Skladovala som štyri roky opraté veci vo vákuovacích vreciach na tmavom mieste. Keďže čakáme prírastok, tak som ich prezerala a triedila, všetky veci sú zo žltými fťakmi, ešte aj bavlnené plienky, ktoré som nikdy nepoužila. Prosím, ak máte skúsenosť, poraďte mi. Nechcem ich bieliť v Save.
Ja ti jednoznacne odporucam PUER prasok - prekarbonat sodny s kyslikom alebo to vyraba aj SONNET. Supnes do vedra s vodou a pridas pradlo a nechas ho tam az kym flaky nezmiznu.
Ja som s PUERom vyprala tiez uplne zazltnute veci 😉 a flaky ktore nesli uz vobec s nicim dole.
ja používam tekutý ariel profesional na škvrny
@ichbinich prosím akú soľ? 🙂 tiež sa potrebujem zbaviť škvŕn 🙂
Mne jednoznačne pomohlo slnko. Mala som asi 3 veci po paradajkovej polievke prate s kadečim,aj s pôsobením odškvrnovacov a nepomohlo. A nechala som 3 dni na slnku a bez škvrny
@levandulaaa
V DM je pod ich značkou denkmit soľ na fľaky - fleckensalz, niekde pri ostatných protiflakovych veciach, ale stojí iba 1€ 😁
@ichbinich ďakujem vyskúšam 🙂
@nallara:
Skus namocit na dva-tri dni do oxi-cistica (Vanish alebo od DMka) alebo soli na skvrny s trochou prasku a potom vyprat na 60°C. Ja sa tak zbavujem roznych skvrn, najma od zeleniny a ovocia 😝
Ale touto metodou som sa uz zbavila anonymnych skvrn a flakov na "zdedenom" obleceni, aj na farebom (to som ale prala na 40°C).
Potom este existuju bielice (v DMku, maly sacok, co sa prida ku prasku) no a posledna moznost je chlor, ale tomu sa chces vyhnut...
Mozno tie plienky by zniesli aj 95°C. V kazdom pripade by som ich namocila, na dlhsie. Skus, mozno to pomoze.