Žlté škvrny na detských vecičkách. Ako sa ich zbaviť?

nallara
13. jan 2011

Skladovala som štyri roky opraté veci vo vákuovacích vreciach na tmavom mieste. Keďže čakáme prírastok, tak som ich prezerala a triedila, všetky veci sú zo žltými fťakmi, ešte aj bavlnené plienky, ktoré som nikdy nepoužila. Prosím, ak máte skúsenosť, poraďte mi. Nechcem ich bieliť v Save.

ichbinich
13. jan 2011

@nallara:
Skus namocit na dva-tri dni do oxi-cistica (Vanish alebo od DMka) alebo soli na skvrny s trochou prasku a potom vyprat na 60°C. Ja sa tak zbavujem roznych skvrn, najma od zeleniny a ovocia 😝
Ale touto metodou som sa uz zbavila anonymnych skvrn a flakov na "zdedenom" obleceni, aj na farebom (to som ale prala na 40°C).
Potom este existuju bielice (v DMku, maly sacok, co sa prida ku prasku) no a posledna moznost je chlor, ale tomu sa chces vyhnut...
Mozno tie plienky by zniesli aj 95°C. V kazdom pripade by som ich namocila, na dlhsie. Skus, mozno to pomoze.

tynushqa
13. jan 2011

Ja ti jednoznacne odporucam PUER prasok - prekarbonat sodny s kyslikom alebo to vyraba aj SONNET. Supnes do vedra s vodou a pridas pradlo a nechas ho tam az kym flaky nezmiznu.
Ja som s PUERom vyprala tiez uplne zazltnute veci 😉 a flaky ktore nesli uz vobec s nicim dole.

desana11
13. jan 2011

ja používam tekutý ariel profesional na škvrny

levandulaaa
13. jan 2022

@ichbinich prosím akú soľ? 🙂 tiež sa potrebujem zbaviť škvŕn 🙂

cecilia29
13. jan 2022

Mne jednoznačne pomohlo slnko. Mala som asi 3 veci po paradajkovej polievke prate s kadečim,aj s pôsobením odškvrnovacov a nepomohlo. A nechala som 3 dni na slnku a bez škvrny

ichbinich
13. jan 2022

@levandulaaa
V DM je pod ich značkou denkmit soľ na fľaky - fleckensalz, niekde pri ostatných protiflakovych veciach, ale stojí iba 1€ 😁

levandulaaa
14. jan 2022

@ichbinich ďakujem vyskúšam 🙂