Dobrý deň mamičky aj Vám sa zdá že to s tým poštovným prehnali keď všetky balíky do 2 kg stoja rovnako 2,80eura aj keď má balík 0,500.Čo Vy nato?
No myslím že nič len keď som dnes posielala bola som v šoku ešte aj to čo bolo dobre pre mamičky a vedeli sme si pomôcť kúpiť za lacnejšie s tej mizernej materskej tak už sa tak nedá,tak ako pretým.A v telke o tom informovali dosť málo.a z dobierkou je to ešte horšie.Ktovie či ženy budú ešte kupovať veci z modrého koníka,či sa im to oplatí?
máš pravdu je to hrozne ale žial nič stým neurobíme....musia si z niecoho nasporit na odmeny nie?? 😒
neviete mi poradiť ako zaslať mikinu tak,aby to bolo na dobierku a najlacnejsie?neviem ako to hladat v cenniku posty,dakujem
S tým už nespravímnikto nič ale aspoň kvalitaslužieb by mohla byť adekvátna k cene 😒
mne dobierku vypociaju priamo na poste
Hej veď včera som bola posielať na dobierku pani mi má zaplatiť 2,40 a ja som musela na pošte dať 2,34 tak oplatí sa to? síce mi dali možnosti ako to môžem mať kus lacnejšie,tu je stránka. http://www.posta.sk/subory/842/cennik-vs-pdf.pdf
@diduska Ahoj najlepšie na účet to je 0,70 centov keď chceš na adresu je to 1,10.takže tam ušetríš.Vraj potom podací hárok vypísať na stránke pošty a príde ti nejaký kód a s tým prídeš na poštu tam tiež ušetríš.potom treba poslať 2.triedou a keď sa zmestí do obálky na list tak tam sú tiež ušetrené peniaze len musí byť do 90cm,čiže 56/37 je 93 už to presahuje tak to musí ísť ako balík.včera mi to vysvetľoval vedúci pošty lebo som bola zhrozená koľko platím.dúfam že pomôže.
ja musim poslať dobierkou lebo pani nema učet a nechodi ani do mesta aby vložila peniaze na môj učet,chcem poslat mikinu,má nad pol kila,ked mam zaplatit vyse 2 eur tak dakujem pekne,
@diduska Dobierka k balíkom 1.triedy, balíkom 2.triedy na adresu-1,10
balík do 2kg 2,80 to je jedno aj keď to váži menej cena je rovnaká.
dadulka2047 takze ak som si spravne prečitala,tak 1,10 je do 2 kg?
Koľko stojí Balík - ceny platné od 1.1.2013
Do hmotnosti Balík 1. triedy
(predajná cena v EUR) Balík 2. triedy
(predajná cena v EUR)
2 kg 3,50 € 2,80 €
5 kg 4,00 € 3,20 €
10 kg 5,00 € 4,00 €
Koľko stojí Balík podaný cez ePodací hárok - ceny platné od 1.1.2013
Do hmotnosti Balík 1. triedy
(predajná cena v EUR) Balík 2. triedy
(predajná cena v EUR)
2 kg 3,40 € 2,70 €
5 kg 3,90 € 3,10 €
10 kg 4,90 € 3,90 €
Povolené rozmery pre balík pravidelných alebo nepravidelných tvarov:
Najmenšie rozmery: aspoň jedna plocha balíka je 20 x 15 cm
Najväčšie rozmery: 200 cm pre ktorýkoľvek z rozmerov alebo 300 cm pre súčet dĺžky a najväčšieho obvodu meraného v inom smere ako dĺžka
Neskladné – o službu je potrebné požiadať ak:
- najväčší rozmer zásielky presiahne 150 cm alebo
- súčet dĺžky a obvodu meraného v inom smere ako dĺžka presahuje 200 cm alebo
- zásielka nemá pravouhlý tvar (zásielka nemá ani jeden pravý uhol)*.
