Zeny som.zufala dnes som dostala dva zlnickove zachvaty a mam.doma 9 mesacnu dcerku ktoru len kojim ine mlieko jej nedavam zajtra sa chystam na chirurgiu bola som naposledy ked mala dcérka 2 mesiace dohodli sme sa ze pridem v aprilili ale nebola som lebo sa mi nic nerobilo a teraz to prislo a viem ze mi zajtra bude vravieť o operaci ale ja sa strasne bojím nie operacie ale dcérka je len kojena ako to bezomna zvladne ci bude chciet ine mlieko a bude za mnou revat je to moj cicek stalo sa vam.niektorej toto ? 😞 som zufala neviem bit bez nej ani chvilu stale sme spolu
Ako sa prejavuje zlcnikovy zachvat? Mne pred par dnami zistili zlcove kamene, a vraj to treba vybrat chirurgicky, len zatial kym kojim (maly ma 11m a chcela by som kojit tak do 1,5r, alebo uvidime dokedy) by som to nechcela, prave pre to co tu spominate... lekar vravel ze pokial ma to neboli tak to nie je take akutne, no bude to treba vybrat, lebo ze inak hrozi zachvat. Aky je to pocit (teda viem ze urcite dost zly ale ze co presne pri tom citite)? A tiez vam nasli kamene ako mne, a ste s tym nic nerobili, alebo to prislo len tak z nicoho nic?
Ja som este nikdy v narkoze nebola, tak sa toho dost bojim :-\
A cez.noc ? Vies moja vecer vstava tak ze hned vyberiem.cicku a papa a zaspime spolu aj 2 /3 krat v noci musi papat najhorsie. Mi je ked si predstavim ten vecer.ze ona bude doma zarevana a ja zas v nemocnici :(
@julkaaa1 cez noc plakala ale ponukali jej mlieko aj vodu vo flasi, aj lyzickami.. plakala, ale prezili to.. musis sama vediet ze ako Ti je.. ci to este zvladas alebo uz je zle.. ja som mala zachvat uz asi kazde 2-3dni.. vzdy v noci a vzdy skoro celu noc.. uz som nejedla skoro nic.. ani to mlieko nemohlo byt nejake super vyzivne ked mi zo vsetkeho bolo zle a vracala som.. takze ja som bola rada ze to mam za sebou a urcite tie 3 noci budu tazke, ale ak Ti dovolia aspon cez den malu mat pri sebe tak to zvladnete
Zlcnikovy zachvat je pre mna hrozna bolest medzi lopatkami pride mi hrozne teplo a boli ma pod bruchom a hrozne citim.suzovanie no hroza :( ja mam zlcnikove kamene tiez ...ze zopar malych a jeden vacsi ved to.je to ja vravim keby som malinku nemala idem.hned ale to je.hrozne bez deticiek bit a este takych malych mam aj 2 rocnu ale to je.ine :/
Prečo máš pocit,že dieťa bez teba a prsníka umrie hladom?Má 9mes, nie 9 dní....Môžeš si vážne skomplikovať zdravotný stav a potom byť v nemocnici oveľa dlhšie ako pri klasickej operácii.Som zdravotník,viem,o čom píšem,dva záchvaty za deň je ozaj veľa o bolesti nehovoriac.
a teraz čítam tvoj popis záchvatu,si si istá,že je to žlčník? čo tak ísť k dr?a potom sa uvidí?
@martina_uk to je paráda čítať toto 🙂 Aj ten tvoj prístup aj prístup lekárov 🙂 úžasné 👏👏👏
@julkaaa1 zvládneš utekj čím skôr do nwmocky rieš,chceš byť plnohodnotná mamina? Tak ro hold musíš zvládnuť
Ano je to zlcnik bola som na vysetreni mam zlnickove kamene a u nas v rodine to mala aj moja mamina takze viem ze to je to kedze ona presne mala take bolesti ked mala tiez kamene
Ja som musela ísť do nemocnice keď malá mala 8mesiacov. Bola som 4dni hospitalizovaná potom ma pustili na žiadosť domov. Mala bola kojena nevedela čo to je flaska. Zvládla to na jednotku🙂
Ja som bola na operacii ked mala mala necele 4mesiace a dobre som urobila ze som isla cim skor.Jednu noc vydrzala s manzelom daval jej um potom po 48h od operacie som zas kojila dovtedy som si odsavala a vylievala koli anestetikam
@julkaaa1 ja sice nie akutne,ale planovane som v la.na vybere zlcniak,ked mala mala 7.m. skor som.nechcela,musela byt uz apson na prikemoch. No lahke to nebolo,lebo odstate mlieko z flaksy nie,nevedela z nej pit,nedokazala som ju to naucit.. tazke asi 2x mi ju priniesli na dojcenie,potom uz nie,nejak ju lyzickovali a inak bola na prikrmoch a kasu som nariadila uz aj na ranajky docasne,kedze nechcela pit z flase a z lyzickovania ju zduvalo... Ale po navrate sme sa vratili normalne k dojceniu,akuat moja mama s mojim partnerom si uzili..:/
@julkaaa1 ahoj neboj sa da sa to zvladnut aj kojenie pri hospitalizacii matky...ako ti pise martina-uk dohodni sa s primarom ze ti ju budu proste nosit na kojenie cca jazde 3-5 hodin to by malo babo zvladnut a medzi tym jej ponukat vodicku cistu ale ak by m
@julkaaa1 moc plakala da sa ponuknut aj umele mliecko a ty si zozen odsavacku a odsaj kazde tri hodiny v noci netreba a davaj do chladnicky potom moze manzel ponuknut tvoje materske z flasky ked bude v noci moc zle.ja som bola v nemocke len cca 5 hod.na pozorovani ale zvladli sme to drzim palce!ale tvoje zdravie je prvorade!kojenie sa da vybavit tym odsavanim nosenim na kojenie alebo na tych par dni umelym mlieckom a ked prides domov budete pokracovat ako do vtedy.drzim palce.
Nie nebola som na operaci len mi brali krv a robili sono krvne testy vsetky v poriadku a na sone mi povedal ze su kamene dva vacsie ostatne ako male ako piesok ze mam.prist zas za tri mesiace ked bude mat on sluzbu ked kojim nechce ma.operovat
Ze keby som mala zachvat mam ist hned.do nemocnice ved ja.by som.isla aj.hned ale kojim a nechce mi.mala.flasu
ja som mala podobnu situaciu. dcerka mala iba 6m. dostala som tak silny zlcnikovy zachvat (dovtedy sa to dalo prezit) ze som sla na pohotovost a tam si ma uz nechali.. mala iba kojena.. primar bol chapavy a dovolil aby mi ju pocas dna nosili na kojenie. vecer okolo 8prisli posledny krat a potom az rano. Po narkoze som ju 24hodin nekojila a potom mi ju uz nosili. doma nechcela ziadnu flasu ani vidiet.. troska vodicky si dala ked sa v noci prebrala ale inak vzdy cakala kym pojdu. chodili kazde 3-5hodin..okrem noci.. za 3dni som bola doma a vsetko bolo ok, ja som uz konecne mala pokoj od zachvatov. Ked som tam lezala a mala ist prec tak akurat prijali mamicku ktora mala par tyzdnove babo a na krstinach ju chytil slepak.. tiez iba kojila a dala to v pohode, odsavala si tych 24hodiny po narkoze ako ja a vylievala, tiez to zvladli, skus sa s nimi porozpravat ked mate nemocnicu v dosahu aby Ti ju mohli nosit.. mne ju dovolili nosit az na izbu. bolo to pred 7rokmi