Ahojte mamicky, neviem comu to pripisovat, ale uz tretikrat sa stalo ze dcera bola u exmanzela a mala zly sen hned v den ked sa od neho vratila :/. Zatial som tomu nedavala velku vahu ale nieco sa musi diat, nikdy nemava zle sny a toto sa deje len ak u neho stravi vikend-deje sa to posledny mesiac. Vacsinou je to len mrvenie sa a hlasny krik, teraz (ano prisla unavena tak uz spi) vsak zo zna kricala "nie nechcem". S exom ziadna rec nieje tak sa ho spytat neviem, ona si sny nepamata. Z vikendov mi nic nepovie lebo to je "ich tajomstvo". Co mam robit?:/ myslite si ze je to nahoda?
@savoya ooo nieee nieee to isto nie, ani o neake fyzicke tyranie neide.
Akože tvoj opis je fakt príšerný, ja v tom tiež hneď vidím sexuálne zneužívanie. Za to môžu tie dokumenty na netflixe. 🤔 Ale každopádne akože ich tajomstvo, to si porieš. Neexistuje aby som nevedela čo a kedy presne moja malá robí. To ti fakt nepovie dcéra? Fakt to smrdí. A by si sa čudovala ale najviac sexuálneho násilia robia rodinný príslušníci.
@cacianka ano tiez mi napadlo ze zly sen o neakom jedle, ale ako prelomit tajomstvo? Vies mi poradit ako nato?
@svokrinjazykmonika ozaj mi ani vo sne nenapadlo a 1000% vylucujem take nieco, nepozeram netflix. Ale ma priatelku takze urcite nie. Jedna sa o 5 rocne dieta a ked sa rozhodne ze to je tajomstvo-nahuckaju jej-najnovsie ma tajomstvo aj s jeho priatelkou. Takze som bezradna co sa tam realne deje. Nevylucujem ani ze musi znasat ich hadky, avsak nikdy nepovedala ze je jej tam zle.
Neviem, nepoznám tvoje dieťa. Niekto z rodiny by to mohol skúsiť.
Ak by som sa to ,,tajomstvo" nedozvedela od dcery, tak by som narobila taky bordel s exom ze by hned videl. Alebo by som isla na to inac a dcere nenapadne nabalila nejaku kameru alebo nahravacie zariadenie.
Tajomstvo???! Toto je naozaj veľmi veľký varovný signál že sa deje niečo zlé. Musíš s ňou hodiť vážnu reč, že tajomstva sú zlé. Ak si nerobíš srandu, tak konaj. Radšej 1000x prehanat, ako sa tváriť, se sa nič nedeje.
Tvoja dcéra musí vedieť rozoznať, kedy sa tajomstvo nedrží. Nemáš čas čakať kým ti pride kniha. Prosím napíš mi správu a odfotim ti kde sa presne o týchto tajomstvách píše, ako to vysvetliť deťom, kedy je nutné povedať najbližšiemu, že sa niečo deje.
https://www.megaknihy.sk/pre-deti/3252708-moje-...
Ak by mal niekto záujem, odporúčam túto knihu (brožúrku), kde je deťom vysvetlene všetko ohľadom zneužívania, týrania, šikany.... ako treba reagovať a ako rozoznať, ze sa deje niečo zlé.
Ja to čítam dcére priebezne už niekolky krát a už ju skoro celu ovláda naspamäť (4r)
To neexistuje aby víkend u otca bol tajomstvom keď potom máva zlé sny a zo sna kričala nieee nechcem. Ešte dodám, že môj syn 7 ročný teraz mal asi 2 mesiace také obdobie, kedy sa asi každú druhú noc zobudil celý spotený, bol úplne mimo, ráno si to vôbec nepamätal, že bol hore, tiež kade čo hovoril zo sna (napr. prstom ukazoval, že tam jeee, skoro som sa posrala mimochodom 😀 ). Čo by som robila? Určite by som sa s ňou hrala napríklad s plyšákmi alebo bábikami a v rámci hry by som nasimulovala takú situáciu - plyšák je u tatina alebo inej autority a nech ona vedie hru - čo budú plyšáci robiť, o čom sa budú rozprávať a pod. Začala by som takto nenápadne a až potom by som sa snažila "tajomstvo" dostať z dcéry. A ja by som ju možno aj ku psychologičke zaviedla. Normálne povedala, že dcéra máva nočné mory, že to môže súvisieť s ex manželom keďže ich stretnutia sa nesú v duchu, že je to ich tajomstvo a ty vôbec nevieš čo si o tom myslieť, že možno zhoda náhod ale možno aj nie. A inak... vždy mali tajomstvá? Alebo to je novinka až teraz?
Tým, že aj moj syn mal nedavno take obdobie som chcela povedat to, ze mozno je to normalne. Preslo mu to zo dna na den. Ako prislo, tak odislo, ale v tvojom pripade by sa mi velmi nepacilo to, ze o dnoch u exa NIC nevies. Z tohoto by som bola nesvoja. Ja by som to urcite riesila. Musis to nejakymi spravnymi a nenasilnymi otazkami z nej dostat. Alebo si to dat preklepnut u tej psychologicky. Sama mas z toho zly pocit, ries to. Radsej si povedat, ze som hystericka koza ako nieco zanedbat a potom si to cely zivot vycitat. Ci? 🤷🏼♀️
Zlé sny môže mať kľudne preto, že je ten presun na víkend k otcovi a naspäť domov pre ňu určitým spôsobom stresujúci. Riešila by som ale to, že ich víkendy sú "tajomstvo". Môže ísť o ješitného šišnutého chlapa, ktorý si chce takto niečo nad tebou dokazovať, môže ísť aj o niečo vážnejšie.
@simona20201309 objednala som. Dakujem.
@andreatytler 💛
No baby zopar "tajomstiev" som z nej vytiahla, vymyvaju jej mozog, aka je mamka zla :/ a ze na ranajky, obed veceru mala cokoladu a hranolky. Ani neviem co robit ale rozpravam sa snou :/
Nepretahuje ju?