Zmena môjho mena - odsúhlasí to matrika?

17. máj 2020

Chcem si dat zmenit meno na dost netradicne zo Silvia na Silwia povoli mi to matrika?

nelca84
17. máj 2020

Ja dufam, ze nie... to uz ma aky vyznam tato zmena?

fokuska
17. máj 2020

@nelca84 Co teba trapi ako sa ona bude volat?
Silvia je slovenska verzia zahranicneho Silwia, Sylvia a pod. - je vela variacii.

ave17
17. máj 2020

Úplná zbytočnosť... 🤔 Znie to rovnako

pribinak
17. máj 2020

Povolí, ale za poplatok. Inak takáto zmena to má aky význam?

hradnapani
17. máj 2020

pokial je to existujuce meno, tak by mala odsuhlasit.

nelca84
17. máj 2020

@fokuska mna netrapi ako sa bude volat, nech je aj klotilda, ja sa len pozastavujem nad tym, s cim uz ludia dnes nepridu, ved uznaj, nejde o ziadne hanlive meno, je to len hlupy rozmar a v zasade sa nic nezmeni

aylinn
17. máj 2020

@nelca84 klotilda🤣🤣🙈🙈

nela82
17. máj 2020

@nelca84 presne....neskutočné hlúposti trápia dnešných ludí....na hlavu toto...zmena mena-tváre..pier...nosov a aj pohlavia..otázka znie-aký majú tí ludia problém?Zjavne psychický.

fokuska
17. máj 2020

@nelca84 Netusis ake ma na to dovody ale hned sudis, ze je to hlupu rozmar a este aj napises, ze dufas, ze jej to neschvalia.
Ked ta netrapi ako sa bude volat, tak preco mas potrebu odsudit ju a dufat v nieco, co tebe moze byt uplne jedno ale pre nu to moze znamenat velmi vela.

nela82
17. máj 2020

@fokuska ale prosim ta...zjavne ty si ta autorka tohto prispevku.Ake moze byt dovody zmenit si meno Silvia a meno Silwia?Je to zivotu nebezpecne?Hanlive meno?He za to meno tyrana?Urcite nic z toho nie je pravda..Jeto len a len rozmar.V tomto pripade len toxmar.Poznam vloveka co sa bola Pičus a je tu zivy a zdravy.Nic nemeni.A ty riedis hluposti.Ci uz si ty autorkou,alebo sa len zastavas dievcata vo nevie co so sebou.

nelca84
17. máj 2020

@fokuska napisala som svoj nazor, nabuduce napisem tvoj

daganov
17. máj 2020

@nela82 vieš čo, ešte tú operáciu nosa dokážem pochopiť, ak to človeku podkopáva sebavedomie a je nešťastný vždy, keď sa pozrie do zrkadla, možno aj zmenu mena, ak je hanlivé, alebo sa absolútne nehodí k priezvisku, no meniť w za v mi príde tiež na hlavu, slečna chce byť zjavne zaujímavá, lebo to znie rovnako. Keď už niekto nedokáže byť zaujímavým vzdelaním, postavením v práci, športom, umením, tak skúša všeličo, viď naše "celebrity". To ti ej potom do smiechu aj do plaču zároveň.

fokuska
17. máj 2020

@nelca84 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Keby som bola autorka, tak sa moje komentare zobrazia ako anonym, nie pod mojim nickom :D

Mne je srdecne jedno kto si chce ako menit mena, mam na to svoj nazor. Ale nikomu nebudem pisat, ze dufam, ze mu to neschvalia a odsudzovat ho. Nepoznas jej pribeh, dovody, nic. Ale odsudzovat to hej...

nelca84
17. máj 2020

@fokuska oznacila si nespravnu, to som nepisala ja o tom, ze si autorka

vevesh
17. máj 2020

Ano povoli a za poplatok. Nic nezvycajne, stretavaju sa s tym velmi casto.

sunny8
17. máj 2020

Za vyše 100e áno

renatik91
17. máj 2020

@nela82 Ak by to aj mal byť rozmar, čo je Teba do toho, ako sa kto volá či chce volať?

nela82
17. máj 2020

@daganov aj usi by som vedela pochopit-ci si zmenit zuby...ale menit meno len preto,lebo sa mi nepaci...prilis detinske.Prilis...

nela82
17. máj 2020

@renatik91 tak ako tdba nie je nic do toho co pisem ja a aky mam na to ja nazor😉

greta2017
17. máj 2020

noooo ja o tom vela neviem iba som niekde pocula ze to nie je len o 1 navsteve matriky. Na instagrame som videla jedneho chalana co si menil meno z Marek na Marian (netusim preco) a len tolko povedal ze je to vraj veelmi zlozita procedura. Ale myslim ze meno Silwia ti prejde koniec-koncov.

vevesh
17. máj 2020

@greta2017 nie je, problem je to nasledne prehlasovanie veci- pri zmene v na w sa to strati, ale marek a marian su dve odlisne mena a musis nahlasit zmenu od socialnej poistovne, danovy urad, banku az po policiu, elektriku, plyn atd- vsetko musis prehlasovat a to je potom makacka...

fokuska
17. máj 2020

@nelca84 Pardon, klikla som odpovedz pri nespravnom komentari

autor
17. máj 2020

To meno som si chcela zmenit lebo mi ho dala zena ktora ma pri porode odhodila ako kus handry. Ale asi mate pravdu je to len moj hlupy rozmar 😞

daganov
17. máj 2020

to jedno písmeno nezmení konanie tvojej matky, len si zbytočne skomplikuješ život menením dokladov. Nepozeraj sa vo svojom živote dozadu, ale dopredu.

sense
17. máj 2020

Za poplatok zmenia.... budes potom musiet pomenit vsetky doklady cize budu naklady naviac....
Sice si rodinu nevyberame ale skus pozerat dopredu nie do vzad, minulost nezmenis ale buducnost mas v svojich rukach...

vevesh
17. máj 2020

Ak ti tvoje meno z psychologickeho hladiska nerobi dobre, zmen si ho. Ale minulost ti zmena mena nezmeni ani nevynahradi- s tym sa musis sama vyrovnat. Ak by som uz sla do takeho extremu, ze zmenit meno, zmenila by som ho kompletne. V reale som sa uz stretla s ludmi, ktori nesuhlasia so svojimi menami- niektorym to stalo za to a zmenili si ich. Naopak niektori neboli ochotni do zmeny mena investovat a tak pouzivaju ine meno v zivote a ine na papieri....kazdy podla svojho gusta....

nairia
18. máj 2020

prepac mi otazku, chapem, ze si chces zmenit meno z vyssie spomenutych dovodov, ale stale bude zniet rovnako, ma to vyznam?

bea22196
21. máj 2020

Ja som si menila priezvisko a to som nebola ani vydata nic za poplatok 100 e ..a zmenia ti to myslim tiez za poplatok

bea22196
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bea22196
21. máj 2020

Ja som si menila priezvisko po nevlastnom otcovi ktory ma od 4 rokoch vychovaval ako vdaku zato vsetko lebo prenho to vela znamenalo kedze mal len svojho syna a my sme mu boli ako rodina a prijal nas 🙂 rob ako to citis 🙂