Zlé skúsenosti s predajom cez internet

18. aug 2022

Zvykla som dávať na bazoš rôzne inzeráty. Predávala som hodinky, staré telefóny, topánky, šaty, ale dvakrát sa mi stalo, že to ľudia proste neprebrali. Jeden sa so mnou dokonca hádal, že on dopredu peniaze na účet nepošle a dobierku potom neprebral... Ja už neverím dobierke a ľudia veľakrát neveria mňe, že im tú vec naozaj pošlem... 😕 Už naozaj jedine osobný odber beriem, ale tentoraz mi napísala jedna pani, ktorá mi sľubovala, že ona preberie a bla bla... Poslala som jej dneska ten balík, lenže odvtedy mi vôbec neodpisuje. Keďže poštovné stálo 10€, tak mam celkom strach, že to nepreberie... Stalo sa vám už, že vám neprebrali dobierku? Alebo celkovo napíšte len tak vaše zlé skúsenosti s predajom cez internet. Mojim rodičom raz miesto ovládačky prišla krabica v ktorej bol kameň, aby to malo akože takú váhu, ako ovládačka...

3009
18. aug 2022

Ak si súhlasila s dobierkou tak dopredu musí poslať cenu poštovného ináč nikdy neposlať.

autor
18. aug 2022

@3009 Chcela som, ale vôbec som netušila, že koľko môže stať poštovné za taký veľký balík...

zuzanka.zuzu
18. aug 2022

na dobierku nepošlem ani keby som na chleba nemala mať, iba ak uhradia dobierkový poplatok vopred. a to čo si posielala koľko kíl? však balík na poštu 3,60 + dobierka 1,30 dokopy 4,90... inak to "miesto ovládačky prišla krabica v ktorej bol kameň" je z akého roku? to sa robilo po prevrate a nie teraz.

danieladeley
18. aug 2022

Nato, ze mas tolko zlych skusenosti, by si uz mohla vediet, ze pri dobierke pytam urcite postovne na ucet vopred...a ze nevies, kolko by mohlo byt....ako ved si vyguglim cennik posty, hodim balik na vahu a pocitam...izi pizi ;)

ms_green
18. aug 2022

S tou dobierkou je to také diskutabilné. Na jednej strane chápem, že sú nepreberači a všetko možné.
Ja mám ale skúsenosť z tej opačnej strany, kedy som zaplatila dopredu za celý nákup a potom "len" za dobierku ale balík nikdy neprišiel, dievča prestalo komunikovať.
Takže on osobný odber je najlepšia možnosť pre obe strany.

autor
18. aug 2022

@zuzanka.zuzu To bolo v 2018-tom

autor
18. aug 2022

@danieladeley No, už to ľutujem, ale ja som netušila, že koľko ten balík má kíl, tak som nevedela tu cenu bohužiaľ... Môžem len dúfať, že tá pani dodrží slovo... Aky to má pre tých ľudí zmysel, že dajú si poslať s nepreberu?

autor
18. aug 2022

@zuzanka.zuzu Poslala som 2x topánky, sandále, šaty, opasok + tričko, tak to bola dosť veľká krabica a mala dosť kg. Reálne som platila 10€ + som dala ešte poistenie.

zuzanka.zuzu
18. aug 2022

a načo si dala poistenie na handry??? 🙈

autor
18. aug 2022

@zuzanka.zuzu Lebo také niečo vravela poštárka, že keby niečo, tak sa mi to vráti, tak som to teda dala.

ms_green
18. aug 2022

Platiť poistenie na bazáre je hovadina pokiaľ ti ho nezaplatí kupujúci dopredu. V momente ako dáš balík na poštu máš sledovacie číslo t.j. vieš dokázať že si to naozaj poslala. Ak by sa to aj stratilo (nikdy sa mi to nestalo) tak to nie je tvoja vina.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. aug 2022

@ms_green To som nevedela. To nevadí, to poistenie nestálo veľa. Budem ľutovať len tých 20€, ak nepreberie. Práve preto predám veci,lebo potrebujem peniaze a týmto pádom by som mala -20€..

evaachesa
18. aug 2022

A presne pre toto predávam väčšinu veci cez MK, kde si viem pozrieť recenzie kupujúcej. Zatiaľ sa mi nestalo nič také ako opisuješ a to som toho už dosť predala aj pokúpila. Cez bazoš ponúkam jedine veci s osobným odberom, kde nie som ochotná riešiť posielanie poštou. Inak to poistenie bude musieť kupujúca uhradiť pri prebraní balíka, alebo to bolo čisto na tvoje náklady? Ja by som napr. nebola ok s tým, že mám zrazu platiť 10e za poštovné ak sme sa tak vopred nedohodli. 😳

devin123
18. aug 2022

Poslany balik na dobierku, kde len postovne stalo 25€. Balik neprevzany, uhradenych dalsich 12,50€ ako postovne za vratenie balika :( poslany balik na dobierku s postovnym 5€, po odoslani mi v ten den zaujemca napise, ze sorry, prestahoval som sa na druhy koniec SR. Nakoniec to ale niekto za neho prevzal. Balik cez 30kg (postovne dost drahe) , ktory som musela este aj odviezt na oblastny postovy uzol, zaujemkyna najskor neprevzala, asi za 14 dni mi napisala znova ci jej tie veci nepredam. Balik nakoniec prevzala po upozorneni, ze tie veci uz odo mna predsa chcela kupit a ma ich cez 2 tyzdne na poste, ze ich staci prevziat. Pribehov mam viac ako dost. V poslednej dobe vsak na dobierku uz neposielam.

autor
18. aug 2022

@evaachesa 10€ bolo poštovné a cenu poistoného na vlastné náklady.

autor
18. aug 2022

@evaachesa Skúsim aj sem dať nejaké šaty. Kde sa to dáva?

evaachesa
18. aug 2022

Určite skús, máš to oveľa lepšie aj jednoduchšie. Hlavne si vieš pozrieť tie hodnotenia. Cez menu buď rovno na + ako pridať inzerát, alebo cez Môj bazár.

maranco
19. aug 2022

Cenu poštovného vypočítaš na https://cennik.posta.sk/
keď si vyplníš podací lístok na balík cez https://eposta.posta.sk/epodaci-harok/ tak to máš o 0.50€ lacnejšie