Chcem si dat zmenit meno na dost netradicne zo Silvia na Silwia povoli mi to matrika?
Úplná zbytočnosť... Znie to rovnako
Povolí, ale za poplatok. Inak takáto zmena to má aky význam?
pokial je to existujuce meno, tak by mala odsuhlasit.
@fokuska ale prosim ta...zjavne ty si ta autorka tohto prispevku.Ake moze byt dovody zmenit si meno Silvia a meno Silwia?Je to zivotu nebezpecne?Hanlive meno?He za to meno tyrana?Urcite nic z toho nie je pravda..Jeto len a len rozmar.V tomto pripade len toxmar.Poznam vloveka co sa bola Pičus a je tu zivy a zdravy.Nic nemeni.A ty riedis hluposti.Ci uz si ty autorkou,alebo sa len zastavas dievcata vo nevie co so sebou.
@nela82 vieš čo, ešte tú operáciu nosa dokážem pochopiť, ak to človeku podkopáva sebavedomie a je nešťastný vždy, keď sa pozrie do zrkadla, možno aj zmenu mena, ak je hanlivé, alebo sa absolútne nehodí k priezvisku, no meniť w za v mi príde tiež na hlavu, slečna chce byť zjavne zaujímavá, lebo to znie rovnako. Keď už niekto nedokáže byť zaujímavým vzdelaním, postavením v práci, športom, umením, tak skúša všeličo, viď naše "celebrity". To ti ej potom do smiechu aj do plaču zároveň.
@nelca84 ♀️♀️♀️♀️ Keby som bola autorka, tak sa moje komentare zobrazia ako anonym, nie pod mojim nickom :D
Mne je srdecne jedno kto si chce ako menit mena, mam na to svoj nazor. Ale nikomu nebudem pisat, ze dufam, ze mu to neschvalia a odsudzovat ho. Nepoznas jej pribeh, dovody, nic. Ale odsudzovat to hej...
Ano povoli a za poplatok. Nic nezvycajne, stretavaju sa s tym velmi casto.
Za vyše 100e áno
noooo ja o tom vela neviem iba som niekde pocula ze to nie je len o 1 navsteve matriky. Na instagrame som videla jedneho chalana co si menil meno z Marek na Marian (netusim preco) a len tolko povedal ze je to vraj veelmi zlozita procedura. Ale myslim ze meno Silwia ti prejde koniec-koncov.
@greta2017 nie je, problem je to nasledne prehlasovanie veci- pri zmene v na w sa to strati, ale marek a marian su dve odlisne mena a musis nahlasit zmenu od socialnej poistovne, danovy urad, banku az po policiu, elektriku, plyn atd- vsetko musis prehlasovat a to je potom makacka...
To meno som si chcela zmenit lebo mi ho dala zena ktora ma pri porode odhodila ako kus handry. Ale asi mate pravdu je to len moj hlupy rozmar
to jedno písmeno nezmení konanie tvojej matky, len si zbytočne skomplikuješ život menením dokladov. Nepozeraj sa vo svojom živote dozadu, ale dopredu.
Za poplatok zmenia.... budes potom musiet pomenit vsetky doklady cize budu naklady naviac....
Sice si rodinu nevyberame ale skus pozerat dopredu nie do vzad, minulost nezmenis ale buducnost mas v svojich rukach...
Ak ti tvoje meno z psychologickeho hladiska nerobi dobre, zmen si ho. Ale minulost ti zmena mena nezmeni ani nevynahradi- s tym sa musis sama vyrovnat. Ak by som uz sla do takeho extremu, ze zmenit meno, zmenila by som ho kompletne. V reale som sa uz stretla s ludmi, ktori nesuhlasia so svojimi menami- niektorym to stalo za to a zmenili si ich. Naopak niektori neboli ochotni do zmeny mena investovat a tak pouzivaju ine meno v zivote a ine na papieri....kazdy podla svojho gusta....
prepac mi otazku, chapem, ze si chces zmenit meno z vyssie spomenutych dovodov, ale stale bude zniet rovnako, ma to vyznam?
Ja som si menila priezvisko a to som nebola ani vydata nic za poplatok 100 e ..a zmenia ti to myslim tiez za poplatok
Ja som si menila priezvisko po nevlastnom otcovi ktory ma od 4 rokoch vychovaval ako vdaku zato vsetko lebo prenho to vela znamenalo kedze mal len svojho syna a my sme mu boli ako rodina a prijal nas rob ako to citis
Ja dufam, ze nie... to uz ma aky vyznam tato zmena?