Žltý lístok v schránke (doporučený list)

pjana
13. nov 2022

Potrebovala by som poradiť, v schránke som si našla žltý lístok (doporučený list). Potrebovala by som zistiť, čo v prípade, že si ho neprevezmem na pošte v stanovenej lehote? Bude sa považovať za doručený? Alebo ako to vlastne funguje? Najlepšie niekto, kto niečo podobne riešil a zistil si info. Ďakujem🙂

saraxyz
13. nov 2022

@pjana mohla by si doplniť, kto bol odosielateľ

nnnuuunnn
13. nov 2022

Keď presvihnes lehotu, už sa k nemu viac nedostaneš. Zlikvidujú to alebo skôr pošlú naspäť odosielateľovi a ten bude musieť zaplatiť aj poštovné naspäť.

nelca84
13. nov 2022

@nnnuuunnn nikto ho likvidovat nebude, normalne sa vrati odosielatelovi 🙈

slavomira236
13. nov 2022

@pjana vráti sa chlap tak mal zo sociálnej a o 4 mesiace si bol poňho keďže bol mimo

domireb
13. nov 2022

@pjana ano, druhá strana to môže považovať za doručené, záleži o čo sa jedná.

queen_mary
13. nov 2022

@domireb ano, napr vszp to tak ma, ak odosle upomienku na platbu ☺️

gertrudaosem
13. nov 2022

@domireb
@pjana
Prečo by sa mal považovať za doruceny, ako ho dana osoba neprevezme? Vráti sa.

queen_mary
13. nov 2022

@gertrudaosem hlavne statne institucie povazuju taky list za doruceny.

kikushaa
13. nov 2022

Ak su to nejake oficiality, tak tym ze si ho neprevezmes su nijako nepomozes, list sa po uplynuti lehoty aj ked sa vrati bude povazovat za doruceny 🤷‍♀️

domireb
13. nov 2022

@gertrudaosem presne pre to ako píse aj
@queen_mary
Napr zamestnavateľ ti pošle výpoveď, ty neprevezmeš, zamestnávatelovi sa to vrati, zalozí to do spisu,z jeho strany je pp ukončený právoplatne. Presne kvôli tomu, že ľudia si nepreberú zásielky, ale to neznamená, že nepreberiem, tak to neplatí.

ibrunova
13. nov 2022

Ak je to z polície napr a je v ňom rozhodnutie, tak je posielaný do VR a opakované doručenie, vtedy sa na niektorý deň, neviem presne, piaty? považuje za doručený. A keď si ho neprevezmeš, vráti sa, ale môže sa považovať za doručené. Aspoň tak bolo.

pjana
autor
13. nov 2022

@domireb len žltý lístok sa môže aj stratiť, čiže človek nemusí vedieť, že niečo dostal. Zrovna také dôležité veci ako výpoveď od zamestnávateľa, čiže sa mi to trošku nezdá.

marca12
13. nov 2022

@pjana A ako si to predstavujes,ze zamestnavatel ta osobne doma navstivi a poprosi ta o prevzatie vypovede? Alebo sudne zasielky budu osobne dorucovat? Naco je potom posta? Niekedy sa mi rozum zastavuje ako chcu ludia ochcat system a kydaju vinu na ineho.

venusa85
13. nov 2022

@pjana ano, v mnohych prípadoch, hlavne uradne veci, sa DL povazuje za doruceny aj ked nie je prevzaty. Presne tak, ako pisu niektoré baby vyššie.

janage
13. nov 2022

@pjana nespekuluj. Je jasné predpismi dané ako má inštitúcia postupovať pri dorucovani zásielky. A v istých prípadoch sa zásielka považuje za doručenú po určitom počte dní presne preto, aby takí špekulanti, neboli vo výhode.

kitycat
13. nov 2022

@pjana ak chces hrat mrtveho chrobáka, ttak tu ti to velmi nepomoze. Este aj listocek mas v schranke, rak sup na postu precitat si ten "liebesbrief"

janage
13. nov 2022

@pjana ak nie je doručenka, to je ten papierik čo odtrhnu z obálky, vrátená odosielatelovi a takisto ani zásielka ako neprevzatá, nasleduje ďalší postup a odosielateľ takúto zásielku reklamuje u pošty a zisti sa čo sa stalo. To nie je, že nič nepríde, tak sa na to zabudne.
Milujem také typy, čo potom hrajú divadielko ako nevedeli, nepočuli, netušili....oni by si určite prevzali, zlá pošta, zlý úrad, zlý exekútor, zlý štát.
Máš problém tak rieš, a nie sa tvár, že to zmizne, keď zatvoríš oči.

janage
13. nov 2022
pjana
autor
13. nov 2022

@janage ďakujem, presne toto som si chcela overiť.
Baby, vôbec netušíte o čo ide, ale museli ste si rypnut, to je tu také typické, že prichádzajú reakcie aj na to, na čo sa človek nepýtal.

zuzuliennka1
13. nov 2022

@pjana ked nenapises o co ide a vymyslas tu, ako sa zasielke vyhnut - ake reakcie si cakala?

pjana
autor
13. nov 2022

@zuzuliennka1 na vecnu otázku, očakávam vecnu odpoveď. Tie scenare ste tu vymysleli vy🙂

zuzuliennka1
13. nov 2022

@pjana napisu ti, ze aj neprevzate sa povazuje za dorucene a sama dalej konspirujes, ze sak zlty listok sa moze stratit, clovek nemusi vediet ze nieco dostal…🙄
*a zlty listok sa stratit nemoze, dorucovatelka zazvoni, aby ti dorucila zasielku, a ak nie si doma, rovno do schranky da zlty listok, ze ho potom strati clovek, co si schranku vyberie, je uz jeho problem

ibrunova
13. nov 2022

Neviem o čo ide, ani nechcem rýpať, len mi napadol konkrétny prípad, ktorý som čítala tu na MK, že sa zjavil u niekoho exekútor. A oni prekvapení, že nič nedostali. Pritom xy zásielok odoslaných a neprevzatých.. Takže hrať mŕtveho chrobáka sa neoplatí, práve naopak.

pjana
autor
13. nov 2022

@zuzuliennka1 áno, lebo sa mi to zdá nelogické, myslela som, že dôležité veci sa posielajú do vlastných rúk a nie len doporučene

ibrunova
13. nov 2022

@pjana do vlastných rúk a doporučene je taký istý žltý lístok, je to tam zafajknuté, o čo sa jedná

pjana
autor
13. nov 2022

@ibrunova máš pravdu, to som si neuvedomila

mk1111111111
13. nov 2022

Ten list sa dorucuje 2x, 2x pride aj listok, aby sa nedalo vyhovorit, ze sa listok stratil

zuzuliennka1
13. nov 2022

@pjana aj dolezite veci do vl. ruk sa na zltom listku daju oznacit, konkretne takto

monci20
13. nov 2022

@pjana dôležité úradné písomnosti podávajú úrady do vlastných rúk s opakovaným doručením, prvý deň keď ste nezastihnutý dostávate modrý papierik s tým že opakovane vám to doručia na druhý deň, keď sa to nedoručí ani druhý deň dostávate žltý papierik, po 18 dňoch nevyzdvihnutia ( poprípade 15 dní ) sa to vracia odosielateľovi

kamajka
13. nov 2022

@zuzuliennka1 mimo tému ale toto ozaj vypisovala nejaká poštárka? lebo strašný skrabopis 😁