Stalo sa vam, ze s Mikulasom alebo teda dnom sv. Mikulass sa vam spaja nejaka ta detska trauma , zly zazitok?
Milion ľudí, tlačenica, neznášam to doteraz ako aj moje deti
Nie
Mne osobne veru ano. Este zo skolky, ale tak casom som to, samozrejme prekonala. 😀 My sme totiz raz mali takeho Mikulasa, ktory bol v tvari realne ovela skaredsi ako samotny cert. 😀 Takze traumicka bola na svete.
Tak ja teda neviem, ako môže niekoho poznačiť do budúcnosti to, keď ťa vystraší čert. Chápem, že strach to vyvolá, ale trauma? Potom ako pripravíte deti do skutočného sveta, keď už teraz pre vás všetko príde tabu. Deti nedokážeme uchrániť pred všetkým. Skôr ich treba naučiť, ako vynaložiť s emóciami. Pretože vy ich možno strašiť nebudete, ale v tom živote príde niekto, kto to spraví za vás. Nežijeme v nejakej slniečkarskej komunite, ale v reálnom svete a mne už príde, že tie deti potom prichádzajú do reálneho života totálne nepoužiteľné a zažijú šok, lebo od mala boli vedené, že život je krásny a všetci sme na seba dobrí.
Ja sa Mikuláša od malička bojím. Keď je tu mikulas tak muž berie deti tam. Ja
sa toho nezucastnujem
Áno, nútili ma recitovať na mikulášskej besiedke.... Ani nie rodičia, ale nejaké osoby tam prítomné. Doteraz som na to nezabudla. Hanbila som sa, nevedela som žiadnu báseň, doteraz cítim ten tlak. Otras.
Nie nemám zlú skúsenosť ja osobne žiadnu ani ma to nejako nepoznámenalo že som zistila že to dávajú rodiac nijak nič
Moju tiež v úvodzovkách vediem štýlom že príde Mikuláš keď bude vedsia sama jej vysvetlím ako to je v skutočnosti ale nie nie tak že by som ju strasila nikdy ju ničím nestrasim moja má napríklad čertov rada tento rok ju mám v planet zobrať na Mikuláša na rozsvietenie stromčeka .
Ale. Sestra keď bola v 9rocniku na ZŠ tak mala " zlú skúsenosť" nie vyslovene z mikulasom už vedela dávno že neexistuje cca od 9 rokoch ale počas tejto udalosti v obci kde som žila došli k nehode a kone ktoré boli použité chvíľu predtím aby Mikuláš preslie dedinou boli kúsok bokom a Mikuláš sa venoval deťom a 2 dievčat v sestinom veku robili sprostosti a kone splasili a tým že boli v ohrade pri koňoch došlo ich poraneniu nič vážené aké pre istotu ich brala rýchla tak to pár deťom spôsobilo kvázi šok alebo niečo také ale nič také
Ja som mala tradíciu s Mikulášom rada. Svoje deti vediem k tomu, že príde Mikuláš, že rozdáva darčeky deťom, ale žiadne strašenie, ani nútenie recitovať a podobne. Náš tiež nestrašili. Vravím im, že čert je postava, ktorá sa stará o poriadok, že tak ako je deň a noc, tak aj anjeli majú protiklad čerta, aby bola rovnováha. Že je to taký roztopašník, ktorý tiež niekedy neposlúcha a robí si po svojom. Nechcem deti pripraviť o čarovné zážitky, ktoré podnecujú ich fantáziu.
nie. Pretoze ma tomu doma nevystavovali. A robime tu istu sluzbu nasemu dietatu. Este v skolke som sa uchylila ku klamstvu ze Anjel je skutocny ale Cert je prezleceny clovek, pretoze nikto male deti do vreca nebere. Niektori rodicia nezvladaju vychovu deti a tak ich strasia. Vysvetlila som, ze neznasam strasenie deti a je mi to proti srsti. Na ZS sa na syna vyvalil cert ktory bol prezleceny ziak z 9 rocnika a strail ho, ze si po neho pride. Syn mu povedal, ze certi neexistuju a ze keca. Tak dostal od certa palicou po hlave, ze nech je ticho. Tak som napisala spravu pani ucitelkam z 9 rocnika ze ak nabehnem do tej skoly a najdem toho frajera tak mu tu palicu strcim kde slnko nesvieti.
Niektori ludia si myslia ze si oblecu kostym a pravidla slusneho spravania pre nich neplatia.