Baby mam otázku mám kamarátku ktorá si chce zmeniť MENO nie priezvisko čo všetko je k tomu potrebné. Niečo sme o tom už našli ale ako je to s papermi? Napríklad doklady ako vysvedčenie atď. vystaví jej škola nové vysvedčenie s novým menom či ako to funguje?
Ďakujem
ako sa volá, keď si ho chce meniť?
meno ma Sasa ale chce byt danielle
My sme s muzom chceli zmenit v priezvisku dlzen. Ale menit za 100€?? Radsej sme kaslali na to😂
Ak chce menit meno tak u nas to slo len kvoli vaznym osobnym dovodom, trauma z detstva, vysmievanie, atd. Meno len tak nezmenia. Vysvedcenie sme nemenili, na poslednom diplome je uz nove, ale neviem ci by ho zmenili... zavisi od skoly.
Ja som si menila meno (nie priezvisko) v 16tich, preslo to bez problemov. Staci do tych dovodov dat ze sa s nim vobec nestotoznuje, pripadne ze aj okolie ju uz vola novym menom, aj ze sa tak predstavuje. Stalo to 100€ ale to ako mi ta zmena zlepsila zivot ma pre mna nevycislitelnu hodnotu ☺️ S vysvedcenim neporadim, kedze som menila na strednej dostala som ho s novym menom.. ale doklady vratane rodneho listu si je treba obehat a zmenit..
@lillystranska pozri toto:
https://www.minv.sk/?zmena-mena-alebo-priezviska