Nájde sa tu niekto, kto si zmenil krstné meno v dospelosti? Prešla žiadosť na úrade?
V zákone je uvedené, že musia byť na to "dôvody osobitného zreteľa", treba aj ten dôvod uviesť? Aký ste dali? Ďakujem
@zuzpap A nevieš náhodou, aký uviedla dôvod? Ja mám tiež normálne, nie je hanlivé, ale v zahraničí je to mužské meno, tak ho chcem len mierne upraviť na jemu podobné.
@anjelicek26 Asociálny podtón by mi nenapadol, ďakujem za nápad 🙂
@zuzpap Ďakujem, budem vďačná, ak by si mala čas sa spýtať 🙂
Ako sa voláš?
moja kamaratka si zmenila krstne meno, viem ze to ide. nechcela sa volat tak ako jej dala meno mama. neviem co tam napisala, ale keby si sa opytala tej uradnicky co prijima ziadosti, ze co tam davaju ludia, ze zle sa citis pri tom mene, len chces aby dovod bol v sulade so zakonom?
Tam je len rozdiel - bez dovodu - 100e, s dovodom - zadarmo. Zmenit meno si proste mozes, je to v poriadku, nech mas dovod akykolvek.
@denkatn Úradničky sa veľmi pýtať nechcem, aby to nebol dôvod na neschválenie ☹
@anjelicek26 100€ problém nie je, ja s mojim menom šťastná nie som a tie peniaze mi za to stoja 🙂
tak zavolaj na iny urad, nie tebe prislusny, aj ja to tak robim, anonymne. aj ked mi nedvihaju, tak volam susedny okres. ale v tejto veci si nemyslim, ze by boli taki prisni, ved ide o to, aby si sa dobre citila, tak pomoc pre teba najst ustanovenie v zakone na ktore sa mozes odvolat by nemalo byt nieco zle.
@denkatn Toto je dobrý nápad, skúsim zavolať na opačnú stranu Slovenska 😀
@ankare Volám sa Andrea, čo je podľa mňa tvrdé meno, v zahraničí je to mužské meno. Necítim sa s ním dobre, nie som to ja, celý život som závidela kamarátkam, že mali pekné dievčenské mená.
Andrea je podla mna velmi pekne meno....(keby nemam bebe svargoru s tym menom tak je moje oblubene 🙂) a ako sa chces volat Adriana? Inak tu moju svagrovu volaju vsetci Ada, Adka....
@ejbyk Áno, chcem zmeniť na Adriánu. Netvrdím, že je to škaredé meno, ale že je tvrdé, necítim sa s ním dobre a nie som to ja.
Dobrá voľba ta Adriana, tiež velmi pekné meno, volá sa tak moja segra
Spoluziacka sa volala Ingrida, den po 18tke si sla zmenit meno na Ingrid. Preslo jej to. (V case jej narodenia museli mat vsetky zenske mena koncovku -a, ona neznasala, ked ju niekto oslovil celym menom...)
aj mna sa paci, Adrianka... to sa ti bude pekne vyznavat laska...🙂
@denkatn Ďakujem 😂😂😂
nebudú s tým robiť problémy, na úrade im je jedno ako sa voláš
Za mojich čias bolo velmi časte teraz menej
Ja som sa praveže v zahraniči čudovala že ako chalan može mat ženske meno
Ahoj, je to tak, ako Ti to napísala @anjelicek26. Dôvod je podstatný len kvôli odpusteniu toho poplatku. Ak zaplatíš, môžeš si meno zmeniť bez udania dôvodu. (Ja som si meno nemenila, ale v istom období som o tom veľmi intenzívne uvažovala.)
@h2 A prečo si si to rozmyslela? Zmierila si sa s tým, čo máš?
@karolinakr Chalani v zahraničí nemajú ženské meno, u nás z mužského spravili ženské 🙈
Ja som zazila... Ale opacne.. A skor pre pobavenie. Robila som v zahranici chyznu a mala som kolegu, volal sa Marian... Stretla som pani z US, ktorej izbu upratoval a ta sa rozplyvala nad tym menom podla menovky.. Aka bola prekvapena ze to bol chalan, ale len chvilu lebo to bol super clovek 😊
Zdalo sa mi to príliš komplikované: najprv ísť meniť meno, potom všetky doklady... vysvedčenia, aj diplom by som mala na "staré" meno. Ale hlavne som asi nevedela, na aké meno by som si to mala zmeniť. Volám sa Hedviga (podľa mňa otrasné!!!), nikdy sa tak nepredstavujem, hovorím, že som Heda. Vďaka tomu som tak doteraz zapísaná na svojej zdravotnej karte, čiže aj PN-ku mi doktor vypisuje len na meno Heda, aj recepty. Chvalabohu, zatiaľ som s tým nikde nemala problém. 😁
@kitycat Možno si myslela, že je to Maryanne 😀
Hanlive meno je napriklad dovod, zla vyslovnost, kamaratka davala "asocialny podton" - rodicia ju pomenovali Tiffany...