Zmena osobnosti - úraz, zamilovaná eufória

dvaproblemy
14. nov 2017

Ahojte. Nestretli sa niektorá s takouto situáciou u seba, či niekoho blízkeho? Veľmi ma to zaujíma. Mám kamošku z detstva. Raz sme ako dievčatá hrali vybíjanú, a nešťastne ju trafila lopta. Bola to taká komická situácia, tak sme sa ostatné aj zasmiali, ale potom sme sa rýchlo spýtali, či je ok. Neskôr o pár rokov sa stalo, že nám to vytkla, ako sme sa smiali. Inak som s ňou mala normálny kamarátsky vzťah, aj veselý, aj sme si občas na niečo zanadávali, aj sa poškriepili. Keď si našla priateľa, po rokoch mi prezradila, že ju podviedol, no neviem prečo. Často sa hádavali, nakoniec sa rozišli. Vždy keď sme sa stretli, tak to prebiehalo tak normálne - na niečom sme sa zasmiali, o niečom sa posťažovali, tak klasicky, na prácu, na šéfov, na partnerov, pochválili sa novinkami, zaspomínali na dovolenky... Po rozchode odišla do zahraničia na dlhšiu dobu sme stratili kontakt. Vrátila sa a našla si priateľa. Behom 2 rokov začali spolu žiť, vydala sa a narodilo sa jej dieťaťko, vcelku bezproblémové, čo sa často nevidí. Potom sme sa znovu stretli. Veľmi som sa tešila, že je šťastná, no zdalo sa mi, že až príliš. Všetko bolo zrazu super, aj jej bývalý (čo ju podviedol) bol super, to ona bola naňho tá zlá, a nemala sa tak správať a pod. Keď som sa jej chcela s niečím posťažovať okamžite zmenila tému so slovami kašli na to, pozri sa na to z lepšej stránky a pod. Prekvapilo ma, keď sme sa nejako dostali k téme tej vybíjanej, ako tiež skonštatovala, že to bolo v pohode a dokonca keď som jej schválne pripomenula, ako nám to po rokoch vytýkala, s úsmevom zhodnotila, že to len žartovala. Bolo tam ešte kopec takýchto zvláštností, keď som jej napr. opisovala, ako mi prišlo zle, keď som sa dozvedela, že starí rodičia mi vozili dieťa v aute bez autosedačky, čo tiež zhodnotila, že to nemám riešiť, veď sa nič nestalo, hlavne že sú vzťahy v rodine ok.
No priznám sa, aj jej závidím, aká je šťastná, ale neviem, či nemám mať o ňu aj strach. Viem že pred pár rokmi utrpela vážny úraz hlavy, že bola až v bezvedomí, a vraj môže dôjsť k zmene osobnosti.
Ako kľudná mamina je pre dieťa super, ale ak si predstavím ako mávne rukou, keď jej dieťa práve padne zo stromu a doláme si ruky... z toho už mám taký čudný pocit.
Ako vravím, trošku jej závidím. Uvažovala som aj nad tým, či je to ešte taká eufória so zamilovanosti, ak teda naozaj ešte nenarazili s manželom na nejaké závažné problémy. ČI dá sa tak prežiť celý život?

fefe123
14. nov 2017

tak ja neviem, buď rada, že sa má kamoška OK a že je šťastná.... veľa ľudí sa časom zmení, hovorí sa, že cca každých 7 rokov... možno s mužom myslia pozitívne a tak to má byť... ak vzniknú problémy, tak potom poriešia...

janickacrazy
14. nov 2017

@dvaproblemy No tak može byť ešte zamilovaná a tým pádom sa jej zdá všetko super a ružové, u mna to tak tiež bolo tie prvé 2 roky cca. Ale naozaj si nemyslím, žeby neriešila nejaký úraz alebo niečo iné, keby sa niečo stalo. Alebo v zahraničí nachytala ten ich sposob komunikácie, kedy sa má každý super a všetci sa usmievajú. Ale je to vlastne jedno, bud rada, že je spokojná.

nika898
14. nov 2017

@dvaproblemy nemyslim si ze s tym moze mat nieco spolocne uraz hlavy. Zmena osobnosti skor nastane po psychyckej traume (nahla smrt v rodine, domace nasilie, znasilnenie a tak podobne). Cize bud v zahranici prezila nieco o com nikto nevie a jej psychyka to riesi sposobom ze idem byt stastna aj napriek tomu co sa stalo alebo je naozaj stastna a zacala sa pozerat na zivot z inej strany vdaka manzelovi, vela raz nas v tomto ovplynuju aj partneri. V kazdom pripade pokial ona nieco nenaznaci ty jej mozes len tisko zavidiet jej momentalnu bezproblemovy pohlad na svet a tesit sa spolu snou.

sissy27
14. nov 2017

@dvaproblemy nuž, asi konečne dospela a prestala riešiť malichernosti...
Možno práve ten úraz hlavy bol tým momentom, kedy sa na veci začala pozerať optimisticky - ale nie v tom zmysle, ako to vnímaš ty, že to má ako trvalý následok, len jednoducho ak to bolo naozaj vážne, mohla zomrieť, mohla ostať ochrnutá, odkázaná na pomoc iných a ona je zdravá, bez následkov - proste si uvedomila, že ak máš zdravie a dobrú rodinu, tak máš všetko.
Mne ona pripadá úplne normálna, to skôr o teba mám obavy, či si v poriadku, keď sa ti nepozdáva život bez problémov a kamoškine šťastie...
Ja tiež na veci pozerám systémom 5-5 -ak ma daný problém nebude trápiť o 5 rokov, tak si dnes nezaslúži viac ako 5minút mojej pozornosti 😀

dvaproblemy
autor
16. nov 2017

Asi mate pravdu, tak dufam, ze to bude v poriadku.