Ahojte. Chcela by som Vás poprosit o radu alebo podelenie sa o Vašu skúsenost.
Pred 2 mesiacmi som potratila , bola som v 16 týždni. Vzdy som mala po ovulácii citlivé prsia až do menštruácie. Od potratu nemám citlivé prsia ani bolestivú menštruáciu. Čo je síce fajn ale kedze sa snažíme znova o babo tak neviem , ci je to len dôsledok zmeny hormónov v tele alebo nemám ovuláciu. Ďakujem za každú odpoved vopred 🙂
@muriel1987 myslim ze to je takto ako napisala mima, porod a potrat su zasah do organizmu, mne po porode zmizli bolesti uplne, nemala som silne ale potesilo ze ma to nebolelo. Teraz po potrate mam skor bolesti pri ovu
@mima172 ahoj. Ďakujem ti za odpoved 🙂 a držím silno palce aby bolo všetko Ok 🙂. Príčina potratu? Dostala som odpoved , ze sa to proste niekedy stáva. Mam ale myomi a endometriu. Takze to mohla byt pripadne príčina a hlavne veľa stresu z prace a pred svadbou. Teraz by som sa uz vykašľala na prácu aj na to , čo sa komu v rodine páci a nepaci a hlavne byt v klude a odpočívať. Mam uz 33 a malo to byt naše prvé bábätko. Ale nádej je vzdy 🙂 Preto ma to PMS trochu zmiatlo, pretože hlavne podľa toho som vedela kedy mam ovulaciu a zrazu nic. Necháme to na náhodu. Snáď čoskoro..... 🙂
@evuska135 ahoj a tiež ďakujem za odpoved 🙂. Mas pravdu. Je to strašný zásah do ženského tela. Všetko sa zmení. Toľko liekov , čo som brala počas tehotenstva aj po potrate som nikdy nebrala. A hlavne parlodel spravil svoje, musela som ho brat kvôli mlieku. Mala som z neho take stavy, ze som nemohla 4 h vstať lebo som letela do strany a chcelo sa mi vracať. Existuje liek menom norprolac , ktorý nemá takéto vedľajšie účinky ale nieje ho dostať a je o dosť drahší takze som bola nadopovana kopou hnusnych hormónov. Dúfam , ze sa to čím skôr vráti do pôvodného stavu. PMS mi normálne chyba 🤭
@muriel1987 jaaj tak to ja som nejak extra lieky nebrala, okrem magnezka v kuse a neskor zelezo a na mesiac pred porodom si vymysleli fraxik pichat, ale zas mala som cukrovku takze dalsia sranda.
A po porode my ostal zvyseny cukor. A dufam ze nic horsie a ten potrat bol nahoda ako tvrdi dr. A uz sa snazite? Ja dufam ze dalsi pokus uz bude uspesny 🙂
@muriel1987 Ahoj, ja som potratila min rok v 11tt a co sa týka PMS, tak to som nikdy nemala silné, no mávala som veľmi bolestivú menštruáciu. Mnohokrát som nebola schopná ísť prvý deň MS do práce. Po potrate však MS bola akoby viac v pohode. Niekedy brucho mierne bolelo, no stavy na odpadnutie boli fuč a v prípade potreby zabral zabral Algifen. Bavila som sa o tom s mojim vtedajším gynekológom a vyjadril sa tak, že ženám sa ako po pôrode, tak po potrate často zmení PMS alebo samotná MS (bolesti, intenzita, dĺžka atď).
A ako som spomínala, tak PMS som nemala nikdy (áno, šťastná žena 😁), no ovu bývala. Niekedy som ju cítila + testy a niekoľko krát odsledovaná gynekológom.
Môžem sa niečo spýtať? Ak je to pre teba príliš bolestivé, tak samozrejme pochopím ak neodpovieš. Vieš príčinu potratu? Ja som momentálne na konci 15 tt a stále sa veľmi bojím. Pri prvom tehu sme na príčinu nikdy neprišli, toto tehu mam od začiatku dosť ťažké (silné nevoľnosti, hematomy atď), tak som plná strachu... No i nádeje.
Z celého ❤️ Ti držím ✊✊