Ahojte chcela by som sa poradit. Kupili sme kocurika ragdolla bielej farby.Na labkach na srsti ma zlte(akokeby spinave) nejde to umyt. Predosli majtelia to pravdepodobne zanedbali. Dakujem za rady.
@ancovicka21a on sa stale umyva praveze
@jana556 hlavne nie z lidla moji s toho neskutocne hnackuju. Dost si oblubili purinu a the one a whiskas
@jana556 no tu bola taká žlta,a ozaj na mieste kde sa čistí asi najviac😁 my sme dávali royal canin persian, pozerám že sú aj pre ragdollky 😊 ale teraz aj lacnejšie purina napr.. už bude mat 5rokov,toto bola ešte maca 😁 https://fera.sk/royal-canin-ragdoll-adult-2kg-g...
@jana556 aj labky si riadne umýva?ja mam taku skusenost,ze macka kaslala na umyvanie,alebo bola chora..ale,ako píšu baby,moze to byt z krmiva
.a to je naozaj ťažké trafiť..
@ancovicka21a stale sa umyva aj my sme ho kupali.
@jana556 choroba je zrejme vylúčená..tak potom krmivo..nedávaj kuracie,ako si pridala fotku,ale skus nejake hovädzie trebars..kuracie granule mackam zvyknu spôsobovať problemy..a hlavne vyberaj neprifarbovane..mne sa osvedčilo krmivo Ontario,aj ked je drahšie..a rad senzitive je u mna topka..vyskusaj
@ancovicka21a dakujem za radu
@jana556 predpokladám ze je bez PP, nevyzerá ako ragdoll, možno mal nejakého predka ragdolla, prepáčte, ale vyzerá ako zanedbaný kocúrik od chovatelky, ktorá chcela iba rýchlo zarobiť, očko ma choré, treba ho zobrať k veterinarovi a granulky treba postupne menit. To žlté ma možno sfarbenie po predkoch, ak to ma špinu, tak si to časom sám umyje.
ja mam kocurika bieleho s PP a tiez su miesta kde mu srst chyta dozlta.. asi to bude na bielej srsti bezna vec, skus sampon specialne na bielu srst mozno bude neutralizovat tie zlte odtiene 🤷🏻♀️ to je asi jedine co ma napada
Dobre rano tak kocurik je uz je u veterinara vecer ideme pre neho dal mu kvapky na tie ocka dufam ze vsetko dobre dopadne
@jana556 držím mu všetky labky, aby bol čo najskôr fit. A dôležitý bude vzťah medzi vami, či je murko s PP alebo bez PP. Viem, PP má svoj význam v mnohých veciach, ale množstvo lásky sa ním našťastie ovplyvniť nedá. 🙂 Máme u svokrovcov 16-ročného kocúrika Tomáška, je úžasný, narodil sa určite preto, aby rozdával radosť, lásku a dobrú náladu. Je prítulný, najradšej sa vyvaľuje v strede trávnika alebo svokre v kvetoch a asistuje pri vešaní prádla tak, že sa svokre pletie pod nohami... 😄 A to mal ešte pred rokom aj sestričku, tá to už vzhľadom na vek vzdala, Tomy ťahá ďalej. Viem, že téma je trošku o inom, len chcem povedať, že či kríženec, či čistokrvný, či bielučký, či so žltými labkami - na tom nezáleží. Hlavne, aby bol zdravý a aby bol medzi vami krásny vzťah. 🙂
@jana556 to biele macky mávajú..a to neni chyba predošlých majiteľov,ale macka je "špinďura" a nechce sa jej umývať..ale väčšinou taka srsť vypadne a narastie Pekna biela..