Koľko stojí listová zásielka - ceny platné od 1.1.2013späť
Do hmotnosti List 1. triedy
(predajná cena v EUR) List 2. triedy
(predajná cena v EUR) RAZ
(predajná cena v EUR)
50 g* 0,65 € 0,45 € 0,40 €
100 g 0,80 € 0,60 € 0,50 €
500 g 1,00 € 0,80 € 0,70 €
1 000 g 1,50 € 1,40 € 1,10 €
2 000 g 2,50 € 2,40 € 2,10 €
Hmotnosť • lístok: do 20 g
• list 1. triedy, list 2. triedy (plochý tvar, zvitok, nepravidelný tvar): do 2 kg
• RAZ (plochý tvar, nepravidelný tvar): do 2 kg
Rozmery • lístok a listová zásielka plochého tvaru:
min.: 14 x 9 cm, max: lístok 23,5 x 12 cm, listová zásielka plochého tvaru d + š + h (hrúbka) = maximálne 90 cm, pričom najväčší rozmer nesmie presiahnuť 60 cm
• listová zásielka nepravidelných tvarov - vypočítajte si rozmer vašej zásielky
Povolené rozmery pre balík vo zvitku:
Najmenšie rozmery: Dĺžka plus dvojnásobok priemeru je min. 17 cm, pričom najväčší rozmer nesmie byť menší ako 10 cm.
Najväčšie rozmery: Dĺžka plus dvojnásobok priemeru je max. 300 cm.
Príklad:
priemer (20 cm)
dĺžka (120 cm)
Ak má zásielka (napr. zrolovaný koberec) rozmery 120cm (dĺžka) + 2 x 20 cm (priemer) - súčet je 160 cm. Najväčším rozmerom tejto zásielky je jej dĺžka – 120 cm.
Keďže súčet dĺžky zásielky a dvojnásobku priemeru zásielky je väčší ako 17 cm a menší ako 300 cm a zároveň najväčší rozmer zásielky je väčší ako 10 cm – zásielka vyhovuje.
Obidve podmienky musia byť splnené súčasne.
K zásielke s týmito rozmermi nie je potrebná služba Neskladné, nakoľko dĺžka nepresahuje 150 cm, súčet dĺžky a obvodu meraného v inom smere ako dĺžka nepresahuje 200 cm a zásielka má aspoň jeden pravý uhol.
@dadulka2047 a keď je balík ťažší ako 10kg ? ..... mne sa vidí že v cenníku pošty min.rok tam bolo aj do 20kg a teraz nie .... či sa mýlim? .. dúfam, že sa dá poslať ťažší balík ako 10kg ?
ženičky keď viete o tom viac tak píšte.Ako vidím na našej pošte robia bars schopný ľudia.To čo som posielala na dobierku tak mudra poštárka vypisovala poštovú sprievodku a napísala to opačne čiže som ja platila a ešte aj ta pani čo dostala na dobierku.Keď som tam bola včera už mi druhá poštárka iné povedala a inak počítala.ach jáj.
@blacklady ale ked sa dá na dobierku a poslať peniaze na adresu tak 1,10.
@kraviatko tak to neviem ešte som taký ťažký neposielala.
a pozor, pri dobierke si vyberá predávajúca (vypisuje poštový poukaz - na adresu alebo na účet, pričom adresát je ona - predávajúca a podací lístok- ten je naopak- čiže adresát je kupujúca), ako chce peniaze vyplatiť resp. získať peniaze za svoj tovar - či na účet, alebo na adresu ....vtedy jej ich donesie poštárka (toto neviem, či sa ešte robí, ale kedysi dávno-pradávno to robili aj doručovateľky - ak išlo o nižšiu sumičku), alebo musí ísť na poštu s "ústrižkom" a tam jej ich pri okienku vyplatia... kupujúca len vyplatí peniaze za dobierku ...a u nás to funguje tak, že ak ma zastihne doma, tak mi dá zásielku a ja zaplatím hotovosť (kartou sa to ešte nedalo...ale ktovie...) alebo mi nechá ten slávny papierik, že mám na pošte dobierku a tam si zásielku potom idem vyzdvihnúť a vyplatiť ... a ak by ste mali účet v PB, tak môžete platiť cez post terminál aj kartou ...
PS:...tiež by mohli zaviesť platby kartou aj od ostatných bánk ... ako v obchodoch...
@dadulka2047: Pri tom e-formulári je poštovné o koľko lacnejšie? Nikde som to doteraz nenašla 😕
@zdenka828 nieje to nič moc 0,10centov ,ale pri viacerých balíčkoch sa oplatí.
@dadulka2047 akože a čo s tým spravíš?