelu .

lenka2710
3. apr 2020

@777januska777 a nieje to tak najlepšie?? Keď všetko nadobudnú potom ako manželia spolu?? Aspoň jeden nevykrikuje potom druhému, že ja som mal a ty si nemala alebo naopak! My sme sa tiež s mužom zobrali a nemali sme nič, rok po svadbe sme bývali u našich, otehotnela som, muž si spravil vodičak, lebo tiež nemal nejaký vzťah k autám, kúpili sme auto, potom byt a všetko pekne postupne! Moja babka vždy hovorí: Nie je všetko zlato, čo sa blisti a v tomto s nou úplne súhlasím 😉

lintu
3. apr 2020

Riešiš hlúposti. Je jedno, kde bývaš. Časom budeš pravdepodobne aj tak bývať inde. To, čo ty považuješ za hanbu, môžu iný považovať za super vec. Je to len o uhle pohľadu. Tvoj priateľ snáď vie, s kým si začal. Hlavne sa snaž mať doma čisto a upratané.

lentilkaxxx
3. apr 2020

Podstatné nie je, kde bývaš Ty ako 20-ročná, ale ako budete spolu fungovať. Je tento chlap v 30 samostatný jedinec alebo mamkin nesamostatný cecek, lebo im to tak vyhovuje? Podľa tohto sa zariaď.
Nezabúdaj, plne platí, že mladí majú bývať sami. Nie aby sa O NICH niekto staral a tiež DO NICH staral.

modrykoniicek
4. apr 2020

@777januska777 Ja by som do podnájmu už nešla.Žili sme tak po rozvode s rodičmi.Žila som tak aj sama.
Teraz to možno nemáme ideálne ale lepšie ako dať 500€ za podnájom v ktorom nič nie je moje a mať drblých majteľov alebo susedov čo chodia vyklopávať na dvere a vyhrážať sa.
Každý rok hľadať iný byt....ako toto mňa nebaví.

Za ďalšie veľmi rýchlo teraz môžeme prísť o prácu a to obaja naraz.Neviem z čoho by som to platila.
Niekomu rodičia pomôžu v ťažkých chvíľach niekomu prispejú na byt.

Ani mňa nikto nevyhadzoval z domu ale musela som odísť lebo by som nevedela dochádzať do žiadnej práce.Vlastne nikam.Ale nie som v podnájme za 500€.Za oveľa menej.

To čo by sme dali na podnájom môžeme dať do podstatnejších vecí.
Môj muž doma len spí.Lebo inak je stále preč.Urobí nákup, pomôže rodičom.
Je rozdiel 30 ročný mľandravý chlap a chlap po 30tke čo vie všetko a nesedí doma na zadku
.
Mali by sme kde bývať.Ale je to dosť ďaleko pokiaľ má človek prácu inde.A tu v okolí nie je nič.

Ako cítila by som sa ako zlatokopka keby mal všetko a ja nič.
Ajtak neviem koho by bavilo žiť na samote.A platiť nehorázne peniaze.
Dakedy žili 3 generácie spolu.

Tak ako píšeš.Mať vlastné bývanie je luxus.A podnájom je možno tak pre študentov.
Radšej si poriešime hypotéku keď sa situácia ukľudní.

Milión ľudí žije vo ,,svojom,, podnájme ale obaja u rodičov a ešte si zamiesili decko.

A tí čo majú vlastné sú zadĺžení až po uši.Aj to majú partnerov dlhšie.Naši priatelia žili aj po sobáši u rodičov.Obaja.
Ďalší mali známosť tak mohli byť v podnájme dokým ten byt nekúpili.
Ďalší žijú u babky.
Kolegovia žijú v dome s rodičmi lebo ten dom je veľký.

Ako ja si myslím, že každý normálne zmýšľajúci rodič pomôže keď vie, že jeho dieťa nesedí na zadku ale snaží sa.A v tom je ten rozdiel.
Mamičkin maznáčik si nevie ani vyprať.
Normálny chlap si platí všetko sám a aj robí všetko sám.
To, že nemá byt? Veď jasné keď nám ledva dajú hypotéku dvom.A keby žil v podnájme sám tak môže jesť holuby z balkóna.Lebo by mu nič neostalo.A ja tiež nie som drblá dať niekomu 500€ za prázdny byt.
To by som sa k vlastnému nedostala už nikdy a ani k deťom.

Ako neviem čo by ten môj robil sám v byte cez 30 rokov.Aspoň si dorobil vysokú školu.A má s rodičmi veľmi dobrý vzťah.

Proste je to všetko o dohode.Jeho rodičia nechceli aby míňal peniaze zbytočne kade tade.A ani nie je doma väčšinu času a pomôže...tak prečo by ho vyhadzovali.Je to výhoda aj pre nich.Sú už starší.

Taká je proste dohoda a hotovo.Nikomu to nevadí tak načo to riešiť.

juliet86
4. apr 2020

podla mna maly byt nie je ziadna hanba. jedine co by ma odradilo je napr. spina... aj stary nabytok ci umakart si v pohode ak su udrziavane... urcite radsej budem v starom malom cistom bytiku ako vo velkom modernom spinavom. 😏

aylinn
4. apr 2020

No tak ja by som s takým chlapom ani nebola, ja som sa osamostatnila v 17 a nemusela som mohla som doteraz žiť v rodičovskom velkom dome. Ale chcela som sa naučiť žiť sama a starať o seba. To neni povrchnosť že žena chce chlapa ktorý sa vie postarať sam o seba popripade o rodinu a naučil sa aj pravidelnym mesačnym platbám a zodpovednosti... u rodičov ma pohoda klidek tabaček leháro. Predpokladam ze im prispieva par eur na stravu ale to je tak vsetko.. takze zamna TOTO je vek kedy by mal chlap bývať sám.. a ak by ti niečo povedal nato kde byvaš ty tak by som ho na tvojom mieste velmi rychlo sebavedomo upratala aby sa pozrel na seba v prvom rade. A že ty si pred rokom-dvoma skončila školu alebo ešte študuješ.. on pred 12 rokmi zmaturoval a stale neprestrihol pupočnu šnuru.